Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Trattoria Popolare

January 23, 2016 January 24, 2016 Rune Grøsland2111 views
Panna cotta med appelsin, rosin og crumblePanna cotta med appelsin, rosin og crumble

Besøkt: 09.01.2016
Adresse: Trondheimsveien 2, 0560 Oslo
Webside: http://www.popolare.no/

Normalt er det jeg som har regien når jeg og Marianne skal spise ute, men slik var det ikke denne kvelden. Hun hadde nemlig insistert på å ta styringen når vi skulle ut denne lørdagskvelden og jeg hadde verken fått vite restauranten vi skulle på eller filmen vi skulle se senere på kvelden. Nå var jeg ikke særlig nervøs for at det skulle gå galt og enda tryggere ble jeg når jeg forsto at det var Trattoria Populare som var stedet for kveldens måltid.

Siden vi skulle på kino etterpå startet vi måltidet vårt på Trattoria Populare tidlig på kvelden. Vi var faktisk de første som ankom stedets andre etasje. Marianne hadde bestemt at vi skulle ha kveldens fireretters meny, supplert med oster. Prisen på de fem rettene var sympatiske 485 kroner, så prisnivået er det ingenting å si på. Siden jeg var umyndiggjort for kvelden kikket jeg ikke veldig nøye på resten av menyen, men det raske blikket jeg kastet på den avslørte tradisjonell, rustikke italienske retter.

Et italiensk måltid er gjerne bygget opp av fire ulike retter. Man starter med antipasto, som kan sammenlignes med en forrett. De serveres stort sett alltid kalde og består ofte av for eksempel skinker, salamier, oster, salater eller bruschettaer. Etter antipastoen følger primo piatto, som i all hovedsak består av en pasta- eller risottorett.  Deretter følger secondo piatto som tilsvarer en hovedrett, og består av fisk eller kjøtt. Måltidets siste rett er dolce, som er desserten

Først fikk vi altså servert antipasti misti, det vil si en et sortement av ulike antipasti. Til sammen var det fem ulike småretter. En besto av parmaskinke og noen oliven, en annen besto av tre ulike salamier med henholdsvis chili, fennikel og trøffel. En tredje besto av bakt paprika som jeg mener å huske var fylt med brødkrumme, pinjekjerner og parmesan. Den fjerde var en squashsalat med myntepesto og parmesan, mens den femte var en salat på svarte og hvite bønner, tomat og vårløk. Av de fem smårettene stakk nok squashsalaten av med førstepremien, selv om det aldri er galt med italiensk salumi heller.

Tre ulike salamier
Tre ulike salamier
Parmaskinke og oliven
Parmaskinke og oliven
Bakt Paprika
Bakt Paprika

Kveldens pastarett var ravioli fylt med purreløk- og potetkrem. Til denne ble det servert sautert spinat og en saus basert på samme ingrediens. Kombinasjonen med purreløk og potet er jo velkjent fra en rett som vichysoisse og harmonerer riktig så bra. Pastaen var fersk, perfekt al dente og sammen med spinat fungerte dette skikkelig bra. Retten gjenspeilte den enkelheten man ofte finner i det italienske kjøkkenet, samtidig som det gjerne smaker mye. Dette er helt klart en av de beste pastarettene jeg har fått servert her til lands.

Ravioli med potetog purreløkkrem
Ravioli med potetog purreløkkrem

Svinekjake med sjysaus var secondo piatto. Retten var helt i italienernes ånd og ble servert med sjysaus, en sitronbår samt en liten salat på et fat ved siden av. Kjakekjøttet var litt utfordrende for det var noe seigt, selv om det smakte bra. Det er en utfordring med såpass røft kjøtt som kjake, jo mer man varmebehandler det jo tørrere risikerer man at kjøttet blir. Samtidig vil kjøttet være seigt når det varmebehandles lite. Jeg er ikke sikker på om Trattoria Populare hadde funnet den beste balansen her, men noen katastrofe var dette på ingen måte: Kjøttet var tross alt både saftig og smakfullt.

Svinekjake med sjysaus
Svinekjake med sjysaus
Salat med solsikkekjerner
Salat med solsikkekjerner

Vi hadde valgt å inkludere oster i menyen og fikk servert tre ulike italienske utgaver. De utvalgte var capritilla, gorgonzola dolce og pecorino. Med andre ord en geit fra Piemonte, en ku fra Lombardia og en sau som kan komme fra hvor som helst. Pecorino lages nemlig over hele Italia og kveldens utgave ble ikke presentert noe nærmere. Ostene ble servert med en eplekompott som hadde en bra syre og smakte nydelig.

Gorgonzola dolce, pecorino og capritilla
Gorgonzola dolce, pecorino og capritilla

Desserten på Trattoria Populare var av det enkle slaget. Det blepresentert som noe annet, men minnet veldig om en helt ordinær panna cotta. Denne var servert med appelsinfileter, rosiner, crumble. Ikke spesielt komplekst, men det er jo ganske typisk for det italienske kjøkkenet. Panna cottaen hadde bra konsistens og den syrlige appelsinen fungerte godt mot de søte elementene. Alt i alt en vellykket dessert, uten at den helt store wow-faktoren er der.

Panna cotta med appelsin, rosin og crumble
Panna cotta med appelsin, rosin og crumble

Servicen på Trattoria Populare var helt grei, men noen glipper på presentasjon av mat var det. På flere spørsmål om maten måtte de sjekke opp med kjøkkenet, men så lenge de faktisk gjør det så er det for så vidt greit nok at man ikke kan alle detaljer om maten.

Trattoria Populare leverer jevnt bra mat og det er veldig lett å like et slikt sted. Jeg har bare hatt en lunch her tidligere og den erindrer jeg som ganske ordinær. Jeg vil ikke dra fram superlativene over dette besøket heller, men dette var mer enn bra nok til at jeg har lyst til å komme tilbake om ikke altfor lenge.

ItalienskMiddelsNorgeOslo
Rune GrøslandJanuary 23, 2016
previous story

Ricebowl – Studentmat

next story

Statholdergaarden – en klassisk stjerne

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

January 23, 2016 January 24, 2016

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

January 23, 2016 January 24, 2016

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

January 23, 2016 January 24, 2016

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org