Uncategorized

Trattoria Popolare

2075 views
Panna cotta med appelsin, rosin og crumble

Besøkt: 09.01.2016
Adresse: Trondheimsveien 2, 0560 Oslo
Webside: http://www.popolare.no/

Normalt er det jeg som har regien når jeg og Marianne skal spise ute, men slik var det ikke denne kvelden. Hun hadde nemlig insistert på å ta styringen når vi skulle ut denne lørdagskvelden og jeg hadde verken fått vite restauranten vi skulle på eller filmen vi skulle se senere på kvelden. Nå var jeg ikke særlig nervøs for at det skulle gå galt og enda tryggere ble jeg når jeg forsto at det var Trattoria Populare som var stedet for kveldens måltid.

Siden vi skulle på kino etterpå startet vi måltidet vårt på Trattoria Populare tidlig på kvelden. Vi var faktisk de første som ankom stedets andre etasje. Marianne hadde bestemt at vi skulle ha kveldens fireretters meny, supplert med oster. Prisen på de fem rettene var sympatiske 485 kroner, så prisnivået er det ingenting å si på. Siden jeg var umyndiggjort for kvelden kikket jeg ikke veldig nøye på resten av menyen, men det raske blikket jeg kastet på den avslørte tradisjonell, rustikke italienske retter.

Et italiensk måltid er gjerne bygget opp av fire ulike retter. Man starter med antipasto, som kan sammenlignes med en forrett. De serveres stort sett alltid kalde og består ofte av for eksempel skinker, salamier, oster, salater eller bruschettaer. Etter antipastoen følger primo piatto, som i all hovedsak består av en pasta- eller risottorett.  Deretter følger secondo piatto som tilsvarer en hovedrett, og består av fisk eller kjøtt. Måltidets siste rett er dolce, som er desserten

Først fikk vi altså servert antipasti misti, det vil si en et sortement av ulike antipasti. Til sammen var det fem ulike småretter. En besto av parmaskinke og noen oliven, en annen besto av tre ulike salamier med henholdsvis chili, fennikel og trøffel. En tredje besto av bakt paprika som jeg mener å huske var fylt med brødkrumme, pinjekjerner og parmesan. Den fjerde var en squashsalat med myntepesto og parmesan, mens den femte var en salat på svarte og hvite bønner, tomat og vårløk. Av de fem smårettene stakk nok squashsalaten av med førstepremien, selv om det aldri er galt med italiensk salumi heller.

Tre ulike salamier
Tre ulike salamier
Parmaskinke og oliven
Parmaskinke og oliven
Bakt Paprika
Bakt Paprika

Kveldens pastarett var ravioli fylt med purreløk- og potetkrem. Til denne ble det servert sautert spinat og en saus basert på samme ingrediens. Kombinasjonen med purreløk og potet er jo velkjent fra en rett som vichysoisse og harmonerer riktig så bra. Pastaen var fersk, perfekt al dente og sammen med spinat fungerte dette skikkelig bra. Retten gjenspeilte den enkelheten man ofte finner i det italienske kjøkkenet, samtidig som det gjerne smaker mye. Dette er helt klart en av de beste pastarettene jeg har fått servert her til lands.

Ravioli med potetog purreløkkrem
Ravioli med potetog purreløkkrem

Svinekjake med sjysaus var secondo piatto. Retten var helt i italienernes ånd og ble servert med sjysaus, en sitronbår samt en liten salat på et fat ved siden av. Kjakekjøttet var litt utfordrende for det var noe seigt, selv om det smakte bra. Det er en utfordring med såpass røft kjøtt som kjake, jo mer man varmebehandler det jo tørrere risikerer man at kjøttet blir. Samtidig vil kjøttet være seigt når det varmebehandles lite. Jeg er ikke sikker på om Trattoria Populare hadde funnet den beste balansen her, men noen katastrofe var dette på ingen måte: Kjøttet var tross alt både saftig og smakfullt.

Svinekjake med sjysaus
Svinekjake med sjysaus
Salat med solsikkekjerner
Salat med solsikkekjerner

Vi hadde valgt å inkludere oster i menyen og fikk servert tre ulike italienske utgaver. De utvalgte var capritilla, gorgonzola dolce og pecorino. Med andre ord en geit fra Piemonte, en ku fra Lombardia og en sau som kan komme fra hvor som helst. Pecorino lages nemlig over hele Italia og kveldens utgave ble ikke presentert noe nærmere. Ostene ble servert med en eplekompott som hadde en bra syre og smakte nydelig.

Gorgonzola dolce, pecorino og capritilla
Gorgonzola dolce, pecorino og capritilla

Desserten på Trattoria Populare var av det enkle slaget. Det blepresentert som noe annet, men minnet veldig om en helt ordinær panna cotta. Denne var servert med appelsinfileter, rosiner, crumble. Ikke spesielt komplekst, men det er jo ganske typisk for det italienske kjøkkenet. Panna cottaen hadde bra konsistens og den syrlige appelsinen fungerte godt mot de søte elementene. Alt i alt en vellykket dessert, uten at den helt store wow-faktoren er der.

Panna cotta med appelsin, rosin og crumble
Panna cotta med appelsin, rosin og crumble

Servicen på Trattoria Populare var helt grei, men noen glipper på presentasjon av mat var det. På flere spørsmål om maten måtte de sjekke opp med kjøkkenet, men så lenge de faktisk gjør det så er det for så vidt greit nok at man ikke kan alle detaljer om maten.

Trattoria Populare leverer jevnt bra mat og det er veldig lett å like et slikt sted. Jeg har bare hatt en lunch her tidligere og den erindrer jeg som ganske ordinær. Jeg vil ikke dra fram superlativene over dette besøket heller, men dette var mer enn bra nok til at jeg har lyst til å komme tilbake om ikke altfor lenge.