Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Brasserie Ouest – fransk på Frogner

January 13, 2018 January 27, 2018 Rune Grøsland1954 views
Okse, voksbønner og brocoliniOkse, voksbønner og brocolini

Besøkt: 06.01.2018
Adresse: Elisenbergveien 19A, 0265 Oslo
Webside: www.brasserieouest.no

Det har blitt et nytt år og da første helgen av januar kom var det på virkelig på høy tid å få kjøpt inn de siste julegavene. Marianne skulle få fjellsko, men på grunn av usikkerheten rundt modeller og størrelser ble innkjøpet utsatt til hun kunne være med selv. Dermed ble det en bytur lørdag ettermiddag, noe som selvsagt også bød på en anledning for å spise ute. Det er sjelden jeg lar slike anledninger gå fra meg, og denne gangen hadde jeg sørget for å reservere oss et bord på Brasserie Ouest.

Brasserie Ouest ligger på fineste Frogner, sånn omtrent et steinkast unna restaurant Feinschmecker og BA53. Stedet åpnet på sensommeren i fjor og menneskene bak har jobbet på en rekke velkjente restauranter. Tre av dem er østerrikske, og i forbindelse med åpningen uttalte kjøkkensjef Matthias Bernwieser til en kjent næringslivsavis at de både ønsket en østerriksk touch og at de også ønsket å strekke strikken i forhold til å servere innmat.

Navnet gir umiddelbart litt assosiasjoner til Paul Bocuse sine brasserier i Lyon, der de har fått navn etter den geografiske beliggenheten. Selv har jeg bare vært på Le Sud, men han har også sitt Brasserie de l’Ouest. Men ambisjonen er ikke å etterligne navnebroren sin i Lyon, men snarere være en norsk variant av et Paris-brasserie.

Menyen er ganske typisk fransk. Den består av en ganske begrenset à la carte, samt en dagens 3-retter. Jeg var en tur og spiste her en gang i oktober også, og det var ikke skjedd store endringer på a la carte-rettene siden den gang. Alle de tre rettene jeg spiste da, sto i alle fall fortsatt på menyen og med en såpass liten meny synes jeg kanskje det burde vært hyppigere utskifting av rettene. Men jeg hadde uansett ikke store problemer med å finne noe fristende uten å gå for gjentakelser, og dessuten har de også dagens meny å lene seg på med hensyn til fornying.

Både Marianne og jeg bestemte oss for forrett og hovedrett, men i det jeg gjorde bestillingen la jeg også på friterte froskelår som en ørliten ekstra starter. Marianne virket selvsagt skeptisk, men det var jo tross alt like mye for hennes del for jeg spiste de samme froskelårene forrige gang jeg var her, mens hun aldri hadde spist amfibier. Frosken ble servert med en hvitløk og persilleremulade og en liten bit sitron. Friteringen av froskelårene var ypperlig, men smaksmessig var de egentlig ikke veldig spennende.

Fritert froskelår
Fritert froskelår

Sist jeg var her spiste jeg bouillabaisse, så denne gangen falt valget på husets salat. Den ble servert med pærer, rødbeter, chevre, hasselnøtter og bacon, og selv om den var grei nok ble jeg litt misunnelig på Mariannes agurk- og sennepsravioli. Salaten var nå uansett vellaget og smakskombinasjonene var i velkjent terreng, så resultatet var like trygt som valget av rett.

Salat med chevre, bacon og hasselnøtter

Heller ikke i valg av hovedrett var jeg vel utpreget dristig denne kvelden, der jeg gikk for husets indrefilet. Den ble bestilt medium rare, en stekegrad de traff godt på. Biffen ble servert med brocolini, voksbønner, små terninger av oksetunge og en demi glace. I en kurv ved siden av kom det pommes frites, som var drysset lett med revet parmesan. Potetene var rett og slett veldig gode, trolig de beste fritsene jeg har spist i Oslo. Når det gjaldt sausen kunne jeg gjerne tenkt meg en enda mer dybde i demi glacen, men den fungerte for all del fint slik den var. Bitene med oksetunge var en liten vri, men tilførte egentlig ikke retten så veldig mye.

Okse, voksbønner og brocolini
Okse, voksbønner og brocolini
Pommes frites
Pommes frites

Det var fortsatt litt plass etter hovedretten, så det måtte nesten bli en dessert også. Valget falt på
hvit sjokolademousse med lavender, kandisert ingefær og ferskensorbet. Sjokolademoussen minnet egentlig mer om en krem, men det skal sies at den like fullt var veldig luftig. Ferskensorbeten var et friskt innslag, men jeg skulle gjerne ha hatt mer av den kandiserte ingefæren som spisset smakene og skapte en sterkere kontrast til den fete hvite sjokoladen enn ferskenen gjorde.

Hvit sjokolade, fersken og ingefær
Hvit sjokolade, fersken og ingefær

Etter at desserten var fortært og kaffen drukket opp var det på tide å finne en 20-buss som kunne ta oss til Skøyen, der en ny buss forhåpentligvis ville ta oss helt hjem. Da ble det det tid til å tenke over konklusjonen etter kveldens besøk. Brasserie Ouest serverer vellaget og ganske velsmakende fransk mat, selv om det tilsynelatende er vanskelig å få øye på den østeriske touchen i den. Og hvis de ønsker å strekke strikken i forhold til å servere innmat synes jeg kanskje de kunne dratt den litt lenger enn lammehjerte. Det har jeg faktisk fått servert i Oslo tidligere, og det ville kanskje vært mer vågalt om de for eksempel gikk for kalvenyrer eller andouillette. Samtidig må man nødvendigvis ha omsetning på det man har på menyen, og det er ikke sikkert at Oslo faktisk er moden for å servere innmat når selv en matblogger velger biff fra menyen.

Jeg kommer sikkert tilbake til Brasserie Ouest ved en senere anledning og da lover jeg at det skal spises innmat, enten det skulle være hjerte, nyrer eller lunger som måtte være på menyen.

FranskKlassiskMiddelsNorgeOslo
Rune GrøslandJanuary 13, 2018
previous story

Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder

next story

Fyr bistronomi – Ordinært godt

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

January 13, 2018 January 27, 2018

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

January 13, 2018 January 27, 2018

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

January 13, 2018 January 27, 2018

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org