Uncategorized

Rotisserie

1931 views

NB! Rôtisserie la ned driften av økonomiske årsaker og hadde siste servering 30/4-16. 12/5–16 åpnet samme innehaver opp hurtigmatkonseptet Meatballs.

Besøkt: 12.09.2015
Adresse: Hausmanns gate 31, 0182 Oslo
Hjemmeside: http://www.rotisserie.no

I helgen har det vært matstreif, et arrangement vi fort ble lei på grunn av trengsel. Strengt tatt hadde vi tenkt til å surre litt rundt der, men plutselig befant vi oss i sentrum uten en eneste plan. Sulten var vi også, så da var det bare å prøve å pønske ut et fornuftig sted å spise. Vi, det vil si brutter og meg, var innom flere alternativer, men endte opp med at vi skulle avlegge Rotisserie et besøk. Ingen av oss hadde vært der før, men vi antok at det var mulig å få seg et bord siden vi ankom omtrent i det stedet skulle åpne for dagen.

Rotisserie er et relativt nytt sted som åpnet døren en gang i våres. Som navnet tilsier har restauranten et fransk tilsnitt og beskriver også tilberedingsmåten for en del av rettene. Rottisserie er en tilberedning hvor kjøttet tres på et spyd og roteterer i nærheten av en varmekilde. Så for deg som synes at ordet høres fancy ut så er altså kebaben du eventuelt spiser på vei hjem fra byen en fuktig lørdagsnatt tilberedt rotisserie. Tilsvarende gjelder antakelig også den helgrillede pattegrisen du måtte ha spist på en grill fest. Hos rotisserie har de en  egen ovn, som står lett synlig bak den åpne kjøkkenløsningen.

Menyen på Rotisserie er liten og består av en à la carte på tre forretter, tre hovedretter og tre desserter. Forretter og desserter var alle priset til 115 kroner, mens hovedretter kostet 245 kroner. I tillegg var det noe avslag hvis man bestilte to eller tre retter. Vi var litt usikre på hva vi skulle gå for, men endte til slutt på forrett og hovedrett.

Til forrett hadde jeg valgt meg kyllingravioli. På en dyp tallerkenen kom det tre stykker raviolier og de var fylt med en blanding av opprevet kyllingkjøtt og finhakket gulrot og løk. I bunnen lå det en klar buljong, stekt kantarell og karamellisert løk. Buljongen var kraftig på smak, og sammen med kantarellen ble dette en solid høstrett. Og til tross for at ravioliene i seg selv utstrålte litt finesse, så var sluttresultatet sett under ett en ganske rustikk rett. Men ikke misforstå, det betyr på ingen måte at det ikke var godt. Tvert imot, dette var strålende og jeg gledet meg allerede til hovedretten.

Forrett: Kyllingravioli med klar buljong, kantarell og løk
Forrett: Kyllingravioli med klar buljong, kantarell og løk

Det går litt tid mellom hver gang jeg blir veldig positivt overrasket på for meg nye steder, men forretten hadde imponert meg på smak. Derfor var jeg spent når hovedretten kom på bordet, hvor jeg hadde valgt å gå for glasert and. Når tallerkenen kom på bordet så andelåret lite rosastekt ut, men det var heldigvis ingen grunn til bekymring for andekjøttet var saftig og smakfullt. Sausen var full av sødme og ved siden av ble det servert stekte poteter og ratatouille. De stekte potetene har bra konsistens med sprø skorpe og lett tyggemotstand i den myke innsiden. Igjen en rett med mye smak og jeg begynte å bli ganske begeistret for Rotisserie.

Hovedrett: Glasert and med stekte poteter og ratatouille
Hovedrett: Glasert and med stekte poteter og ratatouille

Da vi hadde fortært våre to retter fikk vi spørsmål av servitøren om vi ønsket dessert. Og selvsagt gjorde vi det. Jeg gikk for sjokoladeterte, selv om jeg kanskje var litt engstelig for en nedtur. Heldigvis var det ingen grunn til bekymring, for også desserten holdt et bra nivå. Terten hadde en sprø bunn og med et sjokoladefyll som hadde antydninger til røde bær i smaken. Til terten hadde de en ganske søt lettpisket krem og noe som minnet om sjokoladejord. Tilbehøret var kanskje ikke veldig spennende, men selve terten var veldig god.

Dessert: Sjokoladeterte
Dessert: Sjokoladeterte

Rostissiere serverte veldig god mat, hvor de hadde en fin balanse mellom det elegante og rustikke. Rettene smakte mye og porsjonene var rause. For meg er det ikke stedet for å feire, men den oppfyller alle kriterier for å være en solid hverdagsrestaurant. Menyen på restauranten er kort, men til gjengjeld lover de at den skiftes ofte. Og gjør de så kommer de trolig til å se meg igjen allerede før snøen faller.