Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Litt om denne bloggen

June 9, 2017 June 9, 2017 Rune Grøsland4343 views

Dette er en blogg som i all hovedsak handler om restaurant. Eller, for det aller meste er det omtaler fra ulike restaurantbesøk jeg har hatt. Hvor ofte jeg spiser ute varierer, og bloggen har ingen intensjon om å konkurrere med dagsavisene om å levere de ferskeste anmeldelsene av nyåpnede spisesteder. Jeg besøker restauranter etter eget forgodtbefinnende, fordi jeg er glad i å spise ute. Deretter skriver jeg om opplevelsene derfra i etterkant. En ganske stor andel av restaurantene jeg skriver om er utenlandske. Årsaken er jeg liker å reise, av og til i ens ærend for å spise på utvalgte restauranter, men noen restaurantbookinger følger nesten alltid med i bagasjen uansett.

Om du synes bildene på bloggen er lite glossy eller at språket er for dårlig, så ha i bakhodet at dette er et 100% «Do it yourself»-prosjekt. Noe skyldes delvis et bevisst valg og noe skyldes rett og slett at jeg ikke kan bedre. Jeg er verken fotograf eller skribent, og enda mindre kyndig er jeg på alt som har med drift av en webside å gjøre. I tillegg har null utdanning eller arbeidserfaring innen restaurantfag. Min eneste kvalifikasjon for å skrive denne bloggen er altså en god mengde restaurantbesøk og en generell interesse om hva som skjer rundt om i restaurantverdenen.

Som nevnt er denne bloggen drevet etter «Do it yourself»-prinsippet. Jeg startet denne bloggen rett og slett fordi jeg synes den manglet. Og jeg var lei det som lignet på rosablogg-tendenser blant matbloggere, der fancy layout, stilige bilder og merkevarebygging var mer fremtredende enn innhold, og hvor bloggene mest av alt minnet om reklameplakater.

Det er altså et bevisst valg å ikke være utpreget tabloid i formen, og du vil ofte finne mye tekst i innleggene og varierende kvalitet på bildene. På denne bloggen er alle bilder ubehandlede, noen ganger er de tatt i mørke lokaler og av og til med mobiltelefon. Dessuten er jeg først og fremst ute og spiser for å kose meg, ikke for å ta bilder av mat. Derfor gjøres all fotografering unna på 10-15 sekunder.

Også kvaliteten på teksten vil variere. Noen ganger er jeg ute på egenhånd og tar meg bedre tid til å notere ned både fakta og inntrykk, andre ganger er jeg ute sammen med andre og prioriterer selskapet. Selv om tanken er å lage et blogginnlegg i etterkant, ønsker jeg at det skal ha så liten innvirkning på selve måltidet som mulig. Det kan selvsagt noen ganger gå ut over kvaliteten, men for meg er denne bloggen sekundært i forhold til det å hygge meg når jeg er ute og spiser.

Denne bloggen er fullstendig ukommersiell! Her vil du ikke finne reklame, sponsede innlegg, samarbeidspartnere eller noen som helst form for skjult økonomisk kompensasjon mellom meg og andre aktører. Jeg oppsøker restaurantene og betaler for meg, som en hvilken som helst annen gjest. Dette gjelder selvsagt alle restauranter, produsenter eller produkter som jeg måtte finne på å omtale. Jeg besøker de stedene jeg har lyst til å spise på, og jeg skriver aldri omtale om steder på forespørsler. Jeg skriver konsekvent heller ikke om diverse engangshendelser, som for eksempel eventer, arrangementer, pop up eller chef’s dinner. Mitt mål er at denne bloggen skal være en slags høyst subjektiv omtale av restauranter, der du som leser kan besøke dem i etterkant på akkurat de samme vilkårene som meg.

Om bloggen
Rune GrøslandJune 9, 2017
previous story

Strand restaurant – på utflukt

next story

Villa Rene Lalique – På nye stier

you might also like

2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis

June 9, 2017 June 9, 2017

Maaemo – Gjenoppstandelsen

June 9, 2017 June 9, 2017

Michelinguiden 2020

June 9, 2017 June 9, 2017

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org