Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Et nytt forsøk på Taco Republica

August 20, 2014 December 4, 2015 admin-runes1917 views

Besøkt: 20.08.2014
Adresse: Torggata 30, 0183 Oslo
Hjemmeside:  www.tacorepublica.no

Før sommerferien hadde jeg et blogginnlegg om min lunch på Taco Republica. Konklusjonen den gang var vel noe sånt som at maten var lovende, mens servicen var horribel. Likevel lovet jeg å gi dem et nytt forsøk og når jeg hadde et ærend hos GG Storkjøkken en ettermiddag var det en nærliggende tanke å gi stedet en ny sjanse.

Siden mitt forrige besøk var på en tidlig ettermiddag med lunchmeny, forsikret jeg meg derfor denne gangen for at det var kveldsmenyen som var gjeldende denne gangen. Det var nemlig to ting jeg var nysgjerrig på denne ettermiddagen. Det første var om servicen fra forrige besøk var representativt, det andre var om maten lever om til hypen.

Valget falt på tre ulike tacos. Nummer en var ‘Coochinita Pibil’ eller langstekt svin marinert i Achiote (en meksikansk krydderblanding så vidt jeg har forstått). Nummer to var ‘Barbacoa’ eller ovnsbakt lam med chili guajillo, chili ancho, kanel og hvitløk.  Nummer tre ble ‘Lengua’, som var oksetunge, kokt og stekt i skiver med koriander, løk og lime. I tillegg valgte jeg å bestille guacamole med totopos.

Når maten kommer på bordet mangler guacamolen, men når jeg sa fra kom den på bordet i løpet av noen minutter. De tre tacoene kom sammen med tre skåler med ulike salsaer. De ble ikke presentert, men den ene må ha vært pico de gallo. De to andre er jeg usikker på, men i alle fall en av dem var ganske så sterk og forble mer eller mindre urørt. Tacoen med svinekjøtt hadde enorme mengder med væske og gjorde at den nesten ble umulig å spise. Men jeg som er vokst opp med tacoskjell er jo selvsagt innforstått med at dette er mat som er grisete å spise. Søl til tross, smaken er det ikke noe å utsette på. Det samme gjaldt også tacoen med lam, også denne var god, selv om den habanero-marinerte løken som lå oppå bedøvde smaksløkene mine noe.  Til slutt fortærte jeg tacoen med oksetunge, og i motsetning til de to første var dette heller traurige greier. Tungen var stekt svært hardt og smakte bare forkullet. Oppå lå det finhakket løk og koriander, men det er ikke noen ideell kombinasjon med kull. De kunne vel gjort hva som helst egentlig, det hadde like fullt vært katastrofe.

Tacos Fra venstre svin, lam og oksetunge
Tacos: Fra venstre svin, lam og oksetunge

Litt skuffet over den siste tacoen gikk jeg løs på guacamolen og de tilhørende totoposene. Jeg husker ikke hvor, men jeg vet jeg har lest lovord om den ett eller annet sted. Og den så riktig lekker ut, virket å ha fin konsistens og kom i en anstendig mengde. Men etter å ha smakt på den satt jeg og lurte på hvem i all verden er det som har stått for dette skrytet. Fortjent var det definitivt ikke. Det smakte mest av alt avokado og lite annet. Ok, et lite sting av chili var det også. Men mest av alt smakte den utrolig tamt. Smak av koriander, lime eller salt er det knapt mulig å merke. Det hjelper ikke at de lager den selv, hvis kokken ikke smaker på maten. Jeg kan for all del lite om meksikansk mat, og det kan godt hende at dette er autentisk, men jeg har smakt mange guacamoler som har smakt veldig mye bedre.

Så etter to besøk må det være mulig å konkludere litt. Først servicen, som fortsatt er litt tilfeldig. Det glemmes bestillinger, ting tas for gitt uten at det spørres, og maten kommer på bordet uten presentasjon. Men så lenge servitørene smiler og jeg ikke blir oversett er det greit nok. De kommer unna med det uten å imponere. Når det gjelder maten er det veldig opp og ned, men nedturene er dessverre dypere enn oppturene er høye. Like fullt har jeg spist en del god mat også, så det kan hende jeg tester ut resten av tacoene for å finne noen favoritter. Men hypen rundt Taco Republica har definitivt vært større enn fortjent, og jeg mistenker at folkene bak folkene bak har mange bekjentskaper som velvillig har vært med å skape oppmerksomhet for stedet.

LavMeksikanskNorgeOslo
admin-runesAugust 20, 2014
previous story

Oro Bar & Grill

next story

Guttemiddag – August 2014

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

August 20, 2014 December 4, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

August 20, 2014 December 4, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

August 20, 2014 December 4, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org