Uncategorized

Pizzastua – Pizza på ny hjemmebane

1596 views
Pizza quattro formaggi

Besøkt: 15.03.2017
Adresse: Alfheim 7, 1384 Asker
Webside: http://www.askerpizza.no/

For kort tid siden flyttet jeg ut av Oslo til mer landlige omgivelser i Asker. Nå bodde strengt tatt jeg i Groruddalen, så hyperurbant var å overdrive, men det var uansett kort vei til de fleste av byens spisesteder. Nå verken håper eller tror jeg at min nyvunne tilværelse som Askerbøring vil holde meg borte fra Oslos spisesteder, men det gir i alle fall et påskudd for å teste ut hva lokalmiljøet kan by på.

Strengt tatt har jeg ikke hatt all verdens forventning til hva Akser ville by på av kulinariske opplevelser, men det bør jo uansett sjekkes ut sånn litt etter hvert. Det var Marianne som tipset meg om at hun hadde hørt at Pizzastua i Asker skulle servere god pizza, og da tenkte jeg at det kunne være et bra sted å starte. Dermed dro jeg med meg Marianne på tur en torsdagskveld for å sjekke ut hva som rørte seg på pizzafronten i Asker sentrum.

Før besøket hadde jeg så vidt besøkt hjemmesiden deres og sett selvskryt om at de var Norgesmester i pizza. Det burde jo bety kvalitet, men utover det visste jeg altså ingenting om Pizzastua. Ankomsten vår var lettere kaotisk, hvor ingen tok imot oss. Dermed ble vi stående midt i lokalet, lettere forvirret og lurende på om det var tanken at vi selv skulle ta oss til rette og finne oss bord eller om det fantes en fraværende servitør som skulle vise oss bord. Vi valgte å vente for de seks, sju bordene som ikke var besatt, de var heller ikke ryddet. Etter et par minutters forvirring kom det en servitør og ba oss ta akkurat hvilket bord vi ville. Likevel ble ikke bordet vi satt oss ved ryddet før vi konkret spurte om det.

Men etter at vi hadde ristet av oss den litt haltende starten, satt vi der med menyene og lurte på hva vi skulle bestille. Menyen består av en seksjon med amerikansk pizza og en med italiensk pizza. For min del er jeg mest tilhenger av italiensk pizza, og valget falt fort på en quattro formaggi.

Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi

Min quattro formaggi var greit stekt. Rett nok var bunnen litt slapp, men det til tross var den på ingen måte soggy. Det varierer litt om quattro formaggi serveres med tomatsaus, men hos Pizzastua ble den det, og det er jeg tilhenger av. Smaksmessig leverte de ganske bra, selv om den ikke når helt opp til de beste. I min bok hadde de ikke blitt Norgesmestere på det jeg fikk servert, men så er det visst også i klassen amerikansk pizza de halte i land den prisen. Så får vi se da, ved neste besøk, om jeg da går for en amerikaner da, eller om jeg av renspikket stahet tviholder på at pizza gjør seg best på italiensk.