Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Døgnvill

October 29, 2014 December 4, 2015 admin-runes1814 views

Besøkt: 29.10.2014
Adresse: Maridalsveien 13 E, 0178 Oslo
Hjemmeside: http://dognvillburger.no/

Av og til er det vanvittig godt med en hamburger, og det var dette som var tanken da jeg foreslo Døgnvill som sted da min bror og jeg skulle ut å spise en onsdag kveld. Begge hadde fått med seg lovordene og den store pågangen av besøkende, og folksomt var det det når vi stakk nesen inn døren også. Men ved å akseptere en trekvarters spasertur i Mathallen fikk vi da et bord, slik vi ønsket oss.

På døgnvill er det burgere som gjelder. Sånn sett har de vært flinke til å fokusere på en eneste ting og la det meste annet seile i sin egen sjø. Til gjengjeld tar de hamburgere på alvor og har som mål å servere kvalitetsburgere. Burgerne spenner fra det helt klassiske med cheddar og bacon, til varianter med blåmuggost eller med portebellosopp. Siden jeg egentlig spiser burger ganske sjelden går jeg ofte for det klassiske, så også i dag. Det ble en baconcheeseburger med fries som sideordre.

Første gangen jeg var innom her var like etter åpningen for et par år siden. Jeg husker at en av tilbakemeldingene mine var at de måtte få større milkshake, for den gangen hadde de kun 0,3 liter og den slukte jeg på veldig kort tid. Heldigvis tok de seg notis av det, og nå hadde de fått 0,8 liter på menyen. 108 spenn for en milkshake er selvsagt latterlig dyrt, men ikke latterligere enn at jeg bestilte en stor sjokoladeshake likevel. På Døgnvill lages milkshaken på iskrem fra den lille produsenten Charlotte fra Vågå. Jeg er sterk tilhenger av at de bruker småskalaprodusenter, og selv om Charlotte ikke er min favorittiskrem ble det absolutt en veldig god shake av det.

Når burgeren kom på bordet hadde jeg allerede nesten tømt shaken min, men nå er det mat som gjelder. Tallerkenen foran meg inneholder et stykk hamburger, verken mer eller mindre. Her er det ingen vulgær pimping av tallerkenen a la Fridays/Hard Rock Cafe, hvor man ved hjelp av salat og enorme tomatskiver forsøker å få det til å se som de serverer noen gigantiske porsjoner. Heldigvis har døgnvill litt mer selvtillit enn som så, og lar heller produktet sitt ha fokuset på tallerkenen.

Brødet har fått seg en runde på grillen og har fått en delikat farge på toppen. Selve pucken er medium stekt, med saftig kjøtt og en kjøttsaft som pipler ut når man skjærer i den. Tilbehøret er som nevnt minimalistisk med en sylteagurk ved siden av, samt salat, tomat på burgeren.  Friesene ser tilsynelatende veldig gode ut. De er for så vidt også ganske gode, men de består mest av fritert potetskorpe. I midten er det lite myk potet, men derimot mye luft. Resultatet er helt greit, men jeg skulle ønske litt mer enn bare frityrskorpe. Til sammen er det rett og slett en veldig bra burger.

Baconcheeseburger med fries
Baconcheeseburger med fries

Så da er det bare å konkludere da. Det er innimellom diskusjoner om hva som er byens beste burger. I den sammenheng er ofte Døgnvill nevnt, men om dette er byens beste burger aner jeg ikke. Men siden jeg er glad i å kunne sitte rolig og slappe mens jeg spiser maten min, foretrekker jeg nok Døgnvill fremfor steder som Illegal burger og Munchies. Og selv om jeg neppe blir stamkunde, kommer jeg helt sikker til å stikke innom flere ganger.  Når det blir aner jeg ikke, men sjansen for at jeg bestiller akkurat det samme neste gang også er i alle fall overhengende.

AmerikanskHamburgerLavNorgeOslo
admin-runesOctober 29, 2014
previous story

Facebookutfordring

next story

Roll & Rock – Bergen

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

October 29, 2014 December 4, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

October 29, 2014 December 4, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

October 29, 2014 December 4, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org