Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Cantina Dei Cacciatori

September 19, 2014 November 4, 2018 admin-runes1565 views

Besøkt: 19.09.2014
Adresse: Borgo Villa Superiore, 59, 12040 Monteu Roero CN, Italia
Hjemmeside: www.cantinadeicacciatori.it

Litt nordvest for Alba, ligger det en liten landsby som heter Monteu Roero. Store stedet er det ikke, men de har nå en restaurant som Guide Michelin har belønnet med en Bib Gourmand. Sjansen for at du havner på Cantina Dei Cacciatori tilfeldig er vel ikke overdrevent stor, men det var heller ikke tilfeldighetene som hadde ført oss hit. Vi ville ha en god lunch og ved hjelp av GPS og nevnte Michelinguide havnet vi på dette relativ enkle spisestedet i det rurale Piemonte. Stedet hadde en a la carte meny, hvor hovedvekten lå på tradisjonelle Piemonte-retter. Prisnivået var ikke avskrekkende og man fikk en full fireretters for omtrent 35 €.

Er det en ting jeg er virkelig svak for i Italia er det spekemat. Jeg tror ikke det er noe land i hele verden som kan måle seg med kvaliteten herifra. Ok, Spania har sin jamón ibérico de bellota som banker det meste hvilken som helst dag. Men i mine øyne er det ingen land som er i nærheten av det spennet av kvalitetsprodukter som man finner i Italia, og hver gang jeg er i landet er jeg bare nødt til å ha en runde med salumi misti som antipasti. Uansett hvor du befinner deg finnes det lokale og regionale spesialiteter og variasjonen er tilnærmet uendelig. Culatello, coppa, prosciutto, bresaola, speck, lardo, mortadella og salame, det er mer enn nok å velge i.

Utvalget og kvaliteten i en salumi misti varierer stort fra sted til sted, derfor var jeg spent på om det dukket opp noen overraskende godbiter denne gangen. På en trefjøl kom det tynne skiver av coppa di Parma, en rikelig mengde lardo alle Erbe, salsiccia di Bra, en salame crudo og en salame cotto. Coppaen og begge salamene var ganske ordinære. Ikke noe negativt i det, de var absolutt gode, men ikke nok til at jeg bruker mer tid på dem her. Lardoen derimot, som er svinefett som er speket sammen med rosmarin og eventuelt andre krydder, var helt himmelsk myk og smeltet som smør på tungen. Er du av typen som skjærer bort fettet på spekeskinken vil du nok aldri forstå dette, men du går vitterlig glipp av noe. Et nytt bekjentskap for meg var Salsiccia di Bra, men vi ble bestevenner fra første bit. Salsiccia er en slags pølse og denne ble servert rå. Det minnet jo i og for seg på en kalvetartar, men det er jo slettes ikke negativt. Konsistensen var utrolig silkemyk i munnen og smakte mildt kalvekjøtt. Terningkast topp!

Antipasti Salumi misti
Antipasti: Salumi misti

Etter en intens lykkefølelse av salumien var jeg redd det bød på en liten nedtur når det nå var klar for primi. Jeg hadde bestilt «gnocchi alle Tome Piemontesi e pomodoro fresco», hvor min begrensede kunnskap i italiensk sa meg at dette var i alle fall var gnocchi og fersk tomat. Det jeg ikke visste var at Tome Piemontesi er ost DOP-listen til italienske matmyndigeter. Sausen til gnocchien var altså en tomatisert ostesau. Litt uventet, men det smakte ganske godt.

Primi piatti Gnocchi med tomat og Tome-ost
Primi piatti: Gnocchi med tomat og Tome-ost

For ikke å få en overdose av store måltider, valgte vi å stå over secondi piatti, men å stå over desserten fikk vi oss ikke til å gjøre. Valget falt på panna cotta med sjokoladesaus og retten var ikke overdrevent delikat der den kom, med en panna cotta fullstendig druknet i sjokoladesaus. Men det er tross alt sjokolade det er snakk om og da kommer man unna med det likevel. Selv om jeg nok har smakt bedre sjokoladesaus, så var den helt grei. Men det var selve panna cottaen som virkelig imponerte. På det verste får man panna cotta med konsistens som et viskelær, men dette var definitivt i andre enden av skalaen. Denne var som fløyel, og det var så vidt den ville stå oppreist på tallerkenen.  Denne trengte man så absolutt ikke tenner for å fortære, jeg tror faktisk at den kunne vært spist ved hjelp av sugerør. Og når smaken fulgte opp den bra konsistensen var det bare å trekke på smilebåndet og lene seg tilbake med et godt fullført måltid.

Dessert Panna cotta al cioccolato
Dessert: Panna cotta al cioccolato

Skulle man være i området er Cantina Dei Cacciatori helt klart verdt et besøk. Maten er god, betjeningen hyggelig og man blir på ingen måte flådd av å spise her.

Bib GourmandItaliaItalienskKlassiskMiddelspiemonte
admin-runesSeptember 19, 2014
previous story

Piazza Duomo

next story

Bare på 13

you might also like

Dessert, del 2

La Table de l’Espadon – Middelmådig luksus

September 19, 2014 November 4, 2018
And, purre og sitron

Hot shop – årets første nykommer

September 19, 2014 November 4, 2018
Mangalista-svin, grønnkål (og potetpuré)

Strand restaurant – en debutant

September 19, 2014 November 4, 2018

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org