Uncategorized

Litt om denne bloggen

4296 views

Dette er en blogg som i all hovedsak handler om restaurant. Eller, for det aller meste er det omtaler fra ulike restaurantbesøk jeg har hatt. Hvor ofte jeg spiser ute varierer, og bloggen har ingen intensjon om å konkurrere med dagsavisene om å levere de ferskeste anmeldelsene av nyåpnede spisesteder. Jeg besøker restauranter etter eget forgodtbefinnende, fordi jeg er glad i å spise ute. Deretter skriver jeg om opplevelsene derfra i etterkant. En ganske stor andel av restaurantene jeg skriver om er utenlandske. Årsaken er jeg liker å reise, av og til i ens ærend for å spise på utvalgte restauranter, men noen restaurantbookinger følger nesten alltid med i bagasjen uansett.

Om du synes bildene på bloggen er lite glossy eller at språket er for dårlig, så ha i bakhodet at dette er et 100% «Do it yourself»-prosjekt. Noe skyldes delvis et bevisst valg og noe skyldes rett og slett at jeg ikke kan bedre. Jeg er verken fotograf eller skribent, og enda mindre kyndig er jeg på alt som har med drift av en webside å gjøre. I tillegg har null utdanning eller arbeidserfaring innen restaurantfag. Min eneste kvalifikasjon for å skrive denne bloggen er altså en god mengde restaurantbesøk og en generell interesse om hva som skjer rundt om i restaurantverdenen.

Som nevnt er denne bloggen drevet etter «Do it yourself»-prinsippet. Jeg startet denne bloggen rett og slett fordi jeg synes den manglet. Og jeg var lei det som lignet på rosablogg-tendenser blant matbloggere, der fancy layout, stilige bilder og merkevarebygging var mer fremtredende enn innhold, og hvor bloggene mest av alt minnet om reklameplakater.

Det er altså et bevisst valg å ikke være utpreget tabloid i formen, og du vil ofte finne mye tekst i innleggene og varierende kvalitet på bildene. På denne bloggen er alle bilder ubehandlede, noen ganger er de tatt i mørke lokaler og av og til med mobiltelefon. Dessuten er jeg først og fremst ute og spiser for å kose meg, ikke for å ta bilder av mat. Derfor gjøres all fotografering unna på 10-15 sekunder.

Også kvaliteten på teksten vil variere. Noen ganger er jeg ute på egenhånd og tar meg bedre tid til å notere ned både fakta og inntrykk, andre ganger er jeg ute sammen med andre og prioriterer selskapet. Selv om tanken er å lage et blogginnlegg i etterkant, ønsker jeg at det skal ha så liten innvirkning på selve måltidet som mulig. Det kan selvsagt noen ganger gå ut over kvaliteten, men for meg er denne bloggen sekundært i forhold til det å hygge meg når jeg er ute og spiser.

Denne bloggen er fullstendig ukommersiell! Her vil du ikke finne reklame, sponsede innlegg, samarbeidspartnere eller noen som helst form for skjult økonomisk kompensasjon mellom meg og andre aktører. Jeg oppsøker restaurantene og betaler for meg, som en hvilken som helst annen gjest. Dette gjelder selvsagt alle restauranter, produsenter eller produkter som jeg måtte finne på å omtale. Jeg besøker de stedene jeg har lyst til å spise på, og jeg skriver aldri omtale om steder på forespørsler. Jeg skriver konsekvent heller ikke om diverse engangshendelser, som for eksempel eventer, arrangementer, pop up eller chef’s dinner. Mitt mål er at denne bloggen skal være en slags høyst subjektiv omtale av restauranter, der du som leser kan besøke dem i etterkant på akkurat de samme vilkårene som meg.