Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Restaurant Zass – På kanten av stupet

August 24, 2017 November 4, 2018 Rune Grøsland1525 views
Antipasti: kald tomatsuppe med markjordbær og vannmelonAntipasti: kald tomatsuppe med markjordbær og vannmelon

Besøkt: 09.08.2017
Adresse: Via Laurito, 2, 84017 Positano SA, Italia
Webside: http://www.ilsanpietro.it

Den selvpålagte sommerferien  for Runes kulinariske verden er over, og vi begynner høstsessongen med et av restaurantbesøkene fra sommerens bryllupsreise. På den første uken oppholdt vi oss i Kroatia, en uke jeg kulinarisk sett verken hadde særlig forventninger til eller gjort noe som helst forarbeid på. Det var først når vi på uke to forflyttet oss til Italia, nærmere bestemt Amalfikysten, at ambisjonene i matveien tiltok.

Nå var strengt tatt målet med turen å slappe av og ikke legge all verdens med planer, men noen restaurantbookinger hadde jeg selvsagt sneket med i bagasjen. En av dem var en lunch på Restaurant Zass, en restaurant jeg visste minimalt om utover at det var en hotellrestaurant som hadde en stjerne i Guide Michelin, lå kun to kilometer fra hotellet vårt og kunne by på en spektakulær utsikt. Restauranten ligger på femstjernershotellet Il San Pietro di Positano, et hotell som klamrer seg fast i de stupbratte fjellveggene som går rett ned i sjøen omtrent hundre meter lenger nede.

Hotel Il San Pietro di Positano
Hotel Il San Pietro di Positano
Verandaen på Restaurant Zass
Verandaen på Restaurant Zass

Jeg hadde et par dager i forveien sendt en re-bekreftelse av bordreservasjonen, uten å få svar på denne. Likevel regnet jeg med at alt var i skjønneste orden. Når vi ankom Hotel San Pietro og Restaurant Zass var ikke et eneste bord besatt, så det var da heller ingen grunn til bekymring. Lenge trodde jeg faktisk vi skulle være de eneste gjestene, men etter hvert dukket det opp noen flere som trolig bodde på hotellet.

Det var uvanlig varmt, selv for årstiden å være, så vi ble anbefalt å sitte inne fremfor på verandaen, et råd vi valgt å lytte til. Så ble det to glass franciacorta til aperitiff, mens den første flasken med vann forsvant på noen få minutter. Menyen var a la carte, oppbygd på tradisjonelt italiensk vis. Planen var å ha en lettere lunch og jeg foreslo for Marianne at vi skulle gå for antipasti og pasta (primi piatti), og heller la hovedretten (secondi piatti) være.

Appetittvekker
Appetittvekker

Som antipasti falt valget på en kald tomatsuppe med vannmelon og markjordbær. Med sensommerens hetebølge i Syd-Europa føltes det veldig riktig å velge en kald, lett og frisk rett som start på lunchen. Og siden vi tross alt befant oss midt i hjertet for dyrking av San marzano-tomaten, føltes valget veldig naturlig. Suppen hadde en fin balanse mellom syrlighet og sødme og markjordbærene som fulgte med på kanten ga suppen en ekstra touch av friskhet og sommer. Oppi suppen lå det også små kuler av vannmelon, noe som gjorde at sommerfølelsen festet grepet enda tydeligere.

Antipasti: kald tomatsuppe med markjordbær og vannmelon
Antipasti: kald tomatsuppe med markjordbær og vannmelon

På valg av primi hadde for min del valget falt på en hummerpasta, i håp om å rette opp i noen dårlige minner om en svært tragisk utgave av tilsvarende rett på hotellet i Dubrovnik uken før. Retten bestod av tagliatelle i skalldyrsaus med selleristang, pistasjnøtter og små biter av hummerkjøtt. Pastaen i seg selv var ypperlig, noe som ikke er spesielt oppsiktsvekkende i Italia. Skalldyrsausen hadde bra fylde av skalldyrsmak, og var uten nevneverdig bitterhet. Retten leverte bra i forhold til forventningene og den kjipe Dubrovnikpastaen ble plassert grundig i skyggen av denne.

Pasta med hummer, stangselleri og pistasj
Pasta med hummer, stangselleri og pistasj
Mariannes primi: Ravioli med noe....
Mariannes primo: Ravioli med noe….

Til dessert ble det en variant av créme brûlée, servert med en sorbet på granny smith. Den var grei nok, men gjorde ikke mer ut av seg enn man bør forvente på en restaurant med stjerne i Guide Michelin.

Créme brûlée med granny smith
Créme brûlée med granny smith
Mariannes dessert på bringebær og rabarbra
Mariannes dessert på bringebær og rabarbra

Restaurant Zass leverte en god lunch med fantastisk utsikt. Ut i fra mitt besøk vil jeg si at de så vidt forsvarer stjernen sin, men jeg tviler sterkt på om de noen sinne kommer til å hanke inn en stjerne til. Men med sin beliggenhet var den absolutt et veldig godt egnet sted for å slå i hjel et par timer med lunch, mens jeg drømte meg bort i havet, de stupbratte klippene og min nybakte kone.

Marianne ved inngangen på Il San Pietro med Postiano i bakgrunn
Marianne ved inngangen på Il San Pietro med Postiano i bakgrunn

 

AmalfiCampaniaEn stjerneHøyItaliaItalienskKlassisk
Rune GrøslandAugust 24, 2017
previous story

White Guide Nordic 2017-18

next story

À L’aise – Oslos beste stjernekandidat?

you might also like

RENAA – Eksepsjonelt bra

August 24, 2017 November 4, 2018

Maaemo – Gjenoppstandelsen

August 24, 2017 November 4, 2018

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

August 24, 2017 November 4, 2018

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org