Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Hverdagsmat på Mucho Mas

June 15, 2015 December 4, 2015 admin-runes2043 views
Burrito med kylling på Mucho Mas

Besøkt: 15.06.2015
Adresse: Thorvald Meyers gate 36, 0555 Oslo
Hjemmeside: http://www.muchomas.no

Det lille spisestedet i Thorvald Meyers gate har vært en fast gjenganger for undertegnede i nesten tjue år. Stedet har vært passende for så mange ulike anledninger. Ikke dyrere enn at man kan ta en tirsdagsmiddag hvilken som helst hverdag, og like passende for en rolig lørdagskveld.  Og ble ikke lørdagskveldene så rolige likevel, var det passe sterk mat til at det var en ypperlig måte å starte den ekstremt sene søndagsfrokosten på. Og det var et perfekt sted å starte shoppingrunden en lørdags morgen. Anvendelighet og god texmex er på en måte ordene jeg forbinder med Mucho Mas.

De første sytten årene tror jeg ikke de hadde en eneste endring på menyen. Det hadde de ikke noe behov for heller, for gjennom 2000-tallet var det veldig ofte fullstappet i det trange lokalet. Barområdet var stadig overbefolket av folk som valgte å sette seg opp på liste for å vente på ledig bord. Bordreservering hadde de nemlig ikke, så her var det kun oppmøte som gjaldt. Servitørinnene holdt heldigvis et strengt øye med bordene og avviste enhver som forsøkte å okkupere et bord utenom køen. Men selv om de var rigide i forhold til køen tror jeg aldri jeg har møtt en sur mine av betjeningen her. Mucho Mas må ha hatt en av byens hyggeligste og mest ujålete betjening gjennom to tiår.

Starten av dette blogginnlegget er kanskje tilbakeskuende, men det er for å gjøre deg klar over at dette stedet har fulgt meg tett gjennom mange år. De siste årene har frekvensen på besøkene avtatt og noe av årsaken er nok at livsstilen har endret seg. Lørdagskveldene er ofte ikke så utagerende lenger, og da avtar behovet for sterk søndagsmat for å tilfredsstille smaksløkene. En rolig lørdagskveld kan like gjerne foregå i eget hjem og skal jeg ut å spise i helgene blir det litt for enkelt. Og når vurderingsevnen for hva som er en passende sum å svi av på en tirsdagsmiddag også har blitt svekket, så går det stadig lenger tid mellom besøkene på Mucho Mas.

Men det er ikke bare jeg som forandrer meg. I 2012 endret Mucho Mas menyen sin til noe som skulle være mer autentisk meksikansk kjøkken enn tidligere. Med et sted hvor så mange mennesker har hatt sine favoritter kan dette være en farlig manøver, så noen av de gamle rettene ble beholdt på menyen. Det tror jeg var et fornuftig valg, selv om min erfaring er at den nye menyen slettes ikke står tilbake for de gamle klassikerne.

Med solskinn og ledig plass på uteserveringen faller valget på et gjensyn på Mucho Mas for en sen lunch denne mandagen. Og med all nostalgien du har lest deg gjennom til nå så blir du kanskje ikke overrasket over at jeg gikk for en gammel klassiker, nemlig burrito. Som så mange ganger før gikk jeg for en hot utgave med fylt med grillet kylling som tilleggsvalg.

Burritoen var fylt med ris, bønner, salat, salsa og ost, i tillegg til den nevnte kyllingen. Ved siden av var det en todelt skål med Jalapenos og rømme i hvert sitt kammer, mens det i tillegg var en spiseskje med guacamole som var pimpet opp med litt hakket koriander, tomat og rødløk. Pimpingen til tross, jeg er slettes ikke sikker på om den helt glatte avokadopureen er laget på huset selv om den smaker ganske godt. Selve burritoen var overraskende smakløs og i tillegg var den også delvis kald. Jeg tror aldri jeg har fått servert så tam mat her tidligere, hverken fra ny eller gammel meny.

Burrito med kylling på Mucho Mas
Burrito med kylling på Mucho Mas

Selv om jeg har utallige besøk på Mucho Mas har jeg aldri ment at de har byens beste mat. Derimot har jeg alltid sett på dem som et bra sted i forhold til hva man betaler. Det jeg fikk denne gangen kvalifiserer dessverre ikke til den betegnelsen heller. Jeg vet de fortsatt kan bedre, så hvorfor dette ble såpass labert undrer jeg litt på. Kanskje har de rett og slett godt av å stramme opp fokus litt, for det hjelper ikke med hyggelig betjening om maten ikke holder nivået jeg forventer.

LavMeksikanskNorgeOsloTaco
admin-runesJune 15, 2015
previous story

Enoteca Baltazar – Piazza Kirkeristen

next story

Brasserie France – En liten bit Frankrike

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

June 15, 2015 December 4, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

June 15, 2015 December 4, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

June 15, 2015 December 4, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org