Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Postkontoret på Tøyen

July 17, 2015 December 3, 2015 admin-runes2216 views
Pizza quattro formaggi

Besøkt: 17.07.2015
Adresse: Hagegata 27, 0653 Oslo
Hjemmeside: http://pkontoret.no

Da er sommeren over og forhåpentligvis vil det drysse ut nye blogginnlegg fra denne kanten i ukene og månedene fremover. Jeg tar en myk oppstart som første innlegg etter ferien og har valgt å begynne med et lite besøk på Postkontoret på Tøyen.  Anledningen var behov for litt kjapp mat på vei til AC/DC-konsert på Valle Hovin i sommer, og da lå dette stedet perfekt til på veien.

Dette var mitt første besøk på Postkontoret. I oppstarten leste jeg om dem i flere medier, og de hadde ikke gått i glemmeboken selv om det begynte å bli en stund siden. Jeg visste at de serverte pizza, og hadde på svært tynt grunnlag en oppfatning om at stedet var hyppig frekventert av hipstere. Men med fokus på den kommende konserten jeg skulle på fikk jeg faktisk aldri med meg om min hipster-mistanke stemte.

Menyen på Postkontoret er ganske enkel. De har noen småretter, et godt utvalg italiensk pizza samt noen få desserter. Dette er ikke stedet for en helaften, med mindre man for det meste har tenkt å ta den i flytende form. Men man trenger spisesteder for alle anledninger, og når det gjelder pizza burde det fortsatt være marked for gode steder her i byen.

Kjøkkenet på Postkontoret drives av Cincin, som visst nok ble norgesmester i italiensk pizza i 2011. På menyen finnes det både klassiske og mer innovative pizzaer, og jeg gikk for en quattro formaggi. I valg av oster hadde de gått for chevre, parmesan og norzola i tillegg til en eller annen variant av mozzerella. Greit nok valg, selv om de godt kunne funnet seg en bedre blåmuggost enn norzola. Jeg leste ikke så nøye på menyen før jeg bestilte, og hadde ikke fått med meg at de hadde tuklet litt med denne klassikeren. Bruk av tomatsaus er ikke uvanlig, og gjør seg godt på en slik pizza etter min smak, men bruk av cherrytomater og spinat er mer uortodoks.

Smaksmessig fungerte det helt fint med spinat i tillegg til ost og tomat. Litt uvant som quattro formaggi, men jeg stiller gjerne med åpent sinn i forhold til nye varianter. Pizzaen var bra stekt, og slik sett synes jeg Postkontoret leverer pizza i det øvre skitet av byens pizzeriaer. Dog synes jeg de kunne vært litt mer spisset i valget av oster og når man tar nærmere to hundrelapper for en porsjonspizza kan de spandere på seg å bruke gorgonzola, eventuelt en mer spennende norsk variant enn norzola.

Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi

Når det gjelder en del av pizzaene på menyen synes jeg kanskje de dynger på litt mange ulike ingredienser. Pizza skal liksom ikke være så enorm komplisert. Samtidig har de tilsynelatende gjennomtenkte smakskombinasjoner, så det kan godt hende at det er mange bra pizzaer på menyen. Det får jeg finne ut av neste gang AC/DC spiller i byen, eventuelt en annen gang jeg måtte befinne meg i nærheten av Tøyensenteret.

ItalienskLavNorgeOsloPizza
admin-runesJuly 17, 2015
previous story

En liten bloggpause

next story

Lille Herbern – en smak av sommer

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

July 17, 2015 December 3, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

July 17, 2015 December 3, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

July 17, 2015 December 3, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org