Uncategorized

Guide Michelin – Frankrike 2016

1462 views

Førstkommende mandag er det lansering av den michelinguiden for Frankrike 2016. Av og til liker jeg å ha litt gjettekonkurranse om hvilke nyheter som kommer, og jeg prøver meg med noen høyst usikre tips på hva den lille røde finner på i Frankrike i årets guide.

Nye trestjernere
Jeg har strengt tatt ikke spesielt god oversikt over hvilke restauranter som ligger an til å være de sterkeste kandidatene til å bli den neste franske restauranten som kan smykke seg med tre stjerner. Men en av kandidatene er antakeligvis Sur Mesure par Thierry Marx i Paris, selv om jeg tror det enda er noen år for tidlig. En annen het kandidat er nok Jean-George Kleins Villa René Lalique beliggende i Wingen-sur-Moder i Alsace, og jeg setter en snau femkroning på at nettopp Klein kan innkassere tre stjerner på mandag. Nå er det virkelig unntak at nyåpnede restauranter direkte får tre stjerner, men da skal det nevnes at Klein var innehaver av tre stjerner på L’Arnsbourg i tretten år før han valgte å slutte for å starte opp Villa René Lalique.

Degraderte trestjernere
Like spennende som om det kommer noen nye trestjernere er det om noen av de som allerede innehar dem blir degradert. Jeg gjetter på at det kommer en degradering på mandag, og den uheldige tror jeg er Georges Blanc i Vonnas i Auvergne-Rhône-Alpes.

Da er tipsene slengt ut, så da er det bare å vente til mandag for å se om jeg er på villspor eller ikke…