Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Fjøla – på afterski etter skiskyting

April 13, 2016 April 13, 2016 Rune Grøsland1808 views
Burger & friesBurger & fries

Besøkt: 06.03.2016
Beliggenhet: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo
Webside: http://fjola.no/

Etter å ha brukt søndagen på å heie frem Ole Einar Bjørndalen til sølv og Tiril Eckhoff til kollaps var både Marianne og jeg sultene. Og siden vi begge visste at kjøleskapet hjemme ikke akkurat bugnet av delikatesser for øyeblikket, var jeg kjapp til å foreslå at vi tok middagen i sentrum på vei hjem. Jeg hadde ikke helt klart hvor vi skulle, men da vi hoppet av t-banen på Jernbanetorget var det opplagt at det måtte bli et sted like i nærheten. Det var da jeg kom på at jeg fortsatt har veldig mye ugjort på Østbanehallen, eller Ø som det nå heter etter at Rom Eiendom brushet opp den gamle stasjonshallen.

Nå var det bare Opland Burger & Steak jeg hadde besøkt her tidligere, så valgmulighetene var mange. Det endte med at jeg avgjorde at dagens middag ble på Fjøla, som jeg egentlig ikke visste særlig mye mer om enn at jeg husket navnet og at en kamerat nevnte dem i forbindelse med en diskusjon om byens burgersteder etter mitt tidligere innlegg om Ryes.

Interiøret på Fjøla
Interiøret på Fjøla

Til tross for at klokken var over fem, var det fortsatt lunchmeny som gjaldt på Fjøla. For vår del var det helt fint, for vi skulle uansett ikke på noen fancy middag der vi satt i ullundertøy og skiklær. Lunchmenyen var dominert av hamburgere, men man fant også sandwich, salat og suppe der. Det ble cheeseburger (189,-)  med bacon (+15,-) på meg, etter en dag ute i kulda følte jeg for noe varm og fet mat.

Cheeseburgeren kom anrettet på en skiferplate sammen med en skål med pommes frittes og litt aioli. Akkurat som de oppga på menyen var kjøttet medium stekt o brødet hadde fått seg en skikkelig runde på grillen. På Fjøla var de tydelig av den formening at hamburgere skal spisende med hendene for maten var anrettet i papir og det var kun Marianne med sin Club sandwich som fikk bestikk. Selv kunne jeg nok tenkt meg bestikk, for det rant godt med fett og kjøttsaft nedover begge hendene før jeg var ferdig med å spise. Men hamburger er jo også definisjonen på junk food, så litt gris må man vel bære over med.

Burger & fries
Burger & fries

Forrige gang jeg spiste burger var på Ryes, og heldigvis var dette mange hakk opp derfra uten at det skulle så mye til. Burgerbrødet er luftig og burgeren holder mål den også. Strengt tatt skulle jeg ønske meg litt mer smak i kjøttet, men alt i alt er det fungerer det helt greit.  Underveis spør Marianne om jeg er fornøyd, mens hun rekker meg en bit kylling fra sin club sandwich. Om det bare var for å dele eller om det var for å vise meg er jeg usikker på, men det må ha vært noe av det desidert tørreste kyllingkjøttet jeg har fått servert på et spisested.

Burgeren Fjøla serverer må i størrelse være i det nedre sjiktet av hva som serveres på byen burgerbarer. Nå er jeg mer opptatt av at mat smaker bra enn at det er mye av den, men for de som er opptatt av mengde og er storspiste kan du bli skuffet her. For min del ble jeg passe mett og klager ikke, men de skal passe seg litt for å ikke fremstå som smålige på mengde.

Servicen på fjøla var ikke dårlig, men spesielt kjapp var den heller ikke. Til tross for et nærmest tomt lokale ble vi sittende å vente både når vi skulle bestille mat og når vi ønsket å be om regningen. Det fremstår som unødvendig og det koster ikke servitøren mange kalorier å vise seg litt oftere ute i spisesalen selv om det er lite å gjøre på jobb.

Burgeren på Fjøla er helt grei, men ut ifra det jeg fikk servert fra lunchmenyen er jeg skeptisk til om jeg kommer til å spise dagens treretter her til 565 kroner. Det er ikke akkurat i det nedre sjiktet og jeg må innrømme at jeg er skeptisk til om man da får god nok valuta for pengene.

HamburgerLavNorgeOslo
Rune GrøslandApril 13, 2016
previous story

Bokbacka – Ambisiøst på vestkanten

next story

Il Pagliaccio

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

April 13, 2016 April 13, 2016

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

April 13, 2016 April 13, 2016

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

April 13, 2016 April 13, 2016

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org