Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Gamle tårnhuset restaurant – Kolbotn

December 4, 2014 December 4, 2015 admin-runes1920 views

Besøkt: 04.12.2014
Adresse: Kolbotnveien 31, 1410 Kolbotn
Hjemmeside: http://gamletaarnhuset.no/

Noen ganger skjer ting på impuls. Som for eksempel de gangene faren til min to år gamle nevø glemmer at det skal være nissefest barnehagen dagen etter. Da kan det fort skje at både nevøen min, faren hans og meg må haste oss ned på Kolbotnsenteret for å finne nissekostyme. Og hvis tilfeldighetene vil det slik, har kanskje ingen av oss planlagt middag den dagen heller og plutselig fremstår det som et naturlig valg å spise på restaurant den ettermiddagen.

Omtrent som beskrevet ovenfor havnet favorittnevøen min, broren min og jeg på Gamle tårnhuset restaurant på Kolbotn en tidlig torsdagskveld i desember. Strengt tatt visste vi ikke så mye om stedet, bortsett fra at det vel er tettstedets eneste skikkelige restaurant.

Heldigvis var det ikke fullere denne kvelden enn at de kunne tilby oss et bord til tre personer. Vi ble tatt godt i mot, og at yngstemann ikke engang hadde fylt to år hadde de ingen problem med. Han fikk egen barnestol og en spisebrikke med noen eksotiske dyr på. I tillegg erstattet de det fremsatte stettglasset med en litt mer robust kopp i leire og et ga ham bestikk mer tilpasset størrelsen på den lille barnemunnen.

Menyen var for øyeblikket tilpasset julen, med muligheter for å få seg både lutefisk og ribbe. Heldigvis hadde de også andre retter på menyen, som til sammen besto av fem forretter, åtte hovedretter og fem desserter. For oss voksene var det andebryst som fristet mest, så vi valgte å gå rett på hovedretten. Yngstemann fikk ikke velge selv, men samtykket til at pasta ville være et bra valg.

Pastaretten kom på bordet en god stund før andebrystene. Om det var tilsiktet aner jeg ikke, men det var hensiktsmessig at de som muligens ville trenge litt assistanse med spisingen fikk servering først. Slik fikk de voksene mer ro til sin mat og mulighet til å spise mens maten var varm.

Eminent bruk av kniv og gaffel fra en på snaut to år
Eminent bruk av kniv og gaffel fra en på snaut to år

Og så kom andebrystene kom på bordet. Min første reaksjon var at kjøttet var litt lite rosa, men det viste seg at det var helt greit saftig i alle fall. Brystet var glasert med honning og trolig også litt sennep. Ved siden av kom det noen små poteter, smørstekt rosenkål, kålrot, løkkompott og en daddelsaus. Sausen var både tykk, kraftig og fyldig og smakte veldig bra. Løkkompotten må ha vært smakt til med ingefær, var for øvrig frisk og syrlig og ble balansert fint av sausen. Mengden av løkkompotten var kanskje litt drøy, men det smakte godt, så da er det vel greit. Kålroten var tilberedt som en pannacotta, men det smakte strengt tatt lite kålrot og var nok rettens svakeste komponent. Rosenkålen og potetene var det ikke så mye å si om annet enn at de var helt greit tilberedt og hadde bra konsistens. Alt i alt en helt fin rett, uten at de får noen stående applaus for den.

Hovedrett Andebryst med poteter, rosenkål, kålrot og løkkompott
Hovedrett: Andebryst med poteter, rosenkål, kålrot og løkkompott

Jeg har kikket litt på menyen på nettsiden deres og den avviker noe fra notatene mine. Sausen gir seg der ut for å være en solbærsaus, men jeg tviler sterkt på at det er det jeg fikk servert. På nettsiden heter det seg også at løkkompotten skulle inneholde dadler, men de mener jeg har blitt benyttet i sausen i stedet.  Dette er ikke så farlig for min del og nevnes mest som et slags syltynt forsvar hvis det skulle vise seg at jeg har bommet på innholdet i disse komponentene. Men enn så lenge tror jeg at menyen på nett ikke samsvarer helt med hva jeg fikk servert.

Etter vel fortært hovedrett havnet vi i et dilemma. Vel, ikke et dilemma kanskje for løsningen var nå ganske enkel. Restauranten har nemlig vært smart nok til at barnemenyene inkluderer vaniljeis med sjokoladesaus til dessert. Dermed ble vi andre nødt til å ta en ny titt i menyene og finne oss noe søtt å spise vi også. Valget falt på en mandelmazarin med multer og en iskrem laget på brunost. Jeg skal glatt innrømme at jeg ikke ante hva mazarin var, men det viste seg å være en slags kake laget på mandler. Multene lå lett strødd på tallerkenen, samt at de hadde laget litt multeskum ved hjelp av espumaflaske.  Iskremen smakte relativt lite brunost, selv om den likevel var ganske god. Summen av dette var egentlig en litt kjedelig dessert, uten at det var så mye å sette fingeren på heller. Men ut i fra de samlede reaksjonene rundt bordet må det ha vært vaniljeisen, og ikke minst sjokoladesausen, som stakk av med prisen for kveldens dessert.

Dessert Mandelmazarin med multer og brunostiskrem
Dessert: Mandelmazarin med multer og brunostiskrem

Gamle tårnhuset gjør seg ikke bort på maten. Ikke at den er fantastisk, men den er absolutt dugelig. Likevel har jeg en litt blandet smak i munnen etter dette besøket, og grunnen er prisnivået og særlig prisingen av hovedrettene. Jeg er litt usikker på hva ambisjonsnivået deres egentlig er, men 395 kroner for en hovedrett med andebryst er en pris som kun er en tjuekroning unna å matche «a la carte»-prisene på Statholdergaarden. Hvis det er etter den målestokken de vil bli vurdert hadde denne omtalen vært adskillig mer lunken, for da når maten virkelig ikke opp. Men forventningene mine er ikke der og det er heller ikke nivået på maten. Dermed blir det uunngåelig for meg å forbigå at prisen er altfor høy i forhold til hva de faktisk leverer.

MiddelhavNordiskNorgeOsloOslo (Beliggenhet)
admin-runesDecember 4, 2014
previous story

Colonialen Litteraturhuset – Bergen

next story

En ettermiddag i Tijuana

you might also like

RENAA – Eksepsjonelt bra

December 4, 2014 December 4, 2015

Maaemo – Gjenoppstandelsen

December 4, 2014 December 4, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

December 4, 2014 December 4, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org