Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Kitchen & Table – Bergen

September 9, 2014 December 3, 2015 admin-runes1845 views

Besøkt: 26.09.2014
Adresse: C. Sundts gate 9, 5004 Bergen
Hjemmeside: www.kitchenandtable.no/bergen

Kitchen & Table er en hotelrestaurantkjede som finnes i en rekke Clarion-hoteller i Skandinavia. Filosofien bak Kitchen & Table er visstnok å kombinere New Yorks kjøkkenscene med lokale råvarer. En sympatisk tanke i og for seg, men jeg stusser litt over konseptet. Rett nok har New York en stor matscene hvor kan finne kjøkken fra de fleste områder i verden, men å definere dette som et ‘New York’-kjøkken hvor alt skal serveres på samme restaurant blir utrolig retningsløst. For her finner man Tandoori, Middelhavsmat, japansk og amerikansk på samme meny, og det virker mer som ‘noe for enhver’ er viktigere enn å genuint fokusere på det man mener er bra. Sånn sett er det ingen overraskelse at dette er et hotel-konsept.

I Bergen ligger Clariton Admiral inne i Vågen og restauranten ligger i hotellets første etasje. Da jeg var der vi vi et vindusbord, vendt ut mot bryggen slik at jeg både kunne følge med på passerede båter, samtidig som jeg kunne følge med på Blåmann og Rødhette som krabbet seg opp og ned den bratte bakken mellom sentrum og Fløyen. Innimellom alt dette hadde jeg et følge som også fortjente litt oppmerksomhet.

Menyen er som allerede nevnt svært varierende. Her behersker de tilsynelatende alt like godt. Rettene på menyen hadde amerikanske navn, norske råvarer, mens innholdet altså sprikende i alle retninger.

Til forrett ble det rødbetsyltet breiflabb. Breiflabben var delt opp i mindre stykker og til sammen fem slike stykker lå spredt på tallerkenen. Rødbeten hadde nok bidratt mer med fargen enn smak, for fisken smakte mest av alt syrlig eddik. Tilbehøret var en liten bit med appelsin, en tilsvarende bit med rød appelsin, et urteblad og et bittelite sprøtt innslag til hvert stykke breiflabb. Ideen med å servere appelsin til den syltede fisken antar jeg var å ha et søtt innslag som skulle balansere syrligheten i fisken. I så fall fungerte dette ganske dårlig og jeg er på ingen måte overbevist om at det var et smart valg å la sitrusfrukter være tilbehør til en allerede svært syrlig fisk. Som du forstår ble det mye syrlighet her, og dette må nesten være definisjonen på en ubalansert rett.

Forrett Rødbetsyltet breiflabb
Forrett: Rødbetsyltet breiflabb

Som hovedrett hadde jeg gått for lammeskank. Lammet ble servert med stekte staver av gulrot, sellerirot og pastinakk. I tillegg var det rødvinskokt småløk og en lammesjysaus. Ved siden av kom det potetmos i en egen skål. Lammet var ørlite hardt tilberedt, mens grønnsakene og potetmosen var ganske bra. Sjysausen var også fyldig og smakte riktig godt. Ikke noen komplisert rett, men ganske velsmakende.

Hovedrett Lammeskank med rotgrønnsaker
Hovedrett: Lammeskank med rotgrønnsaker
Hovedrett Lammeskank med rotgrønnsaker2
Hovedrett: Lammeskank med rotgrønnsaker

Totalinntrykket er at hovedretten var et stykke bedre enn forretten, uten at jeg vil kalle noe av dette for stor kokkekunst. For all del, Kitchen & Table er et helt kurant sted, men, uten at jeg er veldig kjent i Bergens restaurantverden, vil jeg anta at det er mange om som er i stand til å matche dette nivået. Og da kan det fort bli til at man velger seg et helt annet sted neste gang man skal ut å spise.

BergenFusionMiddelsNorge
admin-runesSeptember 9, 2014
previous story

En kjapp middag på Olympen

next story

Café Tekehtopa

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

September 9, 2014 December 3, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

September 9, 2014 December 3, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

September 9, 2014 December 3, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org