Uncategorized

Hverdagsmat på Mucho Mas

2008 views

Besøkt: 15.06.2015
Adresse: Thorvald Meyers gate 36, 0555 Oslo
Hjemmeside: http://www.muchomas.no

Det lille spisestedet i Thorvald Meyers gate har vært en fast gjenganger for undertegnede i nesten tjue år. Stedet har vært passende for så mange ulike anledninger. Ikke dyrere enn at man kan ta en tirsdagsmiddag hvilken som helst hverdag, og like passende for en rolig lørdagskveld.  Og ble ikke lørdagskveldene så rolige likevel, var det passe sterk mat til at det var en ypperlig måte å starte den ekstremt sene søndagsfrokosten på. Og det var et perfekt sted å starte shoppingrunden en lørdags morgen. Anvendelighet og god texmex er på en måte ordene jeg forbinder med Mucho Mas.

De første sytten årene tror jeg ikke de hadde en eneste endring på menyen. Det hadde de ikke noe behov for heller, for gjennom 2000-tallet var det veldig ofte fullstappet i det trange lokalet. Barområdet var stadig overbefolket av folk som valgte å sette seg opp på liste for å vente på ledig bord. Bordreservering hadde de nemlig ikke, så her var det kun oppmøte som gjaldt. Servitørinnene holdt heldigvis et strengt øye med bordene og avviste enhver som forsøkte å okkupere et bord utenom køen. Men selv om de var rigide i forhold til køen tror jeg aldri jeg har møtt en sur mine av betjeningen her. Mucho Mas må ha hatt en av byens hyggeligste og mest ujålete betjening gjennom to tiår.

Starten av dette blogginnlegget er kanskje tilbakeskuende, men det er for å gjøre deg klar over at dette stedet har fulgt meg tett gjennom mange år. De siste årene har frekvensen på besøkene avtatt og noe av årsaken er nok at livsstilen har endret seg. Lørdagskveldene er ofte ikke så utagerende lenger, og da avtar behovet for sterk søndagsmat for å tilfredsstille smaksløkene. En rolig lørdagskveld kan like gjerne foregå i eget hjem og skal jeg ut å spise i helgene blir det litt for enkelt. Og når vurderingsevnen for hva som er en passende sum å svi av på en tirsdagsmiddag også har blitt svekket, så går det stadig lenger tid mellom besøkene på Mucho Mas.

Men det er ikke bare jeg som forandrer meg. I 2012 endret Mucho Mas menyen sin til noe som skulle være mer autentisk meksikansk kjøkken enn tidligere. Med et sted hvor så mange mennesker har hatt sine favoritter kan dette være en farlig manøver, så noen av de gamle rettene ble beholdt på menyen. Det tror jeg var et fornuftig valg, selv om min erfaring er at den nye menyen slettes ikke står tilbake for de gamle klassikerne.

Med solskinn og ledig plass på uteserveringen faller valget på et gjensyn på Mucho Mas for en sen lunch denne mandagen. Og med all nostalgien du har lest deg gjennom til nå så blir du kanskje ikke overrasket over at jeg gikk for en gammel klassiker, nemlig burrito. Som så mange ganger før gikk jeg for en hot utgave med fylt med grillet kylling som tilleggsvalg.

Burritoen var fylt med ris, bønner, salat, salsa og ost, i tillegg til den nevnte kyllingen. Ved siden av var det en todelt skål med Jalapenos og rømme i hvert sitt kammer, mens det i tillegg var en spiseskje med guacamole som var pimpet opp med litt hakket koriander, tomat og rødløk. Pimpingen til tross, jeg er slettes ikke sikker på om den helt glatte avokadopureen er laget på huset selv om den smaker ganske godt. Selve burritoen var overraskende smakløs og i tillegg var den også delvis kald. Jeg tror aldri jeg har fått servert så tam mat her tidligere, hverken fra ny eller gammel meny.

Burrito med kylling på Mucho Mas
Burrito med kylling på Mucho Mas

Selv om jeg har utallige besøk på Mucho Mas har jeg aldri ment at de har byens beste mat. Derimot har jeg alltid sett på dem som et bra sted i forhold til hva man betaler. Det jeg fikk denne gangen kvalifiserer dessverre ikke til den betegnelsen heller. Jeg vet de fortsatt kan bedre, så hvorfor dette ble såpass labert undrer jeg litt på. Kanskje har de rett og slett godt av å stramme opp fokus litt, for det hjelper ikke med hyggelig betjening om maten ikke holder nivået jeg forventer.