Uncategorized

Fjøla – på afterski etter skiskyting

1769 views
Burger & fries

Besøkt: 06.03.2016
Beliggenhet: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo
Webside: http://fjola.no/

Etter å ha brukt søndagen på å heie frem Ole Einar Bjørndalen til sølv og Tiril Eckhoff til kollaps var både Marianne og jeg sultene. Og siden vi begge visste at kjøleskapet hjemme ikke akkurat bugnet av delikatesser for øyeblikket, var jeg kjapp til å foreslå at vi tok middagen i sentrum på vei hjem. Jeg hadde ikke helt klart hvor vi skulle, men da vi hoppet av t-banen på Jernbanetorget var det opplagt at det måtte bli et sted like i nærheten. Det var da jeg kom på at jeg fortsatt har veldig mye ugjort på Østbanehallen, eller Ø som det nå heter etter at Rom Eiendom brushet opp den gamle stasjonshallen.

Nå var det bare Opland Burger & Steak jeg hadde besøkt her tidligere, så valgmulighetene var mange. Det endte med at jeg avgjorde at dagens middag ble på Fjøla, som jeg egentlig ikke visste særlig mye mer om enn at jeg husket navnet og at en kamerat nevnte dem i forbindelse med en diskusjon om byens burgersteder etter mitt tidligere innlegg om Ryes.

Interiøret på Fjøla
Interiøret på Fjøla

Til tross for at klokken var over fem, var det fortsatt lunchmeny som gjaldt på Fjøla. For vår del var det helt fint, for vi skulle uansett ikke på noen fancy middag der vi satt i ullundertøy og skiklær. Lunchmenyen var dominert av hamburgere, men man fant også sandwich, salat og suppe der. Det ble cheeseburger (189,-)  med bacon (+15,-) på meg, etter en dag ute i kulda følte jeg for noe varm og fet mat.

Cheeseburgeren kom anrettet på en skiferplate sammen med en skål med pommes frittes og litt aioli. Akkurat som de oppga på menyen var kjøttet medium stekt o brødet hadde fått seg en skikkelig runde på grillen. På Fjøla var de tydelig av den formening at hamburgere skal spisende med hendene for maten var anrettet i papir og det var kun Marianne med sin Club sandwich som fikk bestikk. Selv kunne jeg nok tenkt meg bestikk, for det rant godt med fett og kjøttsaft nedover begge hendene før jeg var ferdig med å spise. Men hamburger er jo også definisjonen på junk food, så litt gris må man vel bære over med.

Burger & fries
Burger & fries

Forrige gang jeg spiste burger var på Ryes, og heldigvis var dette mange hakk opp derfra uten at det skulle så mye til. Burgerbrødet er luftig og burgeren holder mål den også. Strengt tatt skulle jeg ønske meg litt mer smak i kjøttet, men alt i alt er det fungerer det helt greit.  Underveis spør Marianne om jeg er fornøyd, mens hun rekker meg en bit kylling fra sin club sandwich. Om det bare var for å dele eller om det var for å vise meg er jeg usikker på, men det må ha vært noe av det desidert tørreste kyllingkjøttet jeg har fått servert på et spisested.

Burgeren Fjøla serverer må i størrelse være i det nedre sjiktet av hva som serveres på byen burgerbarer. Nå er jeg mer opptatt av at mat smaker bra enn at det er mye av den, men for de som er opptatt av mengde og er storspiste kan du bli skuffet her. For min del ble jeg passe mett og klager ikke, men de skal passe seg litt for å ikke fremstå som smålige på mengde.

Servicen på fjøla var ikke dårlig, men spesielt kjapp var den heller ikke. Til tross for et nærmest tomt lokale ble vi sittende å vente både når vi skulle bestille mat og når vi ønsket å be om regningen. Det fremstår som unødvendig og det koster ikke servitøren mange kalorier å vise seg litt oftere ute i spisesalen selv om det er lite å gjøre på jobb.

Burgeren på Fjøla er helt grei, men ut ifra det jeg fikk servert fra lunchmenyen er jeg skeptisk til om jeg kommer til å spise dagens treretter her til 565 kroner. Det er ikke akkurat i det nedre sjiktet og jeg må innrømme at jeg er skeptisk til om man da får god nok valuta for pengene.