Uncategorized

Mission Taco – Et svakt gjennomført oppdrag

2828 views

Besøkt: 09.03.2016
Beliggenhet: Møllergata 32, 0179 Oslo
Webside: www.missiontaco.no/

Som et prosjekt i gjøre noe sammen, fant Marianne og jeg ut at vi skulle begynne på spanskkurs. Siden kurset starter klokken sju om kvelden og jeg gjerne jobber til minst klokken fem har dette gitt meg et fint påskudd til å teste ut en rekke enklere spisesteder i en overkommelig gåtur fra Folkeuniversitetets lokaler i Torggaten. Før første kveld skar det seg, da Marianne møtte opp på Oslo S en drøy halvtime før undervisningen skulle starte. Som straff fikk hun dermed valget mellom Upper Crust, Burger King eller Narvesen og vi endte med hver vår pølsemeny fra sistnevnte.

Dette innlegget handler altså om kurskveld nummer to, hvor Marianne var på teambuildng på jobben og skulle møte dirkete til timen. Dermed skulle jeg fikse meg middag selv denne ettermiddagen og jeg hadde bestemt meg for å teste ut Mission Taco, som ligger ved siden av Revolver i Møllergata. Det har etter hvert kommet en del tacosteder i Oslo og jeg har tidligere skrevet om både Tijuana og Taco Republica.

Lokalet til Mission Taco minner litt om et halvrocka utested, noe som ikke er så rart når de nærmest deler lokaler med Revolver. Her ligger menyene på bordet og man bestiller selv maten i baren. Der får man en sånn fancy ishockeypuck som blinker og piper når maten er ferdig og kan plukkes opp på disken ved kjøkkenet. Man får kanskje litt fast food-følelse av en sånn brikke, samtidig er det effektivt for raske måltider og jeg hadde jo faktisk et sted jeg skulle være klokken 19.

Interiøret på Mission Taco
Interiøret på Mission Taco

Menyen består av fire ulike tacomenyer, hvorav tre er beregnet for en person mens den siste er for to til tre personer. Menyene for en person består av tre tacos og ligger på 155-185 kroner. Det er også mulig å kjøpe taco en og en, og da ligger prisen på 55-72. I tillegg til taco har de også quesadillas meksikanske sandwicher. Som førstegangsbesøkende valgte jeg å legge navnet til grunn, og gikk for en tacomeny med navn meat lovers guerrero som besto an en taco med oksekjøtt, en med kylling og en med svin.

Når maten kom på bordet var det tre ganske store tacos som lå foran meg. Jeg startet med den som viste seg å være svin og besto av en god mengde med svinekjøtt som var så mørt at det nesten falt fra hverandre, men som dessverre godt kunne hatt litt mer smak for min del. Det er sjelden jeg opplever dette på steder med meksikansk mat, for jeg er slettes ingen chilifantast som elsker sterkt krydret mat. Men dette smakte nesten ukrydret svinekjøtt og den syltede rødløken var det som dominerte. Rett nok var det et lite sting av chili i etterkant, men denne smakte egentlig ganske lite.

Neste taco var med oksekjøtt, og nå kom jeg på at de faktisk hadde sendt med både lime og en salsa som jeg antar var pico de gallo. Ingrediensene, om jeg ikke husker feil, var i alle fall blant annet tomat, rødløk og koriander. Heldigvis var det mer kraft i smaken på oksetacoen enn på den foregående. Utpreget sterk var den slettes ikke, men smaksbildet var vesentlig fyldigere og dermed også mer vellykket. Salsaen som jeg nå smakte på gjorde for øvrig veldig lite ut av seg.

