Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Brasserie blanche – Vellykket, klassisk fransk

April 17, 2016 April 19, 2016 Rune Grøsland2268 views
Hvite aspargesHvite asparges

Besøkt: 15.04.2016
Adresse: Josefines Gate 23, 0351 Oslo
Webside: http://www.blanche.no/

Brasserie Blanche er liksom et sted som alltid har ligget der. Egentlig aner jeg ikke hvor lenge restauranten har vært i drift, men med ujevne mellomrom har jeg vært innom en tur og spist klassisk fransk mat. Og på grunn av at de har god kapasitet har den vært en reddende engel når jeg har vært på vestkanten på jakt etter mat uten noen bordreservasjon og alternativene viste seg å være fulle. Så vidt jeg husker er Brasserie Blanche i dag Rune Pals hender, etter at Pal og Næss splittet lag for en tid tilbake.

Brasserie Blanche
Brasserie Blanche

Til tross for at dette ikke er noe lite spisested fremstår lokalet som relativt intimt og stemningen er hyggelig. Menyen består av en a la carte med en del klassiske brasserie-retter, pluss at de har en ukentlig femretters meny (595,-) som kan barberes ned til en treretters (495,-) om man ønsker det. Hvis du har lyst på tartar, and, østers eller løksuppe er dette et av de naturlige stedene å stikke innom. Er du derimot kun opptatt av ny-nordisk kjøkken eller moderne matlaging er det nok like greit å velge noe annet.

Men selv om jeg overhodet ikke har noe mot moderne mat, er det lite som slår skikkelig godt tilberedt klassisk matlaging. Og nå var det sikkert et par år siden forrige besøk på Brasserie Blanch så jeg gledet meg når jeg gikk inn dørene på det hvitmalte bygget med inngang fra Hegdehausveien. Etter en kjapp kikk i menyen gikk valget på ukens femretter, og siden jeg både er glad i mat og var sulten, fant jeg ingen grunn til å kutte ned på antall retter.

Av første rett ble jeg i usedvanlig godt humør, for endelig da gikk det opp for meg at endelig er aspargessesongen her. For de norske aspargesene er det rett nok enda i tidligste laget, men Brasserie Blanche hadde hvite asparges fra Alsace. Disse serverte de klassisk med hollandaise og en tynn crispy skive med tørket rugbrød. Det kan jo nesten ikke gå galt, men det var faktisk ikke langt unna. Selv om aspargesene var ypperlig kokt og hadde ypperlig konsistens, så smakte dette veldig søtt. Faktisk så søtt at jeg undret på om de hadde sprayet hele retten med honning eller toppet det hele med et par skjeer sukkerlake. Jeg spurte både servitør og kokk om hvordan retten var tilberedt, men det var ingenting ved svarene som ga noe meningsfullt svar på årsaken til den påtrengende sødmen.

Hvite asparges
Hvite asparges

Rett nummer to var ovnsbakt uer, servert reddik, aspargesbønner, nykål, brønnkarse og en reduksjon av fiskesjy. Skal jeg være pirkete var kanskje fisken et lite knepp for salt, men samtidig er dette en gjennomført smaksrik rett og fisken er bra stekt.

Uer, reddik og nykål
Uer, reddik og nykål

Kveldens kjøtt var mørbrad av lam og dette ble servert med kremet skorsonerrot, spinat, stekesjy og en ramsløkolje. Igjen leverte kjøkkenet en veldig solid gjennomført rett. Her er det lite jåleri, kun veldig god mat. Kjøttet godt tilberedt, mørt og smaker bra. Nykål gir meg igjen en påminnelse om at sommeren omsider begynner å nærme seg, og selv om skorsonerroten har fått litt hard medfart er retten sett under ett svært vellykket.

Lam, skorsonnerrot og spinat
Lam, skorsonnerrot og spinat

I en fransk femretter er ost en selvfølge. I kveld disket Brasserie Blanche opp med Comte fra Franche-Comté, Brie de Meaux fra Île-de-France, Valencay fra Loire, Fourme d’Ambert fra Auvergne. Til alt dette serverte de en rosinpure og en havrekjeks. Ostene var godt temperert og smakte bra. Kanskje litt endimensjonalt tilbehør med rosinpure når de serverer portvin i glasset, men du fungerer helt greit og ost moden ost er faktisk veldig godt.

Franske oster
Franske oster

Avslutningen av måltidet var en sjokolademoussekake. Kaken hadde en tynn hasselnøttbunn med et tynt lag solbærgele over nøttebunnen. Til slutt var kaken trukket med en sjokoladeglasur. Til kaken fulgte det en solbærsorbet og litt crunchy nøttecrumble. Moussen var lett og sorbeten leverte solid både på konsistens og smak. Dermed ble dette en svært vellykket avslutning på måltidet og en påminnelse om at det ikke bør gå altfor lang tid til neste besøk.

Sjokolade og solbær
Sjokolade og solbær

 Man får ikke de eksperimentelle matopplevelsene på Brasserie Blanche, for her bedrives det ikke nybrottsarbeid. Til gjengjeld for man solid, ærlig og tradisjonell mat som er både vellaget og velsmakende. Til tross for at jeg opplever aspargesretten som et lite feilskjær fra kjøkkenet blir jeg veldig glad av å spise her. Bra håndverk, rustikke retter og gode smaker er faktisk en svært vellykket oppskrift for et vellykket restaurantbesøk og her leverer Brasserie Blanche veldig bra.

FranskKlassiskMiddelsNorgeOslo
Rune GrøslandApril 17, 2016
previous story

Il Pagliaccio

next story

Noma – Pioner i det ny-nordiske kjøkkenet

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

April 17, 2016 April 19, 2016

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

April 17, 2016 April 19, 2016

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

April 17, 2016 April 19, 2016

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org