Uncategorized

Ricebowl – Studentmat

1960 views
Phad Nua Namman Hoy

Besøkt: 21.12.2015
Adresse: Youngs gate 4, 0181 Oslo
Webside: http://ricebowl.no/

Det er mandag ettermiddag og kun tre dager igjen til jul. Jeg er i sentrum sammen med Marianne for juleshopping, men først må vi ha oss noe å spise. Siden det både er tett på jul, og en mandag normalt er en dag hvor mange steder holder stengt, hadde jeg vært forutseende nok til å tråle internett for å prøve å finne ut hvilke steder som skulle holde åpent denne dagen. Som resultat av søkingen satt jeg en liste på tre steder som visst nok skulle holde åpent denne mandagen.

Den kronglete veien videre skal jeg gjøre kort, men den begynte med en bomtur til Mission Taco på Revolver og fortsatte med en bomtur til Freddy Fuego i Hausmanns gate. Til slutt endte vi opp på Ricebowl i Youngs gate og så oss fornøyd med at det i alle fall skulle bli middag på oss.

Det første som møtte oss var en lang kø på innsiden og det var så vidt en av oss fikk kommet seg innenfor døren. Her har de ikke noen venteliste, så den første som står i køen får neste bord ledig. Heldigvis er det høy rotasjon på bordene på Ricebowl og det tok ikke veldig lang tid før vi hadde fått satt oss ned.

Menyen på Ricebowl er thailandsk og består av en blanding av nudler, supper og risretter og sånn jeg har forstått det er det meste her kjente og kjære thai-retter. Man går ikke skoene av seg økonomisk på Ricebowl. Forrettene ligger på omtrent sytti kroneerr og hovedrettene ligger alle et lite stykke under tohundrelappen. Drikkevarene er derimot ikke like hyggelig priset, så noe tar de nok igjen med den andre hånden.

Marianne hadde lyst på vårruller, så da bestemte hun at vi skulle dele en Popie Tod til forrett. Det var altså vårruller med stekte reker servert med en søt chilisaus. Vårrullene smakte helt greit, uten å være spesielt spennende. Men sammen med den søte chilisausen fungerte gjorde de seg slettes ikke bort.

Til hovedrett gikk jeg for en Phad Nua Namman Hoy, og for de som er like uerfarne Thailandsfarere som meg, så fortalte menyen meg at det var stekt marinert oksekjøtt med brokkoli, løk, champignon, paprika og ris, alt unntatt risen dynket godt i østersaus. Maten på ricebowl tydelig prefabrikkert i forkant og kun varmet opp ved bestilling. Alle grønnsaker fremstår som dvaske og har svært lite sprøhet i seg. Dette merkes spesielt godt på brokkolien. De har tydelig dårlig tid på kjøkkenet også for der deler av maten var glovarm, var den omtrent kjøleskapskald på den andre enden av tallerkenen.

Phad Nua Namman Hoy
Phad Nua Namman Hoy

Det er billig på Ricebowl, men personlig legger jeg heller noen kroner og får bedre tilberedt mat for pengene. Selv om det ikke smaker direkte dårlig her, så er dette et fint tilbud til studenter med dårlig råd, men som vil ut å hygge seg av og til likevel. For de som derimot har begynt å betale på studielånet ville jeg anbefale og sikte etter litt høyere kvalitet. Men smaken er som baken, så Ricebowl har helt sikkert sine tilhengere blant den sist nevnte gruppen også.