Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Ryes – overaskende kjip burger

January 28, 2016 January 28, 2016 Rune Grøsland1697 views
Interiøret på RyesInteriøret på Ryes

Besøkt: 28.01.16
Adresse: Sofienberggata, 0552 Oslo
Webside: www.facebook.com/RyesOslo/

Vanligvis er jeg ganske flink til å lage variert mat de dagene jeg har ansvaret for husholdningens middag. Denne ettermiddagen derimot, hadde Marianne et ærend på Grünerløkka etter jobb og da konkluderte jeg med at dagens middag skulle inntas på Ryes.

Ryes har eksistert en god del år nå, og det er nok sikkert tre år siden forrige Rye-besøk for min del. Men jeg mente å huske at de hadde en ganske bra burgere der og det måtte jo være midt i blinken som en torsdagsmiddag. Bortsett fra burgere består menyen på Ryes mest av sandwicher og salater. Interiøret er amerikansk diner, og matcher menyen fint. Maten bestiller man selv i baren, mens bartenderen kommer med maten til bordet når den er klar.

Interiøret på Ryes
Interiøret på Ryes

Valget falt på en Ryes-burger med ost og bacon på meg. Ikke noe spenstig valg kanskje, men når det gjelder burgere liker jeg det best på det klassiske viset. Til tross for at det var drøyt halvfullt lokale tok det litt tid før maten kom på bordet. Som tilbehør var det poteter, hakket sylteagurk og en salsa på hakkede tomater.

Stekingen av min burger var bra, men Mariannes San Fransisco-burger var derimot svært godt gjennomstekt og tørr. Hamburgerbrødet, som de får levert fra Godt Brød, var overdimensjonert i forhold til den relativt lille pucken av oksekjøtt. Problemet var ikke bare at det var veldig mye burgerbrød, det var ganske tørt også. Jeg spiste vel en nesten en tredjedel av hamburgeren før jeg forsto at skålen med dressing som var sendt med på siden av tallerkenen slettes ikke var til potetene. Ikke at det nødvendigvis er så mye for burgeren er ikke så veldig stor. Men på Ryes har de ikke noe dressing på burgeren så her må man trå til selv.

Tilbehøret til fortjener også litt omtale. Potetene var stekt, tror jeg, eller i alle fall antar jeg at de skulle vært det. De seks små potetskivene var skikkelig dvaske og hadde en temperatur som befant seg et sted mellom rom- og kroppstemperaturen. Også den stekte maiskolben hadde samme serveringstemperatur og jeg er faktisk usikker på om intensjonen var at poteter og mais skulle serveres varmt. Tomatene var også smakløse og gjorde veldig lite ut av seg der de lå på sin tildelte plass på tallerkenen.

Rye-burger med ost og bacon
Rye-burger med ost og bacon

En oppsummering av dette er altså en middelmådig burger, med et voldsomt og tørt brød som dominerte retten kraftig. Når tilbehøret i tillegg både var kaldt og ganske dårlig så hjelper det faktisk ikke at baconet var både sprøtt og smakfullt. Jeg må innrømme at jeg var litt overrasket over dette besøket, for som sagt mener jeg å huske at jeg har fått ganske god mat her før. Derfor er det litt skuffende å måtte konkludere med at dette er et av de aller dårligste måltidene jeg til nå har skrevet om på denne bloggen. Neste gang jeg skal ha hamburger blir det nok på et annet sted.

AmerikanskHamburgerLavNorgeOslo
Rune GrøslandJanuary 28, 2016
previous story

Dal Pescatore – italiensk kjøkken med fransk eleganse

next story

Guide Michelin – Frankrike 2016

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

January 28, 2016 January 28, 2016

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

January 28, 2016 January 28, 2016

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

January 28, 2016 January 28, 2016

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org