For den observante leser skal det være unødvendig å gjenta at den siste tacoen var kylling. Dessverre var vi her litt tilbake til problemet fra den første. Rett nok var det ikke riktig like smakløst, men jeg savner også her litt mer sting i maten. Igjen ble man sittende igjen med rødløk og koriander til å bære retten og det blir litt tynt. Litt rart egentlig, for det er sjelden jeg savner mer sting i meksikansk mat. Alt i alt var maten på Mission Taco gaske tannløs og det jeg savner er ikke at maten skal være sterk, men at kjøttet ikke skal være omtrent like smakløst som det jeg husker fra den gangen jeg var på tur til Cuba.

Tacos med svin, okse og kylling
Tacos med svin, okse og kylling

Før jeg reiste hit mente jeg å huske at jeg for en god stund siden hadde lest en veldig positiv omtale om stedet av Anders Husa. Jeg er imidlertid ingen fast leser av bloggen hans og siden min opplevelse divergerte ganske kraftig fra den omtalen jeg mente å huske måtte før jeg publiserte mitt innlegg sjekke opp denne omtalen en gang til. Det jeg tydelig ikke husket var at dette var et innlegg han hadde skrevet på bestilling. Jeg har strengt tatt litt lyst til å skrive litt om troverdighet versus kjøpte blogginnlegg, men skal nøye meg med å konstatere at jeg på ingen måte deler Husas begeistring for Mission Taco.

Etterord:
I etterkant av at dette innlegget ble publisert tok Husa kontakt med meg og ønsket å presisere at hans innlegg ikke er et bestilligsverk og at det er skrevet på hans initiativ selv om Mission Taco tok regningen for besøket. Selv velger jeg å fortsatt være kritisk til innlegg jeg leser hvor det er en sammenblanding av økonomiske interesser, men vil også presisere at jeg ikke mener det er noen uredelighet når man er åpen om premissene for det man skriver om. All dialog mellom Husa og meg kan dere forøvrig lese i kommentarfeltet nedenfor.

 

5 Comments

 1. Hei,

  Trist hvis Mission Taco har tapt seg i kvalitet. Jeg har dessverre hørt det fra noen andre også. Det kan muligens ha noe å gjøre med at drivkreftene bak stedet har 2-3 andre prosjekter de også holder på med, og at Mission Taco har blitt glemt. Det er i så fall synd. Jeg har ikke vært der på noen måneder selv, så jeg kan ikke uttale meg av egen erfaring.

  Det er ikke riktig at mitt innlegg var skrevet på bestilling eller kjøpt. Jeg hadde allerede vært på Mission Taco i januar 2015 og skrevet om stedet. Det førte til at eieren gjorde en hel del endringer i restauranten, både på menyen og annet. I september i fjor inviterte eieren meg tilbake fordi de hadde gjort store endringer på menyen, og hun ønsket min tilbakemelding. Som jeg alltid gjør når jeg får slike henvendelser så gjorde jeg det klart og tydelig på forhånd at en invitasjon ikke er lik en omtale, og at jeg kun skriver om steder som jeg selv anbefaler. Det var hun inneforstått med, og det var aldri en avtale om at jeg skulle skrive noe. Fordi mitt forrige besøk var skrevet på en annen blogg, og fordi bildene den gang var av så dårlig kvalitet, takket jeg ja til invitasjonen. Ved mitt besøk den gangen var maten akkurat like nydelig som den ser ut på bildene, og blant de aller beste tacoene jeg har spist i Oslo.

  1. Takk for innspill og redegjørelsen bak innlegget ditt! Om Mission Taco har endret seg aner ikke jeg, men de imponerte meg i alle fall ikke. Altså, de er ikke katastrofalt dårlige, men for min del ble dette rett og slett mat som var tam og uinspirerende, og da havner de et godt stykke ned på lista over steder jeg har lyst til å besøke igjen.

   Som deg skriver jeg i all hovedsak om mine personlige opplevelser fra ulike steder jeg spiser på. Ditt innlegg refererte jeg til, fordi dette var bakteppet for at Mission Taco hadde klistret seg på minnet som et sted jeg ved en eller annen anledning burde sjekke ut.

