Uncategorized

Illegal burger – Slik skal det gjøres!

1728 views
Cheese Royale

Besøkt: 11.05.2016
Adresse: Møllergata 23, 0179 Oslo
Webside: https://www.facebook.com/Illegal-Burger-171199846244007/

Jeg har vel så vidt nevnt det i et annet innlegg, men som et resultat av spanskkurs har jeg de siste onsdagene besøkt en del spisesteder med kjapp mat og ikke håpløst langt fra Torggata. Denne onsdagen hadde jeg bestemt at det skulle spises burger, og at det var på tide med en tur på Illegal burger i Møllergata.

For av og til er det veldig godt med enhamburger og etter hvert har det dukket opp en haug med steder her i byen. Jeg har ikke besøkt dem alle, til det spiser jeg nok for lite burgere, men av stedene jeg har besøkt har kvaliteten vært variabel. Og selv om det var noen år siden sist jeg spiste på Illegal burger, var forventningene tilstede, for de har levert bra mat ved tidligere besøk.

Menyen på Illegal burger er enkel. Her serveres det ulike hamburgere, samt noen valgmuligheter på tilbehør. Og på burgerne er det mulig å velge mellom enkel eller dobbel puck og alle burgerne serveres både som kylling, vegetar, fisk og klassisk okse. Selv gikk jeg for det enkle og gikk for en enkel Cheese royale av okse til rundt hundrelappen, men slang på litt bacon som tillegg for en tjuekroning ekstra. I tillegg ble det litt grillede poteter med aioli.

På illegal er det maten det handler om. Lokalet er av det enkle slaget og de små sittegruppene i plast innbyr ikke til å bli sittende lenger enn man får i seg maten. Like greit er egentlig det, for da får de rullering plassene.

Maten kom raskt på bordet. Burgeren var i det jeg vil kalle enhåndstørrelse. Jeg forventet å få en bra burger her, og det fikk jeg også. Kjøttet griller de på kull, noe som gir en fin røyksmak. Dessuten var kjøttet svært saftig. Brødet var også ferskt og det hele smakte rett og slett veldig bra.

Cheese Royale
Cheese Royale

Potetene leverte også ganske bra og hadde en tynn fast skorpe og deilig myk potetmasse på innsiden. De kunne imidlertid hatt noe mer smak av salt. Problemet var ikke at de ikke var saltet, for det var rikelig med grovt salt over dem. Problemet var bare at det ikke var nok fett på utsiden til at saltet festet seg og det aller meste havnet derfor i bunn på skålen. Aiolien som fulgte potetene var for øvrig veldig god.

Grillede poteter
Grillede poteter

Jeg pleier å være forsiktig med å kåre byens beste av ditt og datt, men det er lett å konkludere med at Illegal burger serverer veldig bra burgere. Det var lenge siden forrige besøk her for min del, men jeg håper det ikke blir like lenge til neste gang. Her får man veldig god mat, og det til en veldig fornuftig pris.