Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Ruccola Fusion – En småforvirret italiener i Bergen

December 4, 2016 December 4, 2016 Rune Grøsland2363 views
Ravioli med steinsoppRavioli med steinsopp

Besøkt: 26.11.2016
Adresse: Engen 6, 5011 Bergen
Webside: http://www.cafe-ruccola.no/fusion-no/

I slutten av november var Marianne og jeg på helgetur til Bergen igjen. Denne gangen var anledningen et dobbelt trettiårslag, som skulle feires på et av byens utesteder. Før vi kom så langt var vi imidlertid en tur ute og spiste, og sammen med noen svigersøsken og en svoger hadde valget falt ned på Ruccola fusion.

Jeg var på den opprinnelige Ruccola-restauranten i nærheten av Fløibanen for en to, tre år siden og uten at jeg husker detaljene av det besøket husker jeg det som helt grei italiensk mat uten at det gjorde noe solid inntrykk på meg. Siden den gang har de utvidet med enda en restaurant og det var altså denne som stå på programmet denne lørdagskvelden i november.

Det litt kryptiske navnet Ruccola fusion gjorde at jeg ikke helt visste hva jeg skulle vente meg. Det viste seg at menyen var ganske italiensk med hovedvekt på pasta-retter. De tre hovedrettene på menyen virket derimot ikke å være spesielt genuint italienske, der okse, and og kveite ble servert med både poteter og stekte grønnsaker. I tillegg besto menyen av en egen seksjon med crêpes

For min del falt valget på steinsoppravioli. Jeg fikk faktisk ikke med meg at den kom med en trøffel-fløtesaus, noe som fort kunne gjort at jeg hadde valgt annerledes. Ikke fordi jeg ikke liker trøffel, men trøffeloljen som stort sett alltid benyttes gir sjelden den samme delikate smaken som bruk av virkelig trøffel. Nå viste deg seg imidlertid at det ikke var særlig smaken av trøffel knapt var til stedet uansett, så noe problem var det ikke.

Det mest iøynefallende var at tallerkenen var pyntet med balsamicoeddik, noe som fremsto som litt malplassert mot den fløtebaserte sausen som fulgte retten. Konsistensen på pastaen var bra, men personlig skulle jeg ønske at fyllet i ravioliene hadde litt mer tekstur enn den purèaktige soppmassen som ble servert. I sausen som ravioliene badet i var det heldigvis mer sopp som ar servert mer naturell. Smaksmessig var det litt på det jevne, og tangerte vel omtrent minnet fra besøket mitt på Ruccola ved Vetrlidsallmenningen.

Ravioli med steinsopp
Ravioli med steinsopp

Marianne gikk for den ikke fullt så autentiske tagliatelle con renna, som besto av reinsdyrskjøtt. Foruten crêpes-menyen var dette eneste retten på menyen som sto i stil med fusion-navnet. Hvordan retten fungerte aner jeg dog ikke, for jeg smakte ikke på annet enn en liten bit reinsdyrkjøtt.

Etter at pastaen var fortært fant vi ut at det var både tid og rom for en liten dessert også. Der noen gikk fant sitt i crêpes-menyen gikk jeg for en tiramisu. Hemmligheten bak en vellykkket tiramisu er balanse mellom smakene fra sterk kaffe, kakao og mild mascarponekrem. Men smaksmessig skulle det vise seg at Ruccola fusion sin variant ikke helt levde opp til de forventingene. Det smakte lite kaffe, og det smakte mest av alt som om dynkingen av kaken var gjort med appelsinjuice. Resultatet var ikke vondt, men for meg ble dette nærmest en annen kake enn tiramisu.

Tiramisu
Tiramisu

Ruccola fusion serverer hel grei italiensk mat, uten at de imponerer veldig. Det fungerer for en hyggelig kveld ute, men hvis maten skal stå i fokus for kvelden ville jeg nok gått for noe annet. Men nå skal man slettes ikke undervurdere hygge, og prismessig er det også innenfor budsjettet til de fleste. Sånn sett har stedet sin misjon og det virker som om Bergenserne har trykket Ruccola til sitt bryst.

BergenItalienskLavNorge
Rune GrøslandDecember 4, 2016
previous story

Bass Oslo – Velsmakende til lavpris

next story

La Liste – 2017

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

December 4, 2016 December 4, 2016

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

December 4, 2016 December 4, 2016

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

December 4, 2016 December 4, 2016

Recent Posts

  • l’Oustau de Baumanière – Gjenerobreren
  • Comebacket
  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • March 2023
  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org