Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Hells Kitchen

March 19, 2015 December 3, 2015 admin-runes1960 views

Besøkt: 19.03.2015
Adresse: Møllergata 23, 0179 Oslo
Hjemmeside: https://www.facebook.com/pages/Hells-Kitchen/185324804813373

Det er torsdag ettermiddag, jeg har akkurat vært hos frisøren og skal om ikke lenge skal jeg på Oslos beste rockebar for et par pils. Men først må jeg ha meg noe mat. Siden øldrikking står på programmet blir det burger eller pizza. Til slutt faller valget på et sted som jeg ikke har vært på veldig lenge, men som jeg mener å erindre at hadde ganske god pizza sist jeg var der. Slik havnet jeg på Hells kitchen for første gang på en god del år.

Hell’s kitchen ligger på hjørnet det øvre hjørnet av Youngstorget, med LO-bygningen som nærmeste nabo. Menyen er enkel, de har omtrent femten pizzaer, resten av stedet består av flytende saker. Pizzaene er delt inn i vegetar, sjømat og kjøtt. Jeg gikk for kjøtt, med artisjokk, parmesan, ruccola og parmaskinke, og siden alle bordene var okkupert ble den inntatt på bardisken.

Førsteinntrykket når pizzaen kommer er at den ser veldig bra ut. Og når jeg begynner å skjære i den ser det enda mer lovende ut. Bunnen er tynn og sprø, faktisk en av de absolutt beste jeg har fått her til lands. Nå er dette en pizza som består av mye tørt garnityr, men denne pizzaen har rett og slett en særdeles bra konsistens.  Av den grunn er det litt synd at smaken ikke når helt opp. Det er for all del ikke dårlig, men smaksmessig har pizzaen noen svakheter. Den har svært lite tomatsaus, og det er knapt mulig å registrere noen smak av den. Bruken av hermetiske artisjokker er grei nok, men parmaskinken som er benyttet er ganske dårlig. Hvis det i det hele tatt var prosciutto di Parma da.

For å kalle det parmaskinke er det en rekke krav som skal være oppfylt. Det mest opplagte er selvsagt det geografiske produksjonsområdet, men det er også lovpålagte krav til vekt, bruk av kjemikalier, lagring og mye mer. Og problemet med nettopp denne skinken er at den har en nærmest rå konsistens og virker umoden. En parmaskinke skal være lagret i minimum 12 måneder, og det nekter jeg å tro at denne er. Og selv om spekeskinke på italiensk heter prosciutto crudo, som oversatt betyr rå skinke, så er det konservert produkt. På sitt beste er det fenomenalt, mens på sitt aller verste er det ganske ille. Dette minner om lavkvalitetsskinke, selv om den nok ikke er industriprodusert. Men det største problemet er simpelthen at den ikke er særlig god.

Men nok om den halvkjipe skinken, på pizzaen har de også ruccola og parmesan. Ruccolaen er frisk og litt bitter i smaken slik den skal være. Parmesanen er muligens en grana padano, men det er i denne sammenheng helt greit.

Pizza med artisjokk, parmaskinke, ruccola og parmesan
Pizza med artisjokk, parmaskinke, ruccola og parmesan

Jeg er nok i dette innlegget litt streng med Hells kitchen, men grunnen er ikke fordi jeg er så fordømt misfornøyd. Tvert i mot har de såpass potensiale at jeg skulle ønske de var hakket hvassere. Jeg er ikke sint, bare bitte litte grann skuffet. Men ikke mer enn at jeg en eller annen gang skal stikke innom å teste en av de andre pizzaene der.

LavNorgeOsloPizza
admin-runesMarch 19, 2015
previous story

Guide Michelin Norden 2015

next story

Victor’s Gourmetrestaurant Schloss Berg.

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

March 19, 2015 December 3, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

March 19, 2015 December 3, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

March 19, 2015 December 3, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org