Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Lofthus Samvirkelag – Sandaker

January 18, 2015 December 4, 2015 admin-runes2043 views

Besøkt: 18.01.2015
Adresse: Åsengata 42, 0480 Oslo
Hjemmeside: http:// www.lofthussamvirkelag.no

Det var VGs anmeldelse som fikk meg til å ta turen til Lofthus Samvirkelag. Ikke bare på grunn av at de fikk strålende kritikk, men også fordi stedet ble løftet fremover i hjernebarken av omtalen. Det er noen år siden sist jeg var her, så sånn sett var det jammen på tide. Og en liten kuriositet ble det jo også i at jeg i tillegg skulle ha med meg en vaskeekte Lofthus-jente til stedet.

Lofthus Samvirkelag startet for en del år siden opp som kveldsbruk av lokalene til Åpent Bakeri på Sandaker. På dagtid er det altså bakeri i lokalene og på kvelden blir stedet forvandlet til et pizzeria. En tilsynelatende god utnyttelse av et lokale, noe folk har vist seg å sette pris på.

Jeg visste at stedet stort sett er fullt så jeg sørget for å bestille bord i god tid før besøket denne søndagskvelden. Det skulle vise seg å være et smart trekk, for det var fullt av folk innenfor døren når vi ankom. Selv om vi kanskje ikke fikk lokalets beste bord, kom vi i alle fall først i køen. Og det er jo noe det også, for en tålmodig sjel som meg.

Lofthus Samvirkelag har en meny hvor omtrent halvparten av pizzaene er med tomatsaus og den andre halvparten med en hvit, creme fraiche-basert saus. Jeg bare måtte gå for pizzaen med hvit saus, reinsdyr og granateple som jeg husket som veldig god fra tidligere besøk.

Når pizzaen kommer på bordet er den fylt med syltynne skiver reinsdyrkjøtt og en god mengde granateple. Pizzaen er perfekt stekt med en sprø bunn tvers i gjennom. Her er det ikke fnugg av en vassen blanding av pizzadeig og ost som man gjerne finner på steder som ikke klarer å steke pizzaen riktig. Og det er ikke bare bunnen som er vellykket her, også den utradisjonelle kombinasjonen av granateple og reinsdyr er svært god. Det lille syrlige bidraget fra granateplet løfter smaken til noe helt spesielt.

Pizza med reinsdyr, rødløk og granateple
Pizza med reinsdyr, rødløk og granateple

Etter at regningen var gjort opp oppdaget vi at de hadde tatt betalt for en cola for mye. Grunnen var nok litt forviklinger, men når vi gjorde servitøren oppmerksom på dette ordnet de bra opp, og jammen fikk vi ikke med oss et brød hjem som plaster på såret. God kundebehandling, og det skal de ha skryt for.

I min verden er det ikke tvil om at Lofthus Samvirkelag har en av Oslos beste pizzaer. Så langt i denne bloggen har jeg ikke omtalt andre pizzasteder enn Villa Paradiso, men dette er flere hakk bedre. Men det er flere steder som visst nok serverer god pizza i Oslo, så det er ikke usannsynlig at det kommer nye blogginnlegg om andre pizzasteder senere.

 

LavNorgeOsloPizza
admin-runesJanuary 18, 2015
previous story

Jarmann Gastropub

next story

Lofthus Samvirkelag – Holtet

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

January 18, 2015 December 4, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

January 18, 2015 December 4, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

January 18, 2015 December 4, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org