Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Brasserie Blanche – stødig fransk

October 20, 2018 October 20, 2018 Rune Grøsland2046 views
Omelette NorvégienneOmelette Norvégienne

Besøkt: 14.10.2018
Adresse: Josefines Gate 23, 0351 Oslo
Webside: http://www.blanche.no/

Det er mye fra Frankrike på bloggen denne høsten, men nå tar vi nok en svipptur tilbake til Norge. Men likevel, du må du nok leve med at fransk mat er temaet også denne gangen. Brasserie Blanche er et sted jeg har skrevet om en gang tidligere, og konseptmessig er den seg selv lik at jeg henviser til forrige innlegg for videre beskrivelse av restauranten.

Brasserie Blanche (bilde fra 2016)

Der det straks går mot travle tider for oss her ute i Asker og derfor hadde Marianne og jeg funnet ut at vi skulle benytte anledningen til å ta oss en Oslotur ut for å kose litt. Min kone var ansvarlig for underholdningen, mens mitt ansvar naturlig hadde falt på at vi skulle få oss noe godt å spise. Dermed ble det matinée-forestilling med The Phantom of the Opera på Folketeateret før vi tok spaserturen opp til Hegdehaugsveien for en middag på Brasserie Blanche.

Menyen på Brasserie Blanche består fortsatt av en hyggelig priset ukentlig 5-retter som kan barberes ned til tre om man måtte ønske. Denne gangen sto vi imidlertid over fast menyen og valgte å gå for à la carte.

Som forrett hadde valget falt på en fransk klassiker, gratinert chevre. Muligens ikke den retten som setter kjøkkenet på den største prøven, men det var nå det som fristet meg mest denne gangen. En skive med chevre oppå en toast hadde fått seg en runde under gassbrenner. Denne ble servert med salat, biter av bakt eple, beter og karamelliserte nøtter. Tradisjonelt, rustikt og fin balanse mellom de søte elementene og den litt skarpe smaken av geitost.

gratinert chevre, salat, beter og nøtter
Gratinert chevre, salat, beter og nøtter

Som hovedrett hadde jeg siktet meg inn på dagens fisk som for anledningen var laks. Grillet laks ble servert med blomkålkrem, grønnsaker, rösti-potet og det servitøren omtalte som dill-beurre blanc. Selve fisken hadde fått en fin skorpe, samtidig som den fortsatt hadde en myk og saftig innside. Godt håndverk der altså! Også potetkaken leverte ypperlig, både i utførelse og smak. Grønnsakene besto av en blanding av rotfrukter, reddik, sukkererter og asparges og gjorde nytten, uten å gjøre særlig mye ut av seg. Dessverre hadde retten et problem, beurre blanc-sausen hadde trolig fått seg et oppkok før den kom på tallerkenen, for den hadde i alle fall skilt seg da den nådde bordet.

Laks, grønnsaker og dill-beurre blanc
Grillet laks, grønnsaker og dill-beurre blanc

Til dessert ble det nok en fransk klassiker, men med et lite norsk tilsnitt i navnet. Brasserie Blanch hadde en liten tvist på sin Omelette Norvégienne, der mengden marengs var redusert til en liten hatt på toppen av vaniljeiskremen. Inni fant man en frossen kjerne på bringebær, og i bunn det tradisjonelle sukkerbrødet. Ved bordet kom servitøren med en liten kobberkjele med Grand Marnier som han varmet opp, satte fyr på og helte over retten for å flamberingen.

Tradisjonelt skal vel iskremen pakkes helt inn i sukkerbrød, men porsjonsvarianter som denne har gjerne bare en bunn. Intuitivt skulle man da tenke at utfordringen med en flambert dessert er at iskremen smelter for fort, men min oppfatning er snarere motsatt. Ofte har jeg et inntrykk av at kjøkkenet kompenserer, og har mange ganger fått servert en hard bunnfrossen iskrem. Brasserie Blanche besto testen sånn rimelig greit og leverte en ganske vellykket Omelette Norvégienne.

Omelette Norvégienne
Omelette Norvégienne
Omelette Norvégienne
Omelette Norvégienne

Konklusjonen etter måltidet er i det store og hele ganske lik som ved forrige innlegg. Brasserie Blanche leverer ganske rustikk, men veldig velsmakende mat og er et ganske sikkert valg for hvis man er på jakt etter et godt måltid til en fornuftig penge. Denne gangen skjemtes hovedretten noe av en saus som ble litt tynn suppe, men ser man bort fra dette arbeidsuhellet var faktisk både hovedretten og måltidet for øvrig noe jeg veldig gjerne spiser igjen.

FranskKlassiskMiddelsNorgeOslo
Rune GrøslandOctober 20, 2018
previous story

Auberge des Glazicks – Noe å feire

next story

Les Prés d’Eugénie – min første trestjerner

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

October 20, 2018 October 20, 2018

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

October 20, 2018 October 20, 2018

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

October 20, 2018 October 20, 2018

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org