Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Hummer – Sjømat i Nyhavn

October 4, 2017 October 4, 2017 Rune Grøsland2040 views
Posjert hummer

Besøkt: 03.06.2017
Adresse: Nyhavn 63A, 1051 København K, Danmark
Webside: http://restauranthummer.dk/

Mens jeg jobber med innlegg fra RE-NAA og Omakase by Alex Cabiao, blir det først et innlegg fra pinsehelgen. Da inviterte nemlig brutter og jeg med våre nærmeste på helgetur til København. Resultatet var fire voksne og en gutt på fire på tur, og fokus var strengt tatt mer på tivoli enn det var på de store matopplevelsene. Vi hadde strengt tatt tenkt å booke noe i forkant, men det kokte bort og for første gang på lang tid var jeg på reise uten en eneste bordbestilling.

Men mat skal man jo uansett ha, og på lørdagen skulle vi ha lunch. Vi travet ned Nyhavn på jakt etter et ledig bord, men med sånn tålelig fint vær var det proppfullt på alle uteserveringene. Jeg hadde ikke sjekket opp noen potensielle spisesteder i forkant, og vi bestemte oss egentlig for å ta det første og beste vi fant. Men i det vi var i ferd med å havne nesten helt ut mot kanalen fant vi en lokale med en rødt Michelin-klistremerke på døren. De hadde til og med et bord ledig til oss, rett nok innendørs, men vi bestemte oss raskt for at dette trolig var det beste vi kunne finne i blinde.

Dermed satt vi med et femmannsbord på restaurant Hummer i Nyhavn, uten den fjerneste ide om hva slags restaurant vi egentlig hadde havnet på. Det viste seg å være sjømat, som navnet for så vidt også ga en pekepinn på om bare noen av oss hadde fått det med seg. Men sjømat duger det, selv om min litt småkresne fireårige nevø var litt skeptisk til valgene han ble stilt oven for.

Menyen på Hummer besto av småretter og servitørinnen anbefalt oss å bestille to, tre stykker. For min del ble måtte det nesten bli hummer på Hummer, så jeg valgt å bestille en halv posjert hummer, enkelt servert med sitron, majones og en liten salat. De kunne med fordel vært hakket mer varsom med posjeringen av hummeren, men det var på ingen måte noen katastrofe. Resten av retten var det tross alt nærmest umulig å gå seg bort på, og da synes jeg man bør kunne forvente en knakende god hummer på en sjømatrestaurant.

Posjert hummer
Posjert hummer

På neste rett hadde jeg valgt å gå for en moules-frites, eller på godt norsk blåskjell og pommes frites. Dette er klassikeren fra Belgia, serveres hyppig både i Frankrike og egentlig de fleste andre steder også. Blåskjellene var dampet i hvitvin og smør og bortsett dill ble de servert ganske tradisjonelt. Det smakte helt greit, selv om restene av væsken fra dampingen var ganske tam. Beste komponent i retten var de friterte potetene som hadde et sprøtt ytre, og en deilig myk innside med potetmasse.

Moules frites
Moules frites

Vi hadde all verdens med tid, og ble sittende og drikke vin og fant etter hvert ut at tiden var moden for en liten dessert også. På det tidspunktet hadde lagets yngste deltaker for lengst tatt konsekvensen av at restaurantbesøk er morsomst for de voksene, og lagt seg til å sovne på tvers av stolsetet sitt. For min del ble det en rabarbrasorbet, med tykkmelk og tagetes, som jeg ikke husker stor av annet enn at det smakte ganske godt.

Rabarbra, tykkmelk og tagetes
Rabarbra, tykkmelk og tagetes

I forhold til forventningene leverte Hummer greit, men de var strengt tatt ganske lave. Det fungerte helt fint for en enkel lunch, men hadde forventningene om skikkelig bra mat vært der fra starten av hadde jeg nok endt opp litt skuffet. Man går ikke på noen stygg smell, men den for den som er på jakt etter spennende mat i København er jeg ganske sikker på at det finnes mange bedre alternativer.

Fire av fem på plassen sin, men noen måtte vel ta bildet
Fire av fem på plassen sin, men noen måtte vel ta bildet
DanmarkKøbenhavnMiddelsSjømat
Rune GrøslandOctober 4, 2017
previous story

Don Alfonso 1890 – Amalfikystens storhet

next story

Bokbacka – Et gjensyn

you might also like

And, purre og sitron

Hot shop – årets første nykommer

October 4, 2017 October 4, 2017
Mangalista-svin, grønnkål (og potetpuré)

Strand restaurant – en debutant

October 4, 2017 October 4, 2017
Andehjerter, jordskokk, tyttebær og buljong

Nemesis – solid nykommer

October 4, 2017 October 4, 2017

Recent Posts

  • Guide Michelin Nordic 2023
  • l’Oustau de Baumanière – Gjenerobreren
  • Comebacket
  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • June 2023
  • March 2023
  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org