Uncategorized

Mandagsmiddag på Kampen Bistro

2084 views

Besøkt: 11.05.2015
Adresse: Bøgata 21, 0655 Oslo
Hjemmeside: http://www.kampenbistro.no

Kampen Bistro var et av stedene jeg frekventerte jevnlig for en del år siden, men på grunn av beliggenheten og det faktum at jeg spiser sjeldnere ute har det gått stadig lenger mellom besøkene her ute på Kampen. Faktisk er jeg usikker på om jeg har vært her etter at stedet åpnet opp igjen etter brannen i mars 2012.

Kampen bistro
Kampen bistro

Kampen Bistro har endret seg usedvanlig lite gjennom alle årene stedet har vært i drift. Menyen er særdeles enkel og består av dagens treretters meny, hvor man kan velge mellom fisk eller kjøtt til hovedrett. I tillegg er det mulig å kjøpe alle fra menyen rettene separat. I dag sto valget mellom bakt torsk eller en kombinasjon av ribbe og andeconfit til hovedrett, mens det var blåskjellrisotto til forrett og panna cotta til dessert. En kvinnelig servitør tok bestillingen vår, men vi fikk aldri vann slik bordene rundt oss gjorde.

Dagens forrett var altså blåskjellrisotto. Risotto kan være en smakfull opplevelse, men dessverre var denne ganske tafatt. Litt smakløs og tam, og i tillegg hadde en del av skjellene en gjørmete konsistens som var lite innbydende. Dette var dessverre et godt stykke fra nivået jeg har forbundet med Kampen Bistro, som stort sett har vært flinke til å servere rustikke og velsmakende retter. Denne starten var i så måte under pari og jeg begynte å undre meg på om kjøkkenet ikke hadde tålt tidens tann.

Forrett: Blåskjellrisotto
Forrett: Blåskjellrisotto

Vi hadde valgt fisk til hovedrett i kveld. Bakt torsk med duchessepoteter, asparges og brunet smør. Torsken flaket seg fint når man stakk gaffelen i den. Aspargesen var smørdampet og hadde ypperlig konsistens og under fisken lå det en passe mengde med sautert sommerkål. Det er lenge siden jeg har fått duchessepoteter, men dette var absolutt et hyggelig gjensyn. Duchesse får man når man rører inn litt eggeplomme i potetpure og ved hjelp av sprøytepose lager små rosetter. Deretter setter man disse en rask runde under grill, slik at de får en sprø skorpe mens det fortsatt er myk potetmasse inni. Kampen Bistros variant var velsmakende og et vellykket tilbehør til torsken. I det brunede smøret hadde kokken tilsatt litt chili og gressløk som ga litt mer kompleksitet i smaksbildet. Dette var mer slik jeg har vært vant til å kjenne kjøkkenet på Kampen Bistro. Rustikk i stilen og veldig godt.

Hovedrett: Bakt torsk med asparges, sommerkål og duchessepoteter
Hovedrett: Bakt torsk med asparges, sommerkål og duchessepoteter

Dessert har aldri vært Kampen Bistros styrke, så forventningene sto ikke akkurat i taket. Men jeg registrerte likevel at en enslig gjest på nabobordet skrøt av den, så kanskje hadde de skjerpet seg litt på det søte. Akkurat spennende kan man ikke si at panna cotta med bringebærsorbet er, men er det vellaget er det like fullt veldig godt.

Førsteinntrykket av desserten var at de definitivt har noe å gå på når det gjelder presentasjon. Oppå panna cottaen lå det et litt halvhjertet forsøk på å lage en quenelle. Rundt på tallerkenen var det plassert noen hele jordbær som var dyppet i en lys sjokoladesaus. Det så litt grisete ut, og de kunne med fordel rensket bærene når de var såpass nedsauset. Men smaksmessig viste det seg at dette holdt mål. Panna cottaen var fløyelsemyk i konsistensen og smakte delikat av vanilje. Og selvsagt står bringebærsorbet godt til den myke fløtepuddingen og smakte friskt av syrlige bringebær. De dyppede jordbærene var kanskje ikke spesielt bra gjennomført, men smakte helt greit. Til tross for den litt rustikke, eller rettere sagt litt slurvete, presentasjonen var likevel summen av dette trolig den beste desserten jeg har fått på Kampen Bistro.

Dessert: Panna cotta med bringebærsorbet og sjokoladedyppede jordbær
Dessert: Panna cotta med bringebærsorbet og sjokoladedyppede jordbær

Kampen Bistro er fortsatt et sted å regne med når man skal ha en enklere middag ute. I tillegg til at prisene er ganske hyggelige holder også maten et brukbart nivå. Det kan være at jeg er litt snill i omtalen med tanke på at forretten var litt slett, men i så fall er det på bakgrunn av at de i alle år har servert bra mat og at jeg derfor lar tvilen komme til gode. Dessuten var både hovedrett og dessert særdeles velsmakende. Stor gourmetmat er det ikke, men solid hverdagsmat. At stedet også har en bra takterrasse og stadig ett og annet kulturarrangement gjør at bydelsbistroen absolutt er verdt et besøk.