Uncategorized

Hummer – Sjømat i Nyhavn

1813 views

Besøkt: 03.06.2017
Adresse: Nyhavn 63A, 1051 København K, Danmark
Webside: http://restauranthummer.dk/

Mens jeg jobber med innlegg fra RE-NAA og Omakase by Alex Cabiao, blir det først et innlegg fra pinsehelgen. Da inviterte nemlig brutter og jeg med våre nærmeste på helgetur til København. Resultatet var fire voksne og en gutt på fire på tur, og fokus var strengt tatt mer på tivoli enn det var på de store matopplevelsene. Vi hadde strengt tatt tenkt å booke noe i forkant, men det kokte bort og for første gang på lang tid var jeg på reise uten en eneste bordbestilling.

Men mat skal man jo uansett ha, og på lørdagen skulle vi ha lunch. Vi travet ned Nyhavn på jakt etter et ledig bord, men med sånn tålelig fint vær var det proppfullt på alle uteserveringene. Jeg hadde ikke sjekket opp noen potensielle spisesteder i forkant, og vi bestemte oss egentlig for å ta det første og beste vi fant. Men i det vi var i ferd med å havne nesten helt ut mot kanalen fant vi en lokale med en rødt Michelin-klistremerke på døren. De hadde til og med et bord ledig til oss, rett nok innendørs, men vi bestemte oss raskt for at dette trolig var det beste vi kunne finne i blinde.

Dermed satt vi med et femmannsbord på restaurant Hummer i Nyhavn, uten den fjerneste ide om hva slags restaurant vi egentlig hadde havnet på. Det viste seg å være sjømat, som navnet for så vidt også ga en pekepinn på om bare noen av oss hadde fått det med seg. Men sjømat duger det, selv om min litt småkresne fireårige nevø var litt skeptisk til valgene han ble stilt oven for.

Menyen på Hummer besto av småretter og servitørinnen anbefalt oss å bestille to, tre stykker. For min del ble måtte det nesten bli hummer på Hummer, så jeg valgt å bestille en halv posjert hummer, enkelt servert med sitron, majones og en liten salat. De kunne med fordel vært hakket mer varsom med posjeringen av hummeren, men det var på ingen måte noen katastrofe. Resten av retten var det tross alt nærmest umulig å gå seg bort på, og da synes jeg man bør kunne forvente en knakende god hummer på en sjømatrestaurant.

Posjert hummer
Posjert hummer

På neste rett hadde jeg valgt å gå for en moules-frites, eller på godt norsk blåskjell og pommes frites. Dette er klassikeren fra Belgia, serveres hyppig både i Frankrike og egentlig de fleste andre steder også. Blåskjellene var dampet i hvitvin og smør og bortsett dill ble de servert ganske tradisjonelt. Det smakte helt greit, selv om restene av væsken fra dampingen var ganske tam. Beste komponent i retten var de friterte potetene som hadde et sprøtt ytre, og en deilig myk innside med potetmasse.

Moules frites
Moules frites

Vi hadde all verdens med tid, og ble sittende og drikke vin og fant etter hvert ut at tiden var moden for en liten dessert også. På det tidspunktet hadde lagets yngste deltaker for lengst tatt konsekvensen av at restaurantbesøk er morsomst for de voksene, og lagt seg til å sovne på tvers av stolsetet sitt. For min del ble det en rabarbrasorbet, med tykkmelk og tagetes, som jeg ikke husker stor av annet enn at det smakte ganske godt.

Rabarbra, tykkmelk og tagetes
Rabarbra, tykkmelk og tagetes

I forhold til forventningene leverte Hummer greit, men de var strengt tatt ganske lave. Det fungerte helt fint for en enkel lunch, men hadde forventningene om skikkelig bra mat vært der fra starten av hadde jeg nok endt opp litt skuffet. Man går ikke på noen stygg smell, men den for den som er på jakt etter spennende mat i København er jeg ganske sikker på at det finnes mange bedre alternativer.

Fire av fem på plassen sin, men noen måtte vel ta bildet
Fire av fem på plassen sin, men noen måtte vel ta bildet