Uncategorized

Ryes – overaskende kjip burger

1664 views
Interiøret på Ryes

Besøkt: 28.01.16
Adresse: Sofienberggata, 0552 Oslo
Webside: www.facebook.com/RyesOslo/

Vanligvis er jeg ganske flink til å lage variert mat de dagene jeg har ansvaret for husholdningens middag. Denne ettermiddagen derimot, hadde Marianne et ærend på Grünerløkka etter jobb og da konkluderte jeg med at dagens middag skulle inntas på Ryes.

Ryes har eksistert en god del år nå, og det er nok sikkert tre år siden forrige Rye-besøk for min del. Men jeg mente å huske at de hadde en ganske bra burgere der og det måtte jo være midt i blinken som en torsdagsmiddag. Bortsett fra burgere består menyen på Ryes mest av sandwicher og salater. Interiøret er amerikansk diner, og matcher menyen fint. Maten bestiller man selv i baren, mens bartenderen kommer med maten til bordet når den er klar.

Interiøret på Ryes
Interiøret på Ryes

Valget falt på en Ryes-burger med ost og bacon på meg. Ikke noe spenstig valg kanskje, men når det gjelder burgere liker jeg det best på det klassiske viset. Til tross for at det var drøyt halvfullt lokale tok det litt tid før maten kom på bordet. Som tilbehør var det poteter, hakket sylteagurk og en salsa på hakkede tomater.

Stekingen av min burger var bra, men Mariannes San Fransisco-burger var derimot svært godt gjennomstekt og tørr. Hamburgerbrødet, som de får levert fra Godt Brød, var overdimensjonert i forhold til den relativt lille pucken av oksekjøtt. Problemet var ikke bare at det var veldig mye burgerbrød, det var ganske tørt også. Jeg spiste vel en nesten en tredjedel av hamburgeren før jeg forsto at skålen med dressing som var sendt med på siden av tallerkenen slettes ikke var til potetene. Ikke at det nødvendigvis er så mye for burgeren er ikke så veldig stor. Men på Ryes har de ikke noe dressing på burgeren så her må man trå til selv.

Tilbehøret til fortjener også litt omtale. Potetene var stekt, tror jeg, eller i alle fall antar jeg at de skulle vært det. De seks små potetskivene var skikkelig dvaske og hadde en temperatur som befant seg et sted mellom rom- og kroppstemperaturen. Også den stekte maiskolben hadde samme serveringstemperatur og jeg er faktisk usikker på om intensjonen var at poteter og mais skulle serveres varmt. Tomatene var også smakløse og gjorde veldig lite ut av seg der de lå på sin tildelte plass på tallerkenen.

Rye-burger med ost og bacon
Rye-burger med ost og bacon

En oppsummering av dette er altså en middelmådig burger, med et voldsomt og tørt brød som dominerte retten kraftig. Når tilbehøret i tillegg både var kaldt og ganske dårlig så hjelper det faktisk ikke at baconet var både sprøtt og smakfullt. Jeg må innrømme at jeg var litt overrasket over dette besøket, for som sagt mener jeg å huske at jeg har fått ganske god mat her før. Derfor er det litt skuffende å måtte konkludere med at dette er et av de aller dårligste måltidene jeg til nå har skrevet om på denne bloggen. Neste gang jeg skal ha hamburger blir det nok på et annet sted.