Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Mandagsmiddag på Kampen Bistro

May 11, 2015 December 3, 2015 admin-runes2111 views

Besøkt: 11.05.2015
Adresse: Bøgata 21, 0655 Oslo
Hjemmeside: http://www.kampenbistro.no

Kampen Bistro var et av stedene jeg frekventerte jevnlig for en del år siden, men på grunn av beliggenheten og det faktum at jeg spiser sjeldnere ute har det gått stadig lenger mellom besøkene her ute på Kampen. Faktisk er jeg usikker på om jeg har vært her etter at stedet åpnet opp igjen etter brannen i mars 2012.

Kampen bistro
Kampen bistro

Kampen Bistro har endret seg usedvanlig lite gjennom alle årene stedet har vært i drift. Menyen er særdeles enkel og består av dagens treretters meny, hvor man kan velge mellom fisk eller kjøtt til hovedrett. I tillegg er det mulig å kjøpe alle fra menyen rettene separat. I dag sto valget mellom bakt torsk eller en kombinasjon av ribbe og andeconfit til hovedrett, mens det var blåskjellrisotto til forrett og panna cotta til dessert. En kvinnelig servitør tok bestillingen vår, men vi fikk aldri vann slik bordene rundt oss gjorde.

Dagens forrett var altså blåskjellrisotto. Risotto kan være en smakfull opplevelse, men dessverre var denne ganske tafatt. Litt smakløs og tam, og i tillegg hadde en del av skjellene en gjørmete konsistens som var lite innbydende. Dette var dessverre et godt stykke fra nivået jeg har forbundet med Kampen Bistro, som stort sett har vært flinke til å servere rustikke og velsmakende retter. Denne starten var i så måte under pari og jeg begynte å undre meg på om kjøkkenet ikke hadde tålt tidens tann.

Forrett: Blåskjellrisotto
Forrett: Blåskjellrisotto

Vi hadde valgt fisk til hovedrett i kveld. Bakt torsk med duchessepoteter, asparges og brunet smør. Torsken flaket seg fint når man stakk gaffelen i den. Aspargesen var smørdampet og hadde ypperlig konsistens og under fisken lå det en passe mengde med sautert sommerkål. Det er lenge siden jeg har fått duchessepoteter, men dette var absolutt et hyggelig gjensyn. Duchesse får man når man rører inn litt eggeplomme i potetpure og ved hjelp av sprøytepose lager små rosetter. Deretter setter man disse en rask runde under grill, slik at de får en sprø skorpe mens det fortsatt er myk potetmasse inni. Kampen Bistros variant var velsmakende og et vellykket tilbehør til torsken. I det brunede smøret hadde kokken tilsatt litt chili og gressløk som ga litt mer kompleksitet i smaksbildet. Dette var mer slik jeg har vært vant til å kjenne kjøkkenet på Kampen Bistro. Rustikk i stilen og veldig godt.

Hovedrett: Bakt torsk med asparges, sommerkål og duchessepoteter
Hovedrett: Bakt torsk med asparges, sommerkål og duchessepoteter

Dessert har aldri vært Kampen Bistros styrke, så forventningene sto ikke akkurat i taket. Men jeg registrerte likevel at en enslig gjest på nabobordet skrøt av den, så kanskje hadde de skjerpet seg litt på det søte. Akkurat spennende kan man ikke si at panna cotta med bringebærsorbet er, men er det vellaget er det like fullt veldig godt.

Førsteinntrykket av desserten var at de definitivt har noe å gå på når det gjelder presentasjon. Oppå panna cottaen lå det et litt halvhjertet forsøk på å lage en quenelle. Rundt på tallerkenen var det plassert noen hele jordbær som var dyppet i en lys sjokoladesaus. Det så litt grisete ut, og de kunne med fordel rensket bærene når de var såpass nedsauset. Men smaksmessig viste det seg at dette holdt mål. Panna cottaen var fløyelsemyk i konsistensen og smakte delikat av vanilje. Og selvsagt står bringebærsorbet godt til den myke fløtepuddingen og smakte friskt av syrlige bringebær. De dyppede jordbærene var kanskje ikke spesielt bra gjennomført, men smakte helt greit. Til tross for den litt rustikke, eller rettere sagt litt slurvete, presentasjonen var likevel summen av dette trolig den beste desserten jeg har fått på Kampen Bistro.

Dessert: Panna cotta med bringebærsorbet og sjokoladedyppede jordbær
Dessert: Panna cotta med bringebærsorbet og sjokoladedyppede jordbær

Kampen Bistro er fortsatt et sted å regne med når man skal ha en enklere middag ute. I tillegg til at prisene er ganske hyggelige holder også maten et brukbart nivå. Det kan være at jeg er litt snill i omtalen med tanke på at forretten var litt slett, men i så fall er det på bakgrunn av at de i alle år har servert bra mat og at jeg derfor lar tvilen komme til gode. Dessuten var både hovedrett og dessert særdeles velsmakende. Stor gourmetmat er det ikke, men solid hverdagsmat. At stedet også har en bra takterrasse og stadig ett og annet kulturarrangement gjør at bydelsbistroen absolutt er verdt et besøk.

LavMiddelhavsmatNorgeOslo
admin-runesMay 11, 2015
previous story

En lørdagskveld på Galleri Smia

next story

Restaurant Colonialen

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

May 11, 2015 December 3, 2015

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

May 11, 2015 December 3, 2015

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

May 11, 2015 December 3, 2015

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org