Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Fette Sau – Barbecue i Brooklyn

March 3, 2016 April 11, 2016 Rune Grøsland1744 views
Fette SauFette Sau

Besøkt: 20.02.16
Adresse: 354 Metropolitan Ave, Brooklyn, NY 11211, USA
Webside: www.fettesaubbq.com

På en langhelg i New York er det begrenset hva man kan rekke over. Særlig når man i tillegg har holdt av en hel dag til å reise ut av byen for å gå på shopping. Men av de tingene som havnet på listen over ting jeg skulle rekke var et besøk på Fette Sau. Muligheten ble en sen lunch på lørdagen, hvor vi allerede hadde en sen reservasjon på et av byens steakhouse. Hvor lurt det var å innta BBQ når man skulle spise kraftig biff fem timer senere var jeg usikker på. Men det er en matfantasts dilemma når man ønsker å gape over mest mulig samtidig som tiden er knapp.

Strengt tatt visste jeg ikke veldig mye om Fette Sau, men noen må ha hypet opp dette BBQ-stedet siden gjetordene også hadde nådd meg. Her er det for det meste gris det går i, og den skal parteres, gnis inn med rub og ligge på en smoker i de nødvendige antall timene til at kjøttet blir mørt og smakfullt.

Interiørmessig gjør de det svært enkelt. Bord og stoler består av rasteplassbenker satt opp som langbord, mens tallerkenene er laget av papp og bestikket er av plast. Maten serveres på store blikkfat som bortsett fra størrelse og materiale ligner litt på plastbrettene man finner på Mc Donalds eller Burger King. Bestillingen av mat foregår fra disk, og i tillegg må man bestille drikke i baren, som for å gjøre det ekstra vanskelig ikke er den samme disken som maten bestilles i.

Jeg og broderen kikket lenge på menyen og var litt usikre på hva vi skulle ha. Når vi snakket med fyren som tok bestillinger av mat, viste det seg at han kunne lage en miks av Pork Belly (bacon), pulled pork og baby back ribs, alt laget på svin av Berkshire-rasen. Vi slo til på det, og supplerte med baked beans. I tillegg fikk vi med en bunke maisbrød.

Selv om det kun var februar var utetemperaturen helt kurant, så vi tok med oss brettet vårt for å nyte maten i frisk luft. På bordene var det to typer barbecuesauser, men selv mener de at kjøttet gjør seg best uten noen saus og kun med dry rub’en de bruker i forbindelse med tilberedingen. Både ribs og pulled pork var saftig, men uten barbecue saus synes jeg dette smaksmessig var ganske blodfattig. Kjøtte smakte faktisk svært lite, men brukte man saus fungerte det likevel greit. Med bacon-bitene derimot, var det motsatt. Disse hadde en fin integrert røyksmak, men var både tørre og harde.

De bakte bønnene var riktig gode, men det som faktisk imponerte meg mest var maisbrødene. Jeg har alltid syntes at maisbrød er et utrolig døllt tilbehør, men disse var ferske, lette og luftige.

Prismessig ligger Fette Sau i det øvre skiktet, tatt i betraktning den svært enkle standarden. Brettet med mat kom på tett oppunder 40 dollar, og selv om man lukker øynene for den ugunstige dollarkursen så kan det ikke sies å være snytbillig. Og selv om maten er ganske god, har jeg vanskelig for å se at Fette Sau skiller seg genuint fra andre bbq-steder i New York.

NB! Jeg tok selvsagt bilder mens jeg var på Fette Sau, men i etterkant av besøket har kameraet mitt slått seg vrangt og det ser ut som bildene fra dette besøket er tapt.

AmerikanskBarbecueMiddelsNew YorkUSA
Rune GrøslandMarch 3, 2016
previous story

Guide Michelin Nordic 2016

next story

Mission Taco – Et svakt gjennomført oppdrag

you might also like

And, purre og sitron

Hot shop – årets første nykommer

March 3, 2016 April 11, 2016
Mangalista-svin, grønnkål (og potetpuré)

Strand restaurant – en debutant

March 3, 2016 April 11, 2016
Andehjerter, jordskokk, tyttebær og buljong

Nemesis – solid nykommer

March 3, 2016 April 11, 2016

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org