Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Bare Vestland – Hverdagsmat i toppsjiktet

September 6, 2015 December 3, 2015 admin-runes2361 views
Rett 1: Fenalår, salat og remulade

Besøkt: 06.09.2015
Adresse: Vågsallmenningen 2, 5014 Bergen
Hjemmeside: http://barevestland.no

Bare Vestland er en relativt ny etablering under Bare-paraplyen. Fra før har jeg besøkt begge de andre etableringene, det vil si gourmetrestauranten BARE Restaurant og den enklere Bare på 13. Det nye konseptet har ambisjoner om å servere småretter i tapasformat, basert på lokale økologiske råvarer og vestlandske smaker.

To dager tidligere på min helgevisitt til Bergen hadde jeg og min kjære spist på BARE Restaurant, men jeg insisterte på at jeg ville teste ut vestlandtapasen også når jeg hadde en fin anledning. Og når jeg har fått noe for meg i matveien, så blir det ofte slik. Så etter en spasertur opp og ned Fløyen satte vi kursen mot Vågsallmenningen.

Lokalet til Bare Vestland er rustikk, og det virker som stedet har et ønske om å være et lavterskeltilbud. Menyen besto av i underkant tyve ulike småretter, for det meste fordelt mellom fisk og kjøtt samt noen desserter. De fleste av rettene lå priset mellom 75 og 95 kroner. Servitøren mente at 3-4 retter per person burde være passe, så vi hørte på ham og bestilte til sammen seks retter fordelt på oss to.

Rettene kom spredt litt utover, noe som er ganske hensiktsmessig når man får servert varmmat. Og allerede på første rett spiller den meg ett puss. På bordet kom fenalår med gulrot, reddik og salat vendt i remulade. Fenalåret var saftig og «ferskt» i konsistensen. Muligens merkelig å skrive det slik, men jeg er fra barndommen vant med at fenalåret var tørket til konsistensen var både hard og seig. Her hadde fenalåret altså ikke konsistens som beef jerky. Jeg hadde virkelig sans for dette fenalåret. Ikke var det smakte det så intenst salt som for eksempel norske spekeskinker har en tendens til og det smakte mildt sau og var veldig godt.  Porsjonstørrelsen var det heller ingenting å si på.

Rett 1: Fenalår, salat og remulade
Rett 1: Fenalår, salat og remulade

Like før vi hadde fullført første smårett fikk vi servert røkt svineknoke med kålrot, reddik og salat. Røkt svineknoke må jo være en av de rimeligste råvarene man finner i dagligvarebutikken, samtidig som det er smakfullt kjøtt som egner seg til både supper, salater og som kjøttrett i seg selv. Hos Bare Vestland hadde satt sammen salat, syltet kålrot, reddik og saltet svineknoke til en rett, noe som må sies å ha vært en svært vellykket idé. Igjen en skikkelig god rett.

Rett 2: Røykt svineknoke, salat og kålrabi
Rett 2: Røykt svineknoke, salat og kålrabi

Tredje rett var plukkfisk. Ikke at jeg hadde den ringeste ide om hva det var, men nettopp derfor tenkte jeg å finne det ut. Når det kom på bordet var min første tanke at dette var potetmos med fisk, og det er vel heller ikke så langt i fra sannheten. Bruker man i tillegg purre og hvit saus er man der. Resultatet var en delikat potetpuré, med fiske biter som viste seg å være lyr. Plukkfisken var rikelig overstrødd med sprøstekte terninger av bacon. Min kjære var i utgangspunktet litt skeptisk og mente at jeg bare måtte forsyne meg rikelig av plukkfisken, men etter å ha smakt på den var stemningen en helt annen. For meg var dette måltidets beste rett, til tross for den sterke starten med de to første rettene.

Rett 3: Plukkfisk og bacon
Rett 3: Plukkfisk og bacon

Kalvetunge var en erstatning for svinekjaken som de ikke hadde på menyen denne kvelden, noe de opplyste allerede i det vi fikk menyene. Tungen var stekt og servert med brent løk og rotgrønnsaker. Jeg hadde gledet meg til denne retten, men ble litt skuffet. Ikke fordi den var dårlig, men de tre første rettene hadde definitivt hevet lista til forventningene. Man krøp vel rett over lista, men dette imponerte ikke på samme måte som de første rettene.

Rett 4: Kalvetunge, brent løk og rotgrønnsaker
Rett 4: Kalvetunge, brent løk og rotgrønnsaker

Neste rett var blåskjell. Skjellene hadde de dampet i Waldemars fusion IPA uten at ølet egentlig gjorde noe særlig ut av seg i skjellene.  Skjellene i seg selv var helt kurante, men igjen en litt anonym rett som var helt grei uten at det var noen grunn til å ta av.

Rett 5: Blåskjell, fusion IPA og urter
Rett 5: Blåskjell, fusion IPA og urter

Siste rett på bordet var øl- og kjøttgryte og var delt opp med en liten skål til hver. Gryten var braisert oksekjøtt med rotgrønnsaker og svartediket black IPA fra 7-fjell bryggeri. Gryten var kraftig kost, særlig siden jeg var i ferd med å bli stappmett. Men den var god, selv om grønnsakene i gryten hadde minimalt med tyggemotstand. Sammenlignet med de to forrige rettene var dette en liten opptur, men det var likevel et hakk under kveldens tre første retter som virkelig var fenomenale.

Rett 6: Øl- og kjøttgryte
Rett 6: Øl- og kjøttgryte

Dessverre tok jeg ingen notater, så alt er tatt på hukommelsen. Den kan av og til svikte, men er det en ting jeg er helt sikker på var det at Bare Vestland hadde særdeles velsmakende mat. Dette er rustikk gourmetmat i små porsjoner. Strengt tatt er ikke porsjonene så små engang, for tre retter på hver synes jeg faktisk var i meste laget. Det kan være at jeg dyttet innpå for mye brød, men jeg var seriøst mett når jeg gikk ut døren. Den samme døren skal jeg helt sikker gå inn igjen flere ganger for dette var rett og slett veldig bra mat til fornuftig pris. Og hadde kunnet velge meg et Bare-konsept jeg kunne flyttet til Oslo, så tror jeg valget hadde falt på Bare Vestland.

 

 

BergenLavModerneNordiskNorgeTapas
admin-runesSeptember 6, 2015
previous story

BARE Restaurant – Noe å feire

next story

Rotisserie

you might also like

RENAA – Eksepsjonelt bra

September 6, 2015 December 3, 2015

Maaemo – Gjenoppstandelsen

September 6, 2015 December 3, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

September 6, 2015 December 3, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org