Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Ricebowl – Studentmat

January 14, 2016 January 14, 2016 Rune Grøsland1996 views
Phad Nua Namman HoyPhad Nua Namman Hoy

Besøkt: 21.12.2015
Adresse: Youngs gate 4, 0181 Oslo
Webside: http://ricebowl.no/

Det er mandag ettermiddag og kun tre dager igjen til jul. Jeg er i sentrum sammen med Marianne for juleshopping, men først må vi ha oss noe å spise. Siden det både er tett på jul, og en mandag normalt er en dag hvor mange steder holder stengt, hadde jeg vært forutseende nok til å tråle internett for å prøve å finne ut hvilke steder som skulle holde åpent denne dagen. Som resultat av søkingen satt jeg en liste på tre steder som visst nok skulle holde åpent denne mandagen.

Den kronglete veien videre skal jeg gjøre kort, men den begynte med en bomtur til Mission Taco på Revolver og fortsatte med en bomtur til Freddy Fuego i Hausmanns gate. Til slutt endte vi opp på Ricebowl i Youngs gate og så oss fornøyd med at det i alle fall skulle bli middag på oss.

Det første som møtte oss var en lang kø på innsiden og det var så vidt en av oss fikk kommet seg innenfor døren. Her har de ikke noen venteliste, så den første som står i køen får neste bord ledig. Heldigvis er det høy rotasjon på bordene på Ricebowl og det tok ikke veldig lang tid før vi hadde fått satt oss ned.

Menyen på Ricebowl er thailandsk og består av en blanding av nudler, supper og risretter og sånn jeg har forstått det er det meste her kjente og kjære thai-retter. Man går ikke skoene av seg økonomisk på Ricebowl. Forrettene ligger på omtrent sytti kroneerr og hovedrettene ligger alle et lite stykke under tohundrelappen. Drikkevarene er derimot ikke like hyggelig priset, så noe tar de nok igjen med den andre hånden.

Marianne hadde lyst på vårruller, så da bestemte hun at vi skulle dele en Popie Tod til forrett. Det var altså vårruller med stekte reker servert med en søt chilisaus. Vårrullene smakte helt greit, uten å være spesielt spennende. Men sammen med den søte chilisausen fungerte gjorde de seg slettes ikke bort.

Til hovedrett gikk jeg for en Phad Nua Namman Hoy, og for de som er like uerfarne Thailandsfarere som meg, så fortalte menyen meg at det var stekt marinert oksekjøtt med brokkoli, løk, champignon, paprika og ris, alt unntatt risen dynket godt i østersaus. Maten på ricebowl tydelig prefabrikkert i forkant og kun varmet opp ved bestilling. Alle grønnsaker fremstår som dvaske og har svært lite sprøhet i seg. Dette merkes spesielt godt på brokkolien. De har tydelig dårlig tid på kjøkkenet også for der deler av maten var glovarm, var den omtrent kjøleskapskald på den andre enden av tallerkenen.

Phad Nua Namman Hoy
Phad Nua Namman Hoy

Det er billig på Ricebowl, men personlig legger jeg heller noen kroner og får bedre tilberedt mat for pengene. Selv om det ikke smaker direkte dårlig her, så er dette et fint tilbud til studenter med dårlig råd, men som vil ut å hygge seg av og til likevel. For de som derimot har begynt å betale på studielånet ville jeg anbefale og sikte etter litt høyere kvalitet. Men smaken er som baken, så Ricebowl har helt sikkert sine tilhengere blant den sist nevnte gruppen også.

LavNorgeOsloThai
Rune GrøslandJanuary 14, 2016
previous story

Palace Grill – og gjemmekontor!

next story

Trattoria Popolare

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

January 14, 2016 January 14, 2016

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

January 14, 2016 January 14, 2016

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

January 14, 2016 January 14, 2016

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org