Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

En ettermiddag i Tijuana

December 9, 2014 December 4, 2015 admin-runes1906 views

Besøkt: 09.12.2014
Adresse: Thorvald Meyers gate 61, 0552 Oslo
Hjemmeside: www.tijuana.no

Når jeg startet opp denne bloggen var den første restaurantomtalen et heller irriterende besøk på Taco Republica. Jeg ga de en ny sjanse et par uker etterpå, og da rettet de opp en del av inntrykket selv om jeg hadde håpet de hadde litt mer å gå på. I det jeg ruslet nedover Thorvald Meyers gate og skulle ha noe å spise, dukket Tijuana opp rett foran meg. Så dermed var det duket for et impulsivt meksikansk måltid.

Som den drevene globtrotteren jeg er, har jeg selvsagt vært i Tijuana. Likevel er jeg usikker på om mine åtte timer i Tijuana for nesten femten år siden gjør meg til noen ekspert på meksikansk mat. Men enchiladaen jeg rakk å spise der var i alle fall ganske dårlig, så jeg håpet at den norske navnebroren holdt noe bedre nivå.

Det var fortsatt ettermiddag i det jeg kom inn døren og kun noen få av bordene var opptatt. Servitøren ba meg bare om å finne et ledig bord. Menyen på Tijuana er en samling av taco og tostadas, samt en håndfull småretter og hovedretter. Jeg endte opp med å bestille en taco og en tostada, samt en øl å drikke.

El Puerco var i menyen var beskrevet som taco med sprøstekt svinekjøtt, ananas, ananas, mais, koriander, løk, vårløk og chipotlesalsa. Definisjonen av sprøstekt kan sikkert diskuteres, men dette svinekjøttet må være så langt unna man kommer. Ikke var det mye smak i kjøttet heller, og det meste av smak ble overdøvet av chipotlesalsaen. Nå kom salsaen i en egen skål så det kna godt hende jeg burde forsynt meg noe mindre grådig av den, men jeg var uansett ikke overbevist om at dette var noen vinner for min del.

El Puerco - Taco med svin, mais og ananas
El Puerco – Taco med svin, mais og ananas

Frijoles var tostada med chilimarinerte bønner, salat, syltet rødløk og chipotlesalsa. Forskjellen mellom taco og tostada tror jeg kun er at tortillaen er frityrstekt, slik at den er knasende sprø og mye vanskeligere å spise. Men bortsett fra litt søling var tostadaen med bønner langt mer vellykket enn tacoen med svinekjøtt. Rett nok var de chilimarinerte bønnene ganske sterke, men her druknet verken bønnene eller den syltede rødløken i chili.

Frijoles - Tostada med bønner
Frijoles – Tostada med bønner

Så langt var opplevelsen svært blandet. Tacoen jeg hadde spist hadde overhodet ikke overbevist meg, mens tostadaen var så god at jeg fant ut at det kanskje var verdt å teste ut en variant til. Dermed ble det en ny bestilling, denne gangen en tostada med navn Ayote. Ayote var toppet med bakt gresskar, crispy bacon, salat, vårløk, koriander og chipotlesalsa. Baconet var sprøtt som lovet og var en god kombinasjon med gresskar. Nok en bra tostada, selv om den nok ikke nådde like høyt på skalaen som frijoles. To øl var visst nok til å sette fotografen ut av spill, så noe bilde av den siste tostadaen kan jeg dessverre ikke dele med dere.

Til tross for litt blandet inntrykk synes jeg Tijuana er et helt kurant sted å stikke innom. Jeg har hørt flere mene at maten her er et par hakk under Taco Republicas, men selv er jeg noe mer usikker. Begge har en del gode tacos, men kvaliteten er ikke jevn på noen av stedene. Har du lyst på litt annen taco enn den norske folketacoen er begge helt greie steder for å slå i hjel litt tid for en matbit.

 

LavMeksikanskNorgeOslo
admin-runesDecember 9, 2014
previous story

Gamle tårnhuset restaurant – Kolbotn

next story

Trancher på Løkka

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

December 9, 2014 December 4, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

December 9, 2014 December 4, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

December 9, 2014 December 4, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org