Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Roll & Rock – Bergen

October 31, 2014 December 4, 2015 admin-runes2349 views

Besøkt: 31.10.2014
Adresse: Skostredet 14, 5017 Bergen
Hjemmeside: www.rollogrock.no

Det var en tidlig fredagsettermiddag, og jeg surret rundt i Bergens sentrum. Planen var egentlig å stikke på Colonialen på Litteraturhuset for å sjekke ut om de er et sted å regne med, men som det ofte er i Bergen høljet regnet ned og ikke husket jeg eksakt beliggenheten til litteraturhuset heller. Så i det jeg gikk gjennom Skostredet fikk jeg øye på Roll & Rock, og tenkte at det er ingen grunn til å fly rundt i regnet og dermed ble det amerikansk dinerlunch på meg i stedet.

Menyen var preget av burgere, og i tillegg fant man innslag som for eksempel spareribs og pulled pork og chili con carne. Sikkert noe annet også, men de store overraskelsene var det ikke. Og like greit er det, det er ingen grunn til at en diner skal ha bouillabaisse, sushi eller tikka masala. Jeg gikk for en pulled pork, i tillegg måtte jeg selvsagt teste husets milkshake. Grisen var det visst ingen problem med, men milkshaken kunne de dessverre ikke tilby da milkshakemaskinen for øyeblikket att ut på grunn av renhold.

Etter en stund kom maten på bordet. Pulled pork serveres gjerne i hamburgerbrød, og på Roll & Rock hadde de valgt å bruke en bagel. Ved siden av kom det en bit stekt maiskolbe og cole slaw. Svinekjøttet var i fullstendig oppløsning og lå og badet i bbq-saus. Ikke noe galt i det, men sausen var ikke av det imponerende slaget. Det smakte ganske salt og litt hickory, og jeg tipper at den finnes på ferdigkjøpte trelitersspann bak på kjøkkenet. Den grillede maiskolben var trolig hermetisk med sine små, harde og litt seige maiskorn. Men halvfabrikat eller ikke, det var fullt spisbart uten at jeg vil applaudere det for å være stor mat. Det jeg faktisk hadde størst problem med var coleslawen som kom i en egen skål ved siden av. Den smakte meg ikke i det hele tatt. Kålen og gulrøttene hadde passende crisp, men problemet var dressingen dens. Normalt bruker jeg en blanding av majones, creme fraiche, litt sitron og en dæsj HP-saus i dressingen. I denne var det absolutt ingen friskhet, kun en fettete, ja nesten kvalmende følelse i ganen. Her var det ikke antydning til syrlighet og når de heller ikke hadde eple med i kålsalaten ble det absolutt ingen vinner i min bok.

Sånn ser pulled pork ut hos Roll & Rock
Sånn ser pulled pork ut hos Roll & Rock

Ut i fra forventningene leverer vel Roll & Rock sånn cirka det jeg så for meg. I alle fall hvis vi ser bort i fra coleslawen. I denne sjangeren finnes det så uendelig mye middelmådighet, og strengt tatt synes jeg det burde være mulig å levere hakket vassere mat enn dette. I Oslo er det i alle fall en del steder som klarer å servere ganske bra burgere og da lar det seg gjøre i Bergen også. Nå utelukker jeg slettes ikke man får tak i bra burgere i Bergen heller, for jeg er dessverre ikke veldig kjent i utvalget av byens spisesteder. Men Roll & Rock er ikke stedet jeg vil dra for å spise, selv om jeg sikkert kan bestille meg en burger om jeg tilfeldigvis er der en gang i fremtiden for å drikke øl.

AmerikanskBergenHamburgerLavNorge
admin-runesOctober 31, 2014
previous story

Døgnvill

next story

Pintxos i San Sebastian

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

October 31, 2014 December 4, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

October 31, 2014 December 4, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

October 31, 2014 December 4, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org