Uncategorized

Postkontoret på Tøyen

2181 views

Besøkt: 17.07.2015
Adresse: Hagegata 27, 0653 Oslo
Hjemmeside: http://pkontoret.no

Da er sommeren over og forhåpentligvis vil det drysse ut nye blogginnlegg fra denne kanten i ukene og månedene fremover. Jeg tar en myk oppstart som første innlegg etter ferien og har valgt å begynne med et lite besøk på Postkontoret på Tøyen.  Anledningen var behov for litt kjapp mat på vei til AC/DC-konsert på Valle Hovin i sommer, og da lå dette stedet perfekt til på veien.

Dette var mitt første besøk på Postkontoret. I oppstarten leste jeg om dem i flere medier, og de hadde ikke gått i glemmeboken selv om det begynte å bli en stund siden. Jeg visste at de serverte pizza, og hadde på svært tynt grunnlag en oppfatning om at stedet var hyppig frekventert av hipstere. Men med fokus på den kommende konserten jeg skulle på fikk jeg faktisk aldri med meg om min hipster-mistanke stemte.

Menyen på Postkontoret er ganske enkel. De har noen småretter, et godt utvalg italiensk pizza samt noen få desserter. Dette er ikke stedet for en helaften, med mindre man for det meste har tenkt å ta den i flytende form. Men man trenger spisesteder for alle anledninger, og når det gjelder pizza burde det fortsatt være marked for gode steder her i byen.

Kjøkkenet på Postkontoret drives av Cincin, som visst nok ble norgesmester i italiensk pizza i 2011. På menyen finnes det både klassiske og mer innovative pizzaer, og jeg gikk for en quattro formaggi. I valg av oster hadde de gått for chevre, parmesan og norzola i tillegg til en eller annen variant av mozzerella. Greit nok valg, selv om de godt kunne funnet seg en bedre blåmuggost enn norzola. Jeg leste ikke så nøye på menyen før jeg bestilte, og hadde ikke fått med meg at de hadde tuklet litt med denne klassikeren. Bruk av tomatsaus er ikke uvanlig, og gjør seg godt på en slik pizza etter min smak, men bruk av cherrytomater og spinat er mer uortodoks.

Smaksmessig fungerte det helt fint med spinat i tillegg til ost og tomat. Litt uvant som quattro formaggi, men jeg stiller gjerne med åpent sinn i forhold til nye varianter. Pizzaen var bra stekt, og slik sett synes jeg Postkontoret leverer pizza i det øvre skitet av byens pizzeriaer. Dog synes jeg de kunne vært litt mer spisset i valget av oster og når man tar nærmere to hundrelapper for en porsjonspizza kan de spandere på seg å bruke gorgonzola, eventuelt en mer spennende norsk variant enn norzola.

Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi

Når det gjelder en del av pizzaene på menyen synes jeg kanskje de dynger på litt mange ulike ingredienser. Pizza skal liksom ikke være så enorm komplisert. Samtidig har de tilsynelatende gjennomtenkte smakskombinasjoner, så det kan godt hende at det er mange bra pizzaer på menyen. Det får jeg finne ut av neste gang AC/DC spiller i byen, eventuelt en annen gang jeg måtte befinne meg i nærheten av Tøyensenteret.