Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Texas Barbecue Café – Helt texas på Stabekk

August 27, 2015 December 14, 2015 admin-runes2480 views
Texas Barbecue: Baby back rib, beef brisket, pulled pork og pølse

Besøkt: 27.08.2015
Adresse: Gamle Drammensvei 32, 1369 Stabekk
Hjemmeside: http://www.texasbarbecuecafe.no

Med unntak av at jeg de siste årene har blitt godt kjent med den ytre delen av Kolsåsbanen er det ikke ofte tar turen ut til Bærum. Men i fjor fikk jeg meg plutselig en grunn til å ta en tur til Stabekk, selv om det gikk over et år før jeg omsider fikk ut fingeren, så var det endelig klart for å teste ut Texas Barbecue Café på Stabekk denne augustkvelden.  Min erfaring med Texas er null og strengt tatt har jeg ikke noe sterkt forhold til amerikansk barbeque heller. Men nå sto vi her, min bror og jeg, klare til å se på texaneren på Stabekk kunne tilby oss.

På Texas Barbecue Café er det altså grilling som gjelder, og da på den amerikanske måten. Kjøttet tilberedes på en smoker, jeg så den ikke, men regner med den sto på baksiden av bygget. Dette er langtidstilbereding på lav varme med tilførsel av røyk. I følge entusiastene er det dette som er grilling, selv om utbredelsen i Norge må sies å være begrenset. Her er mitt inntrykk at det går det mye i dyre og fancy gassgriller som i stor grad brukes til å grille pølser, grillskiver og en og annen stykke ytrefilet. For det meste over dirkete varme.

Menyen er selvsagt amerikansk og ikke noe annet. Her går det ikk BBQ Chicken, spareribs og pulled pork. Kjøttet, for med unntak av kylling er det bare kjøtt vi snakker om her, kan man få som middagstallerken, som sandwich, salat eller i løsvekt. Middagstallerken (198,-) består av valgt type kjøtt med coleslaw og bønner servert ved siden av. I tillegg har de en håndfull annet tilbehør som kan bestilles som siderett. Siden begge var førstereisgutter her valgt vi å gå for en BBQ-sampler til to personer til 389 kroner.

Vi hadde vel ikke helt klart for oss hva denne BBQ-sampleren skulle inneholde, bortsett fra at det skulle være dagens tre typer kjøtt i tillegg til sideretter. Det viste seg at vi faktisk fikk fire typer kjøtt. Pulled pork, beef brisket (oksebryst, tror jeg), baby back ribs og smoked sausage link. I tillegg fikk vi tilbehør i fleng. Potetsalat, bønner, salat, coleslaw, corn bread og hjemmelagd bun. Det var absolutt ikke noe å si på innholdet, så jeg gledet meg til å smake på utvalget.

Så hvordan var maten? Jeg begynner med tilbehøret, som må sies å være litt både og. Bønnene må sies å være det beste, men cole slaw og salaten var også ganske gode. Potetsalaten derimot, den var tung og fet og udelikat. Enda verre var det med maisbrødet, som var så tørt at det smuldret opp når man forsøkte å bryte av en bit. Jeg vet strengt tatt ikke hvordan et slikt maisbrød skal være, men dette må ha vært et av de tørreste bakverkene jeg noen gang har spist.

Og så var det kjøttet da. Både baby back ribs og pulled pork var ganske godt. Den røkte link-pølsen var derimot litt uspennende. Beef brisket derimot var en god opptur. Nå er ikke jeg veldig familiær med amerikanske stykker, men så vidt jeg har forstått er dette oksebryst. I så fall er det et ypperlig stykke kjøtt til denne type tilbereding, hvor man kan indirektere grille store stykker kjøtt over lang tid. Resultatet var i alle fall blitt veldig bra, med møre skiver av kjøtt med et røkt preg i smaken. I min bok tror jeg dette stikker av med førsteprisen i kveldens høyst uhøytidelige og uoffisielle kjøttkonkurranse.

Texas Barbecue: Baby back rib, beef brisket, pulled pork og pølse
Texas Barbecue: Baby back rib, beef brisket, pulled pork og pølse

Her var det knapt så jeg turte å snakke høyt om grilling. For en som bruker langtids sous vide for å få mørt kjøtt, visste jeg at det ville være å banne i kirken. Likevel ble jeg ikke helfrelst på Stabekk denne kvelden, og like greit er det, for jeg er ikke sikker på at borettslaget jeg bor i ville sette pris på en svær smoker på balkongen. Det er ikke tvil om at resultatet blir forskjellig, for med smoker griller man kjøttet indirekte over lang tid og får mer kompleksitet i smaken. Sous vide er varmebehandling som er fullstendig nøytral for smaken av kjøttet, og der har man kun krydder og glace å spille på, utover at man kan benytte litt flis under den direkte grillingen til slutt. Man har sånn sett et mindre register å spille på i forhold til smak, men jeg vil likevel hevde at selve resultatet fra varmebehandlingen får jeg til bedre ved bruk av sous vide enn det Texas Barbecue Café serverte meg denne kvelden.

Servicenivået på Texas Barbecue Café er lavt. Altså ikke dårlig, for betjeningen er blide og hyggelige, men konseptet er å bestille ved bardisken, selvbetjening ved brusdispenseren og rydding av eget bord. Her er det plastglass, papptallerkener og engangsbestikk. For meg er det helt kurant så lenge stedet er såpass uformelt som det er. Hvor ofte jeg i fremtiden kommer til å reise ut til Stabekk vet jeg strengt tatt ikke, men er jeg sulten og befinner meg i nærheten stikker jeg gjerne en tur innom igjen.

AmerikanskBarbecueLavNorgeOslo
admin-runesAugust 27, 2015
previous story

Maaemo – Spydspiss eller ran?

next story

BARE Restaurant – Noe å feire

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

August 27, 2015 December 14, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

August 27, 2015 December 14, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

August 27, 2015 December 14, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org