Uncategorized

Roll & Rock – Bergen

2317 views

Besøkt: 31.10.2014
Adresse: Skostredet 14, 5017 Bergen
Hjemmeside: www.rollogrock.no

Det var en tidlig fredagsettermiddag, og jeg surret rundt i Bergens sentrum. Planen var egentlig å stikke på Colonialen på Litteraturhuset for å sjekke ut om de er et sted å regne med, men som det ofte er i Bergen høljet regnet ned og ikke husket jeg eksakt beliggenheten til litteraturhuset heller. Så i det jeg gikk gjennom Skostredet fikk jeg øye på Roll & Rock, og tenkte at det er ingen grunn til å fly rundt i regnet og dermed ble det amerikansk dinerlunch på meg i stedet.

Menyen var preget av burgere, og i tillegg fant man innslag som for eksempel spareribs og pulled pork og chili con carne. Sikkert noe annet også, men de store overraskelsene var det ikke. Og like greit er det, det er ingen grunn til at en diner skal ha bouillabaisse, sushi eller tikka masala. Jeg gikk for en pulled pork, i tillegg måtte jeg selvsagt teste husets milkshake. Grisen var det visst ingen problem med, men milkshaken kunne de dessverre ikke tilby da milkshakemaskinen for øyeblikket att ut på grunn av renhold.

Etter en stund kom maten på bordet. Pulled pork serveres gjerne i hamburgerbrød, og på Roll & Rock hadde de valgt å bruke en bagel. Ved siden av kom det en bit stekt maiskolbe og cole slaw. Svinekjøttet var i fullstendig oppløsning og lå og badet i bbq-saus. Ikke noe galt i det, men sausen var ikke av det imponerende slaget. Det smakte ganske salt og litt hickory, og jeg tipper at den finnes på ferdigkjøpte trelitersspann bak på kjøkkenet. Den grillede maiskolben var trolig hermetisk med sine små, harde og litt seige maiskorn. Men halvfabrikat eller ikke, det var fullt spisbart uten at jeg vil applaudere det for å være stor mat. Det jeg faktisk hadde størst problem med var coleslawen som kom i en egen skål ved siden av. Den smakte meg ikke i det hele tatt. Kålen og gulrøttene hadde passende crisp, men problemet var dressingen dens. Normalt bruker jeg en blanding av majones, creme fraiche, litt sitron og en dæsj HP-saus i dressingen. I denne var det absolutt ingen friskhet, kun en fettete, ja nesten kvalmende følelse i ganen. Her var det ikke antydning til syrlighet og når de heller ikke hadde eple med i kålsalaten ble det absolutt ingen vinner i min bok.

Sånn ser pulled pork ut hos Roll & Rock
Sånn ser pulled pork ut hos Roll & Rock

Ut i fra forventningene leverer vel Roll & Rock sånn cirka det jeg så for meg. I alle fall hvis vi ser bort i fra coleslawen. I denne sjangeren finnes det så uendelig mye middelmådighet, og strengt tatt synes jeg det burde være mulig å levere hakket vassere mat enn dette. I Oslo er det i alle fall en del steder som klarer å servere ganske bra burgere og da lar det seg gjøre i Bergen også. Nå utelukker jeg slettes ikke man får tak i bra burgere i Bergen heller, for jeg er dessverre ikke veldig kjent i utvalget av byens spisesteder. Men Roll & Rock er ikke stedet jeg vil dra for å spise, selv om jeg sikkert kan bestille meg en burger om jeg tilfeldigvis er der en gang i fremtiden for å drikke øl.