   Om innlegget ikke var skrevet på bestilling, så beklager jeg selvsagt at jeg skrev det. Men i presiseringen over, kunne du godt fått med at spisestedet likevel dekket regningen din. At man er invitert for å spise og får dekket regningen er helt fair, når man er åpen om det. Men for meg svekker det troverdigheten, og jeg velger å vurdere innholdet i slike innlegg på en annen måte enn innlegg som er uavhengige. Så mitt poeng er at om jeg hadde husket at dette ikke var et uavhengig innlegg, så hadde jeg antakelig valgt å spise et annet sted forrige onsdag.

 2. Ut ifra bildene dine kan det se ut som stedet har endret seg noe. Nå skal jeg tilfeldigvis innom der i dag for et arrangement, så får jeg se hva jeg synes.

  Jeg skriver brorparten av mine anbefalinger basert på måltid jeg selv booker og betaler. Hvis jeg blir invitert til å teste en restaurant for å gi tilbakemelding, det være seg åpningsmiddag eller annet, eller drar på en pressetur et sted. så skriver jeg kun om det hvis jeg selv vil anbefale det. Det er mange steder jeg rett og slett har latt være å omtale. Jeg finner det ikke så interessant å omtale steder jeg ikke liker, eller som skuffer, så da lar jeg heller være.

  Leserne får selv gjøre seg opp en mening om de tror mine anbefalinger er til å stole på i hvert tilfelle. Det kan jeg ikke styre, men jeg håper jo at min entusiasme for god mat fremstår like ekte som den er. Frem til nå har jeg merket slike innlegg som dette med “sponset,” men jeg synes det er et villedende ord. Det gir inntrykk av, som du beskrev det, at det er et kjøpt og betalt oppdrag. Derfor har jeg gått over til å merke med “invitasjon/presseinvitasjon” etc.

  Du styrer selvsagt din egen blogg, og nå har jeg fått presisere noe her i kommentarfeltet, men jeg setter allikevel pris på om du korrigerer det du skrev evt. henviser leserne til kommentarfeltet. Innlegget mitt er i hvert fall ikke skrevet på bestilling.

  For øvrig fin blogg du har. Den har vært utenfor radaren til nå, men jeg ser frem til å følge videre.

  1. Det er du som er den som er best til å vurdere hva du vil skrive om. Men som leser velger jeg personlig å ha et kritisk blikk på de innleggene der jeg forstår at det foreligger invitasjoner og eller ulike former for kompensering. For meg er det mindre inspirerende å lese om måltider hvor betingelsene bak er annerledes enn det vil være om jeg skal besøke stedet. Samtidig er det mye av det du skriver som fenger meg også, så jeg kommer nok å fortsette å kikke litt innom med sporadiske mellomrom.

   Jeg har valgt å ikke endre innlegget, men å legge til en kommentar på slutten av innlegget hvor jeg gjør leseren oppmerksom på dialogen vår nedenfor. Der har jeg også skrevet en kort oppsummering av denne dialogen. Siden det kun dreier seg om det siste avsnittet i innlegget, kommer nok de som leser så langt til å få med seg etterordet også.

   Bare hyggelig om du har lyst til å følge med på hva jeg skriver. De fleste innleggene er fra Norge, selv om jeg nok spiser en god del mer på diverse restauranter utenlands enn hva som fremkommer på denne bloggen. Men det er en smal lesegruppe som finner det interessant å lese om stjernerestauranter, og enda smalere blir den av at jeg foretrekker å skrive på norsk. Og når skrivingen også tar en del tid, prioriterer jeg å skrive mest om restauranter som folk har et forhold til. Men av og til kommer det ett og annet drypp på en og annen europeisk topprestaurant. Jeg har en lang liste med besøk på ulike europeiske restauranter jeg gjerne skulle skrevet om, og dessverre er ikke lengden avtagende heller.

 3. Takk for etterord. Jeg kan for øvrig støtte opp om at dette stedet har tapt seg. Fikk tørr fisk og smakløs kylling i dag… trist.

Comments are closed.