Uncategorized

Kitchen & Table – Bergen

1817 views

Besøkt: 26.09.2014
Adresse: C. Sundts gate 9, 5004 Bergen
Hjemmeside: www.kitchenandtable.no/bergen

Kitchen & Table er en hotelrestaurantkjede som finnes i en rekke Clarion-hoteller i Skandinavia. Filosofien bak Kitchen & Table er visstnok å kombinere New Yorks kjøkkenscene med lokale råvarer. En sympatisk tanke i og for seg, men jeg stusser litt over konseptet. Rett nok har New York en stor matscene hvor kan finne kjøkken fra de fleste områder i verden, men å definere dette som et ‘New York’-kjøkken hvor alt skal serveres på samme restaurant blir utrolig retningsløst. For her finner man Tandoori, Middelhavsmat, japansk og amerikansk på samme meny, og det virker mer som ‘noe for enhver’ er viktigere enn å genuint fokusere på det man mener er bra. Sånn sett er det ingen overraskelse at dette er et hotel-konsept.

I Bergen ligger Clariton Admiral inne i Vågen og restauranten ligger i hotellets første etasje. Da jeg var der vi vi et vindusbord, vendt ut mot bryggen slik at jeg både kunne følge med på passerede båter, samtidig som jeg kunne følge med på Blåmann og Rødhette som krabbet seg opp og ned den bratte bakken mellom sentrum og Fløyen. Innimellom alt dette hadde jeg et følge som også fortjente litt oppmerksomhet.

Menyen er som allerede nevnt svært varierende. Her behersker de tilsynelatende alt like godt. Rettene på menyen hadde amerikanske navn, norske råvarer, mens innholdet altså sprikende i alle retninger.

Til forrett ble det rødbetsyltet breiflabb. Breiflabben var delt opp i mindre stykker og til sammen fem slike stykker lå spredt på tallerkenen. Rødbeten hadde nok bidratt mer med fargen enn smak, for fisken smakte mest av alt syrlig eddik. Tilbehøret var en liten bit med appelsin, en tilsvarende bit med rød appelsin, et urteblad og et bittelite sprøtt innslag til hvert stykke breiflabb. Ideen med å servere appelsin til den syltede fisken antar jeg var å ha et søtt innslag som skulle balansere syrligheten i fisken. I så fall fungerte dette ganske dårlig og jeg er på ingen måte overbevist om at det var et smart valg å la sitrusfrukter være tilbehør til en allerede svært syrlig fisk. Som du forstår ble det mye syrlighet her, og dette må nesten være definisjonen på en ubalansert rett.

Forrett Rødbetsyltet breiflabb
Forrett: Rødbetsyltet breiflabb

Som hovedrett hadde jeg gått for lammeskank. Lammet ble servert med stekte staver av gulrot, sellerirot og pastinakk. I tillegg var det rødvinskokt småløk og en lammesjysaus. Ved siden av kom det potetmos i en egen skål. Lammet var ørlite hardt tilberedt, mens grønnsakene og potetmosen var ganske bra. Sjysausen var også fyldig og smakte riktig godt. Ikke noen komplisert rett, men ganske velsmakende.

Hovedrett Lammeskank med rotgrønnsaker
Hovedrett: Lammeskank med rotgrønnsaker
Hovedrett Lammeskank med rotgrønnsaker2
Hovedrett: Lammeskank med rotgrønnsaker

Totalinntrykket er at hovedretten var et stykke bedre enn forretten, uten at jeg vil kalle noe av dette for stor kokkekunst. For all del, Kitchen & Table er et helt kurant sted, men, uten at jeg er veldig kjent i Bergens restaurantverden, vil jeg anta at det er mange om som er i stand til å matche dette nivået. Og da kan det fort bli til at man velger seg et helt annet sted neste gang man skal ut å spise.