Uncategorized

Fette Sau – Barbecue i Brooklyn

1713 views
Fette Sau

Besøkt: 20.02.16
Adresse: 354 Metropolitan Ave, Brooklyn, NY 11211, USA
Webside: www.fettesaubbq.com

På en langhelg i New York er det begrenset hva man kan rekke over. Særlig når man i tillegg har holdt av en hel dag til å reise ut av byen for å gå på shopping. Men av de tingene som havnet på listen over ting jeg skulle rekke var et besøk på Fette Sau. Muligheten ble en sen lunch på lørdagen, hvor vi allerede hadde en sen reservasjon på et av byens steakhouse. Hvor lurt det var å innta BBQ når man skulle spise kraftig biff fem timer senere var jeg usikker på. Men det er en matfantasts dilemma når man ønsker å gape over mest mulig samtidig som tiden er knapp.

Strengt tatt visste jeg ikke veldig mye om Fette Sau, men noen må ha hypet opp dette BBQ-stedet siden gjetordene også hadde nådd meg. Her er det for det meste gris det går i, og den skal parteres, gnis inn med rub og ligge på en smoker i de nødvendige antall timene til at kjøttet blir mørt og smakfullt.

Interiørmessig gjør de det svært enkelt. Bord og stoler består av rasteplassbenker satt opp som langbord, mens tallerkenene er laget av papp og bestikket er av plast. Maten serveres på store blikkfat som bortsett fra størrelse og materiale ligner litt på plastbrettene man finner på Mc Donalds eller Burger King. Bestillingen av mat foregår fra disk, og i tillegg må man bestille drikke i baren, som for å gjøre det ekstra vanskelig ikke er den samme disken som maten bestilles i.

Jeg og broderen kikket lenge på menyen og var litt usikre på hva vi skulle ha. Når vi snakket med fyren som tok bestillinger av mat, viste det seg at han kunne lage en miks av Pork Belly (bacon), pulled pork og baby back ribs, alt laget på svin av Berkshire-rasen. Vi slo til på det, og supplerte med baked beans. I tillegg fikk vi med en bunke maisbrød.

Selv om det kun var februar var utetemperaturen helt kurant, så vi tok med oss brettet vårt for å nyte maten i frisk luft. På bordene var det to typer barbecuesauser, men selv mener de at kjøttet gjør seg best uten noen saus og kun med dry rub’en de bruker i forbindelse med tilberedingen. Både ribs og pulled pork var saftig, men uten barbecue saus synes jeg dette smaksmessig var ganske blodfattig. Kjøtte smakte faktisk svært lite, men brukte man saus fungerte det likevel greit. Med bacon-bitene derimot, var det motsatt. Disse hadde en fin integrert røyksmak, men var både tørre og harde.

De bakte bønnene var riktig gode, men det som faktisk imponerte meg mest var maisbrødene. Jeg har alltid syntes at maisbrød er et utrolig døllt tilbehør, men disse var ferske, lette og luftige.

Prismessig ligger Fette Sau i det øvre skiktet, tatt i betraktning den svært enkle standarden. Brettet med mat kom på tett oppunder 40 dollar, og selv om man lukker øynene for den ugunstige dollarkursen så kan det ikke sies å være snytbillig. Og selv om maten er ganske god, har jeg vanskelig for å se at Fette Sau skiller seg genuint fra andre bbq-steder i New York.

NB! Jeg tok selvsagt bilder mens jeg var på Fette Sau, men i etterkant av besøket har kameraet mitt slått seg vrangt og det ser ut som bildene fra dette besøket er tapt.