Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Café Tekehtopa

September 15, 2014 December 3, 2015 admin-runes1959 views

Besøkt: 15.09.2014
Adresse: St. Olavs plass 2, 0165 Oslo
Hjemmeside:  www.tekehtopa.no

Jeg tror aldri jeg har vært innom Café Tekehtopa før, men etter at Even Ramsvik var med å fornye stedet for en tid tilbake har jeg hatt i tankene å ta en tur innom. I dag var tydeligvis dagen kommet og jeg tok turen innom St. Olavs plass rett etter jobb. Med nydelig sensommervær og skinnende sol var det ganske fullt på utebordene, men jeg var heldig og fikk meg en plass ute likevel. De fleste som satt rundt meg så ut til å ha fulle glass, men det var få tallerkener å se.

Servitørinnen kommer med en meny til meg, like etter at jeg har satt meg ned. Menyen er enkel, med seks forretter, seks hovedretter og tre desserter og er dominert av relativt rustikke retter. Det er tydelig at stedet ønsker å være et hverdagssted, hvor det er helt greit å stikke innom for å kun spise en enkeltrett om man ønsker. Valget falt på en klassisk snitzel til 239 kroner. Til den ble den tok jeg en øl fra Schous Mikrobryggeri til 79 kroner.

Det tok ikke håpløst lag tid før maten kom på bordet. Retten var av det minimalistiske slaget, med snitzelen liggende ganske ensom på tallerken, kun med et par fileter av ansjos en spiseskje kapers og to sitronskiver. Ved siden av kom det en liten leireskål med fem små ovnsbakte persillepoteter.

For meg ble dette en litt midt-på-treet-opplevelse. Det positive var at paneringen var god og sprø. Det som passet meg dårligere var at kjøttet var litt tørt, og jeg mistenker at det her var benyttet svinekjøtt. Uansett om mistanken er rett eller ikke, for meg hadde de kommet unna med det hvis det smakte godt. Men snitzelen var relativt smakløs, og det hele ble veldig tørt sammen med potetene, som også var litt tørre etter ovnsbakingen. Og selv om det så vidt er litt smeltet smør og et to sitronskiver, er det ikke nok til at jeg blir sittende å tygge litt for godt før maten kan svelges.

Klassisk snitzel med ansjos, kapers, sitron og poteter
Klassisk snitzel med ansjos, kapers, sitron og poteter

For de som tror et snitzel er identisk med noe man finner i frysedisken fra Findus har virkelig gått glipp av noe. Dette er noe som kan være svært velsmakende og absolutt noe man bør prøve om man er i Østerriker eller de sydlige delene av Tyskland. En klassisk snitzel skal være på kalvekjøtt, selv om det både kylling og svin stadig benyttes.  I forbindelse med dette blogginnlegget måtte jeg selvsagt for moroskyld Google litt, og jeg ser at det er mye som tyder på at det «klassiske» tilbehøret slettes ikke er så klassisk, og at ansjos og kapers kun er et skandinavisk påfunn. Selv skal jeg ikke bidra i den diskusjonen, men de interesserte må gjerne sjekke det ut nærmere.

Til å være en utservering i Oslo på en solskinnsdag hadde Café Tekehtopa overraskende god service. Ikke at den var servicegraden var påtakelig høy, men servitørene hadde i alle fall grei oversikt over gjestene sine og ventetiden var aldri særlig lang. Det er slettes ikke alle steder med uteservering man klarer såpass engang.

Jeg må innrømme at dagens måltid var en skuffelse. Men jeg har sett at stedet har fått bra anmeldelse tidligere, så jeg tror jeg skal gjøre et nytt forsøk før jeg feller endelig dom. Stedet har tross alt noen kvaliteter ved seg som gjør at jeg ønsker at de skal være bra. Det viktigste er at de har et ønske om å servere rustikk, god hverdagsmat til en pris som ikke gjør spesielt stort innhugg i matbudsjettet. Og for det alene synes jeg faktisk de fortjener en sjanse til. I tillegg så jeg at en dame på nabobordet fikk en sjokoladefondant som så ut til å ha en perfekt konsistens, og da tror jeg nok jeg ikke klarer å la være å prøve Café Tekehtopa en gang til før jeg bestemmer meg skikkelig for hva jeg skal mene om stedet.

FusionLavNorgeOslo
admin-runesSeptember 15, 2014
previous story

Kitchen & Table – Bergen

next story

Ristorante Belvedere

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

September 15, 2014 December 3, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

September 15, 2014 December 3, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

September 15, 2014 December 3, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org