Uncategorized

En tidlig ettermiddag på Taco Republica

1405 views

Besøkt: juni 2014
Adresse: Torggata 30, 0183 Oslo
Hjemmeside: www.tacorepublica.no

I en tid nå har jeg vært nysgjerrig på Taco Republica og et par ganger har jeg vært innom med uforrettet sak. Enten har det vært fullstappet ellers har det vært mandag, em dag de visst holder stengt. Nylig gjorde jeg nok et forsøk, denne gang en tidlig fredag ettermiddag. Kun ute etter en kjapp sen lunch alene.

Da jeg ankom var det uten et eneste nikk eller hei fra den kvinnelige servitøren som hang i baren. Hun ga heller ikke noen antydning til å ta i mot meg, så etter litt nøling innenfor døren fant jeg meg et vindusbord. Ikke så lenge etter tok hun opp bestilling, og jeg gikk for det som til norsk vel kan oversettes til meksikansk eggerøre. Denne ble servert med en liten skål guacamole, en tilsvarende skål med pico de gallo og en litt større skål med bønnepure. Guacamolen hadde bra konsistens og hadde et lite sting syrlighet. Pico de galloen opplevde jeg som litt anonym, mens eggerøren smakte meg godt, mens bønnepureen var et ørlite hakk for pikant for min smak. Likevel var alt godt. Ikke noe supergodt, men det er tilsynelatende jevnt bra kvalitet på det som serveres.

Dessverre rakk jeg aldri å spise opp for servitøren snappet med seg tallerkenen min i et lite ubevoktet øyeblikk. Ikke noe spørsmål om jeg var ferdig, selv om det fortsatt lå mat igjen. Det var også den siste oppmerksomheten jeg fikk de neste førti minuttene, før jeg ble lei og ba om regningen. Når den ble levert på bordet, var det av en annen kvinnelig servitør. Denne gang både med smil og noen små fraser. Og i det jeg går ut døren er det kun den siste av servitørene som veksler et blikk og sier ‘Ha det bra’.

Konklusjonen min er at maten var ganske bra, selv om jeg gjerne vil smake noe mer før jeg konkluderer skikkelig. Servicen var bedriten, men inntil videre velger jeg å tro at noen hadde en dårlig dag. En skikkelig dårlig dag riktignok, men de skal få en sjanse til for det virker som et helt fint sted å ta en tirsdagsmiddag hvis jeg skulle være i nærheten.