Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Lucky Bird – Hvor heldig kan egentlig en fugl bli?

October 16, 2015 December 14, 2015 Rune Grøsland2011 views

Besøkt: 16.09.2015 og 15.10.2015
Adresse: Vulkan 7, 0178 Oslo
Hjemmeside: http://luckybird.no

I våres fikk Oslo et nytt tilskudd blant spisestedene i byen. Konseptet var amerikanskinspirert og lød navnet Lucky bird. Når sommeren var over var det tid for å teste ut, og ved første anledning var jeg der på egen hånd, mens ved besøk nummer to var vi to stykker. Jeg velger å slå sammen de to ulike besøk til et blogginnlegg da begge besøkene foreløp nokså likt, og jeg spiste tilnærmet det samme på begge besøkene også.

Lucky Bird har gjort det enkelt for seg selv når det kommer til menyen. Her serveres kyllingvinger, fritert kylling og spareribs. Spareribs kan bestilles i hel eller halv rekke og man kan velge mellom tre ulike glaseringer. Vinger og kyllingbiter kan bestilles i et utvalg antall. Ønsker man noe ved siden av har de tilbehør som sidebestilling, og her går det i klassisk amerikansk tilbehør. Fuglen til Lucky Bird kommer fra Stange Gård og svinet kommer fra Idsøe. De har dermed gått for kvalitet når de har valgt seg råvarelevernadører.

Ved første besøk tenkte jeg å prøve litt av hvert og endte med å bestille en halv person med spareribs og to biter med fritert kylling. Til spareribben valgte jeg å gå for lucky bird glace, mens til den friterte kyllingen valgte jeg standardsausen Smokey Pineapple. I tillegg valgte jeg å bestille chips av søtpotet og baked beans.

Så kom maten på bordet da, og det gikk fort opp for meg at dette var mer enn jeg ville orke å spise. Et luksusproblem kanskje, men det var uansett bare å gyve løs. Og det begynte med en liten skuffelse for den den første biten med fritert kylling var på grensen til å være tørr. Smokey Pineapple sausen var derimot veldig god så i sum var det sånn cirka helt greit, men heller ikke mer. Kyllingbit nummer to derimot, var litt større og langt mer saftig og gjorde et langt bedre inntrykk enn første bit.

kylling med spicy pineapple-saus
kylling med spicy pineapple-saus

Så var det spareribsen, som var tilberedt med litt tyggemotstand. Likevel var den saftig, selv om jeg nok kunne tenkt meg den hakket mørere. Likevel var dette bra, men her syntes jeg glacen kanskje ikke helt leverte like godt som jeg skulle ønske. Uansett var dette godt over godkjent. Ganske bra var det faktisk.

Spareribs med lucky birds-glace
Spareribs med lucky birds-glace

Jeg må også skrive noen ord om tilbehøret, for det var muligens det aller beste. Chipsen av søtpotet var herlig sprø på utsiden og delikate myke på innsiden. Den søtlige potetsmaken var så bra at jeg gjerne kunne kommet tilbake kun for å spise søt-pommes frittes alene. Også de bakte bønnene var veldig gode. De hvite bønnene laget med svineconfit hadde et pikant preg uten at krydderet dominerte fullstendig. Igjen et svært vellykket tilbehør og selv om jeg ikke hadde sjanse til å spise opp alt skulle jeg gjerne orket.

Baked beans med svineconfit
Baked beans med svineconfit
Veldig gode chips av søtpotet
Veldig gode chips av søtpotet

Ved besøk nummer to bestilte jeg mer eller mindre det samme som ved første besøk, bortsett fra at jeg byttet glace til St Louis BBQ. Heller ikke denne glacen var fantastisk, selv om den i og for seg var helt grei. Maten for øvrig var ganske lik som ved første besøk, rent bortsett fra at denne gangen var begge bitene med fritert kylling like saftige. Dessuten ble det også cole slaw som tilbehør, og også denne leverte bra. Passe syrlig, crisp i grønnsakene og ikke så veldig tung.

Coleslaw er et klassisk tilbehør til spareribs
Coleslaw er et klassisk tilbehør til spareribs

Konklusjonen for min del er at Lucky Bird vil veldig mye og leverer ganske bra. Det svakeste for min del er at glacene til spareribsen smaksmessig ikke har levert like bra som resten. Likevel føler jeg at Lucky Bird er et sted som leverer langt bedre enn mange andre steder som har amerikansk mat på menyen. Så stedet har så absolutt livets rett, og da er det slettes ikke sikkert det greit å være Stangekylling fremover.

AmerikanskBarbecueLavNorgeOslo
Rune GrøslandOctober 16, 2015
previous story

Rotisserie

next story

Et nytt forsøk på Kontrast

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

October 16, 2015 December 14, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

October 16, 2015 December 14, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

October 16, 2015 December 14, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org