Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Brasserie France – En liten bit Frankrike

June 17, 2015 December 4, 2015 admin-runes2540 views
Hovedrett: Andeconfit med poteter, artisjokk og timian-demi glace

Besøkt: 17.06.2015
Adresse: Øvre Slottsgate 16, 0157 Oslo
Hjemmeside: http://www.brasseriefrance.no

Brasserie France har eksistert så lenge jeg kan huske. Rett nok byttet stedet navn en eller annen gang på 2000-tallet, men stedet har alltid vært for de som liker tradisjonell fransk mat uten så mye fiksfakseri. Her er det klassiske retter som løksuppe, hvitløksmarinerte snegler, bouillabaisse, østers, blåskjell med pommes frites, tartar, entrecôte og kalvelever som gjelder.

Denne litt dårlige våronsdagen ble holdt av til å få seg litt middag ute, uten at vi helt hadde det klart for oss hvor vi skulle. Siden vi allerede var i sentrum var første tanke kjelleren på Statholdergaarden, men der viste det seg å være fullbooket denne kvelden. Da måtte vi hoste opp en plan B, og det var da det franske brasseriet dukket opp i tankene våre. Lenge siden sist, sa vi til oss selv og trasket bort til Øvre Slottsgate. Der hadde de heldigvis et bord til oss, i alle fall hvis vi ble ferdig i løpet av to og en halv time. Det hørtes greit ut på oss, så like etter satt vi i annen etasjen og plukket ut retter fra a la carten.

Til forrett hadde jeg valgt å gå for asparges. Servitørinnen kunne ikke gi meg svar på om det var norske asparges de serverte, og hun tok seg heller ikke bryet med å sjekke det ut. Utover asparges besto retten av et posjert egg, spekeskinke, tøffelkrem og litt persillepesto. Aspargesene var ganske bra tilberedt, selv om de var en anelse overkokt etter min gane. Spekeskinken var ikke helt grei, ikke noe superprodukt, men virket i alle fall å være langtidsmodnet med en fin kjøttekstur. Det posjerte egget var det ingenting å utsette på, men trøffelkremen smakte strengt tatt ganske lite trøffel. For min del gjorde det fint lite, for den ble sikkert laget på trøffelolje. Kvaliteten på trøffelolje varierer og er uansett ikke i nærheten av å være real deal. Så lite trøffelsmak til tross, retten var likevel komponert av smaker som står godt til hverandre. Lite vågalt selvsagt, men så lenge det er vellaget fungerer det hver eneste gang.

Forrett: Asparges med posjert egg og fransk spekeskinke
Forrett: Asparges med posjert egg og fransk spekeskinke

Andeconfit var det valget falt på når det kom til hovedrett. Andelåret kom med sprøtt skinn, mens andekjøttet på innsiden var saftig, fett og velsmakende. Anden ble servert med stekt blomkål, poteter, syltet løk, artiskokkpure, artiskokk og og demi glace med timian. Potetene var møre, artiskokkpuren var smakfull og glatt i konsistensen. Den syltede løken var et gjensyn fra forrige rett, men så lenge det er a la carte regner jeg med det er en tilfeldighet. Summen av alt dette blir allikevel ganske ordinært, uten at det betyr at hovedretten er dårlig.

Hovedrett: Andeconfit med poteter, artisjokk og timian-demi glace
Hovedrett: Andeconfit med poteter, artisjokk og timian-demi glace

Så er det dessert da. Det er mange som elsker Brasserie France for dessertvognen deres. En vogn full av ulike fristelser og hvor man får påfyll om man skulle ønske det. Det er lett å forstå at dette frister mange, og jeg var ikke noe unntak denne kvelden jeg heller. Det vil si, vi satt i andre etasjen denne kvelden, og der har de en desserttallerken i stedet for dessertvogn. Det hele bunner nok i det praktiske, og resultatet var mer eller mindre det samme. Også på desserttallerkenen var det mulig å få påfyll om man ønsket det.

Innholdet på tallerkenen var variert. Biter av ananas, melon, jordbær og kiwi var marinert i enten rom eller i pastis og særlig kiwi i pastis var en sikker vinner. En skål med créme brûlée var også positiv, med en fløyelsmyk tykk vaniljekrem toppet av et brent lokk med sukker. Sukkeret var rett nok noe ujevnt brent, men det fungerte uansett helt fint. Av de som ikke imponerte like mye vil jeg nevne financieren som var ganske tørr og appelsinmakronen som hadde en ganske flytende krem inni og litt tørre skall. Sjokoladekaken med hasselnøtt var en heller traurig greie, tørr og smakløs. Da var sorbetene av kokos og bringebær et par hakk bedre, mens sjokoladesmoussen var sånn skikkelig midt på treet.

Dessert: Desserttallerken med diverse franske fristelser
Dessert: Desserttallerken med diverse franske fristelser

Brasserie France er nok et forsøk på å flytte en liten bit Frankrike inn i et lite stykke Oslo, og både meny og lokale lykkes de sånn rimelig med det både når det gjelder meny og interiør. Og alt i alt er det et helt allright spisested om man har lyst på fransk mat, uten at jeg hopper i taket av begeistring. Særlig desserten er veldig variabel hvor noe er godt, noe er greit og en del er ganske kjipt. Da hjelper det ikke at man får mulighet til påfyll for det er nå en gang sånn at summen av middelmådig og middelmådig, forblir midt på treet. Der desserten er variabel vil jeg si at de andre rettene fremstår som noe jevnere. Men også der blir det litt middels uten at det betyr at det er spesielt dårlig. Det er bare det at det er ikke bra nok til å lokke frem litt skikkelig begeistring.

FranskKlassiskMiddelsNorgeOslo
admin-runesJune 17, 2015
previous story

Hverdagsmat på Mucho Mas

next story

Restaurant Kontrast – En stjernekandidat?

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

June 17, 2015 December 4, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

June 17, 2015 December 4, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

June 17, 2015 December 4, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org