Uncategorized

Døgnvill

1764 views

Besøkt: 29.10.2014
Adresse: Maridalsveien 13 E, 0178 Oslo
Hjemmeside: http://dognvillburger.no/

Av og til er det vanvittig godt med en hamburger, og det var dette som var tanken da jeg foreslo Døgnvill som sted da min bror og jeg skulle ut å spise en onsdag kveld. Begge hadde fått med seg lovordene og den store pågangen av besøkende, og folksomt var det det når vi stakk nesen inn døren også. Men ved å akseptere en trekvarters spasertur i Mathallen fikk vi da et bord, slik vi ønsket oss.

På døgnvill er det burgere som gjelder. Sånn sett har de vært flinke til å fokusere på en eneste ting og la det meste annet seile i sin egen sjø. Til gjengjeld tar de hamburgere på alvor og har som mål å servere kvalitetsburgere. Burgerne spenner fra det helt klassiske med cheddar og bacon, til varianter med blåmuggost eller med portebellosopp. Siden jeg egentlig spiser burger ganske sjelden går jeg ofte for det klassiske, så også i dag. Det ble en baconcheeseburger med fries som sideordre.

Første gangen jeg var innom her var like etter åpningen for et par år siden. Jeg husker at en av tilbakemeldingene mine var at de måtte få større milkshake, for den gangen hadde de kun 0,3 liter og den slukte jeg på veldig kort tid. Heldigvis tok de seg notis av det, og nå hadde de fått 0,8 liter på menyen. 108 spenn for en milkshake er selvsagt latterlig dyrt, men ikke latterligere enn at jeg bestilte en stor sjokoladeshake likevel. På Døgnvill lages milkshaken på iskrem fra den lille produsenten Charlotte fra Vågå. Jeg er sterk tilhenger av at de bruker småskalaprodusenter, og selv om Charlotte ikke er min favorittiskrem ble det absolutt en veldig god shake av det.

Når burgeren kom på bordet hadde jeg allerede nesten tømt shaken min, men nå er det mat som gjelder. Tallerkenen foran meg inneholder et stykk hamburger, verken mer eller mindre. Her er det ingen vulgær pimping av tallerkenen a la Fridays/Hard Rock Cafe, hvor man ved hjelp av salat og enorme tomatskiver forsøker å få det til å se som de serverer noen gigantiske porsjoner. Heldigvis har døgnvill litt mer selvtillit enn som så, og lar heller produktet sitt ha fokuset på tallerkenen.

Brødet har fått seg en runde på grillen og har fått en delikat farge på toppen. Selve pucken er medium stekt, med saftig kjøtt og en kjøttsaft som pipler ut når man skjærer i den. Tilbehøret er som nevnt minimalistisk med en sylteagurk ved siden av, samt salat, tomat på burgeren.  Friesene ser tilsynelatende veldig gode ut. De er for så vidt også ganske gode, men de består mest av fritert potetskorpe. I midten er det lite myk potet, men derimot mye luft. Resultatet er helt greit, men jeg skulle ønske litt mer enn bare frityrskorpe. Til sammen er det rett og slett en veldig bra burger.

Baconcheeseburger med fries
Baconcheeseburger med fries

Så da er det bare å konkludere da. Det er innimellom diskusjoner om hva som er byens beste burger. I den sammenheng er ofte Døgnvill nevnt, men om dette er byens beste burger aner jeg ikke. Men siden jeg er glad i å kunne sitte rolig og slappe mens jeg spiser maten min, foretrekker jeg nok Døgnvill fremfor steder som Illegal burger og Munchies. Og selv om jeg neppe blir stamkunde, kommer jeg helt sikker til å stikke innom flere ganger.  Når det blir aner jeg ikke, men sjansen for at jeg bestiller akkurat det samme neste gang også er i alle fall overhengende.