Uncategorized

En ettermiddag i Tijuana

1866 views

Besøkt: 09.12.2014
Adresse: Thorvald Meyers gate 61, 0552 Oslo
Hjemmeside: www.tijuana.no

Når jeg startet opp denne bloggen var den første restaurantomtalen et heller irriterende besøk på Taco Republica. Jeg ga de en ny sjanse et par uker etterpå, og da rettet de opp en del av inntrykket selv om jeg hadde håpet de hadde litt mer å gå på. I det jeg ruslet nedover Thorvald Meyers gate og skulle ha noe å spise, dukket Tijuana opp rett foran meg. Så dermed var det duket for et impulsivt meksikansk måltid.

Som den drevene globtrotteren jeg er, har jeg selvsagt vært i Tijuana. Likevel er jeg usikker på om mine åtte timer i Tijuana for nesten femten år siden gjør meg til noen ekspert på meksikansk mat. Men enchiladaen jeg rakk å spise der var i alle fall ganske dårlig, så jeg håpet at den norske navnebroren holdt noe bedre nivå.

Det var fortsatt ettermiddag i det jeg kom inn døren og kun noen få av bordene var opptatt. Servitøren ba meg bare om å finne et ledig bord. Menyen på Tijuana er en samling av taco og tostadas, samt en håndfull småretter og hovedretter. Jeg endte opp med å bestille en taco og en tostada, samt en øl å drikke.

El Puerco var i menyen var beskrevet som taco med sprøstekt svinekjøtt, ananas, ananas, mais, koriander, løk, vårløk og chipotlesalsa. Definisjonen av sprøstekt kan sikkert diskuteres, men dette svinekjøttet må være så langt unna man kommer. Ikke var det mye smak i kjøttet heller, og det meste av smak ble overdøvet av chipotlesalsaen. Nå kom salsaen i en egen skål så det kna godt hende jeg burde forsynt meg noe mindre grådig av den, men jeg var uansett ikke overbevist om at dette var noen vinner for min del.

El Puerco - Taco med svin, mais og ananas
El Puerco – Taco med svin, mais og ananas

Frijoles var tostada med chilimarinerte bønner, salat, syltet rødløk og chipotlesalsa. Forskjellen mellom taco og tostada tror jeg kun er at tortillaen er frityrstekt, slik at den er knasende sprø og mye vanskeligere å spise. Men bortsett fra litt søling var tostadaen med bønner langt mer vellykket enn tacoen med svinekjøtt. Rett nok var de chilimarinerte bønnene ganske sterke, men her druknet verken bønnene eller den syltede rødløken i chili.

Frijoles - Tostada med bønner
Frijoles – Tostada med bønner

Så langt var opplevelsen svært blandet. Tacoen jeg hadde spist hadde overhodet ikke overbevist meg, mens tostadaen var så god at jeg fant ut at det kanskje var verdt å teste ut en variant til. Dermed ble det en ny bestilling, denne gangen en tostada med navn Ayote. Ayote var toppet med bakt gresskar, crispy bacon, salat, vårløk, koriander og chipotlesalsa. Baconet var sprøtt som lovet og var en god kombinasjon med gresskar. Nok en bra tostada, selv om den nok ikke nådde like høyt på skalaen som frijoles. To øl var visst nok til å sette fotografen ut av spill, så noe bilde av den siste tostadaen kan jeg dessverre ikke dele med dere.

Til tross for litt blandet inntrykk synes jeg Tijuana er et helt kurant sted å stikke innom. Jeg har hørt flere mene at maten her er et par hakk under Taco Republicas, men selv er jeg noe mer usikker. Begge har en del gode tacos, men kvaliteten er ikke jevn på noen av stedene. Har du lyst på litt annen taco enn den norske folketacoen er begge helt greie steder for å slå i hjel litt tid for en matbit.