Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Bass Oslo – Velsmakende til lavpris

October 25, 2016 October 25, 2016 Rune Grøsland1823 views
Svineknoke og salvieSvineknoke og salvie

Besøkt: 25.10.2016
Adresse: Thorvald Meyers gate 26C, 0555 Oslo
Webside: http://bassoslo.no/

Jeg har skrevet om dette fenomenet før, nemlig om bortreiste katter og dansende mus. Igjen var Marianne på jobbreise og nok en gang hadde jeg sørget for å vrake den hjemmelagde middagen til fordel for noe ute. Planen min denne gangen var å teste ut noen av byens nyere spisesteder og først ut var Bass på Grünerløkka.

Bass åpnet i midten av mai øverst på Løkka. Gastronomisk sett var området tidligere mest kjent for Restaurant Sult som holdt til et par dører lenger ned i gaten, et sted hvor man for nesten tjue år siden kunne risikere å vente i timevis for å kunne spise. Som student hadde jeg tid til den slags, men i dag føles bordbestilling som et helt greit konsept. Bass har heldigvis bordbestilling, men selv på en tirsdagsettermiddag var det så vidt jeg fikk meg en plass noen dager i forveien.

Bass er tydeligvis populært, så da gjaldt det å finne ut hvorfor. Menyen består av en drøy håndfull salte retter og et par desserter, og det er retter som er ment for å deles. Prisene på saltrettene lå i intervallet 65-120 kroner, mens dessertene lå på femtilappen. Servitøren mente at tre retter burde være helt greit for å bli mett, så jeg valgte å stole på ham.

På valg av første rett hadde jeg valgt å stole på servitøren. Han hadde anbefalt rå kveite med koriander. Kveiten var kuttet i terninger og blandet sammen med en champignonmajones og hakket koriander. Deretter var retten toppet med rå skiver av champignon. Resultatet var ganske godt, men likevel en anelse tamt. Retten hadde fin syre og godt med koriander til å sette smak på fisken, men kanskje en lite knepp opp på saltet ville gitt det lille ekstra. Uansett, dette var en helt fin rett.

Rå kveite og koriander
Rå kveite og koriander

Også på den andre retten hadde jeg hørt på hva servitøren hadde å si, så det var altså hans fortjeneste at jeg nå skulle spise en vegetarrett på blomkål. Blomkålen var stekt i panne i brunet smør og ble servert med ristede mandler, en chevrekrem på espuma og til slutt det brunede smøret.

Sluttresultatet av denne komposisjonen var en svært vellykket og velsmakende rett. Med de grovhakkede mandlene ble dette en ganske rustikt, uten at det er ment som noe negativt. Det var rett og slett lite å utsette på retten og åtti kroner for dette kan ikke beskrives som noe annet enn en veldig god deal.

Opp gjennom årene har jeg egentlig ikke spist mye vegetarmat. Men restaurantene gjør stadig sitt for å tyne råvarekostnadene og i kombinasjon med at folk har fått økt fokus på økologisk bærekraft har det blitt mer og mer vanlig med vegetarretter. Personlig spiser jeg både fisk og kjøtt med stor glede, men har på ingen måte noe imot et mangfold. Og når resultatet er som denne blomkålretten savner ikke kjøtt et eneste sekund.

Blomkål og mandler
Blomkål og mandler

På den siste retten hadde jeg droppet servitørens tips om sei til fordel for svineknoke. Knokekjøttet var revet opp og lå i en buljong på eple og ingefær. Til slutt var retten toppet med en blanding av hakket vårløk, stekt hvitløk og salvie. Uten at jeg skal forsøke å plassere retten i det presist i det geografiske landskapet sendte bruken av råvarer tankene mine et godt stykke østover.

Buljongen i retten hadde en stram syre, muligens fra epleeddik, som tok stjal veldig mye av oppmerksomheten fra det øvrige. De bitene av svinekjøttet som jeg klarte berge fra syrebadet var isolert sett veldig bra. Likevel synes jeg denne retten ble drøyt ubalansert.

Svineknoke og salvie
Svineknoke og salvie

Servitøren hadde rett, tre retter var faktisk ganske passe. Men jeg lot uansett ikke sjansen til en dessert gå fra meg og gikk for en sitronterte til avslutning. Sitronterte er ganske klassisk fransk, men Bass sin versjon hadde en vri med bruk av honning i marengsen. Tertebunnen var for øvrig laget av kjeksbunn. Terten hadde en god balanse mellom syrlighet og sødme og den lettpiskede marengsen hadde et tydelig preg av honning.

Sitronterte og honningmarengs
Sitronterte og honningmarengs

Jeg vet ikke helt hvorfor, men av en eller annen grunn hadde jeg det for meg at hakket mer fine dining. Bass Oslo er derimot en slags uformell gastrobar og det er befriende vanskelig å spore noen rød tråd i menyen. Her sikter de bare på å lage velsmakende mat. De treffer ikke planken hver gang, men man får like fullt mye bra mat for en svært hyggelig penge. Sånn sett er dette en type restaurant Oslo har hatt altfor lite av og som man uansett aldri kan få nok av. Man får ikke Oslos beste mat på Bass, men det er uansett veldig lett å like dette stedet. For de som ikke ønsker å svi av hele lønnen sin på å spise ute er Bass Oslo rett og slett et ganske godt alternativ.

FusionLavNorgeOslo
Rune GrøslandOctober 25, 2016
previous story

Lysverket – Et lite dykk i neo-fjordic cuisine

next story

Ruccola Fusion – En småforvirret italiener i Bergen

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

October 25, 2016 October 25, 2016

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

October 25, 2016 October 25, 2016

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

October 25, 2016 October 25, 2016

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org