Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Pizzastua – Pizza på ny hjemmebane

March 22, 2017 March 22, 2017 Rune Grøsland1633 views
Pizza quattro formaggiPizza quattro formaggi

Besøkt: 15.03.2017
Adresse: Alfheim 7, 1384 Asker
Webside: http://www.askerpizza.no/

For kort tid siden flyttet jeg ut av Oslo til mer landlige omgivelser i Asker. Nå bodde strengt tatt jeg i Groruddalen, så hyperurbant var å overdrive, men det var uansett kort vei til de fleste av byens spisesteder. Nå verken håper eller tror jeg at min nyvunne tilværelse som Askerbøring vil holde meg borte fra Oslos spisesteder, men det gir i alle fall et påskudd for å teste ut hva lokalmiljøet kan by på.

Strengt tatt har jeg ikke hatt all verdens forventning til hva Akser ville by på av kulinariske opplevelser, men det bør jo uansett sjekkes ut sånn litt etter hvert. Det var Marianne som tipset meg om at hun hadde hørt at Pizzastua i Asker skulle servere god pizza, og da tenkte jeg at det kunne være et bra sted å starte. Dermed dro jeg med meg Marianne på tur en torsdagskveld for å sjekke ut hva som rørte seg på pizzafronten i Asker sentrum.

Før besøket hadde jeg så vidt besøkt hjemmesiden deres og sett selvskryt om at de var Norgesmester i pizza. Det burde jo bety kvalitet, men utover det visste jeg altså ingenting om Pizzastua. Ankomsten vår var lettere kaotisk, hvor ingen tok imot oss. Dermed ble vi stående midt i lokalet, lettere forvirret og lurende på om det var tanken at vi selv skulle ta oss til rette og finne oss bord eller om det fantes en fraværende servitør som skulle vise oss bord. Vi valgte å vente for de seks, sju bordene som ikke var besatt, de var heller ikke ryddet. Etter et par minutters forvirring kom det en servitør og ba oss ta akkurat hvilket bord vi ville. Likevel ble ikke bordet vi satt oss ved ryddet før vi konkret spurte om det.

Men etter at vi hadde ristet av oss den litt haltende starten, satt vi der med menyene og lurte på hva vi skulle bestille. Menyen består av en seksjon med amerikansk pizza og en med italiensk pizza. For min del er jeg mest tilhenger av italiensk pizza, og valget falt fort på en quattro formaggi.

Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi

Min quattro formaggi var greit stekt. Rett nok var bunnen litt slapp, men det til tross var den på ingen måte soggy. Det varierer litt om quattro formaggi serveres med tomatsaus, men hos Pizzastua ble den det, og det er jeg tilhenger av. Smaksmessig leverte de ganske bra, selv om den ikke når helt opp til de beste. I min bok hadde de ikke blitt Norgesmestere på det jeg fikk servert, men så er det visst også i klassen amerikansk pizza de halte i land den prisen. Så får vi se da, ved neste besøk, om jeg da går for en amerikaner da, eller om jeg av renspikket stahet tviholder på at pizza gjør seg best på italiensk.

AskerItalienskLavNorgePizza
Rune GrøslandMarch 22, 2017
previous story

Txotx – Et lite stykke San Sebastian

next story

Dinner by Heston – Ny-gammelt britisk kjøkken

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

March 22, 2017 March 22, 2017

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

March 22, 2017 March 22, 2017

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

March 22, 2017 March 22, 2017

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org