Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Gamle Tårnhuset – Et gjensyn

February 13, 2017 March 13, 2017 Rune Grøsland1632 views
Sjokoladetrio-terrin med moreller og blåbærSjokoladetrio-terrin med moreller og blåbær

Besøkt: 28.08.2016
Adresse: Kolbotnveien 31, 1410 Kolbotn
Webisde: http://gamletaarnhuset.no/

Av familiære grunner befinner jeg meg stadig vekk på Kolbotn. Det lille tettstedet sørøst for Oslo er kanskje ikke noe stort mat-Mekka, men det finnes nå et anstendig spisested der også. For et par år siden skrev jeg et innlegg fra Gamle tårnhuset, og den gang fikk de litt tyn for stive priser. En ettermiddag på fjorårets sensommer var det duket for et nytt besøk, og jeg var selvsagt spent på om mine to år gamle inntrykk fortsatt skulle vise seg gjeldende.

Anledningen denne gang var en 68 -årsdag, og det var faren min som hadde det relativt urunde jubileet. Broren min og jeg hadde i anledningen samlet sammen partnerne våre og den tre år gamle nevøen min. Også pappa da selvsagt. Sammen skulle vi hygge oss litt på Gamle tårnhuset denne sensommerdagen.

Menyen på Gamle tårnhuset besto av en 3-retters dagens meny, hvor man kunne velge mellom fisk eller kjøtt til hovedrett. Ellers besto menyen av noen få retter, med blant annet innslag av Svartskogsvin.

Min tre år gamle nevø hadde tydeligvis vært her før og bestilte verdensvant pasta bolognese, men ombestemte seg straks og endte med toast i stedet. Toast tror jeg strengt tatt ikke han viste hva var, men når først pappaen hans leste opp menyen for ham, var det jo ingen grunn til å ikke benytte seg av valgmulighetene som ble gitt.

Noen var mest opptatt av størrelsen på serviettene
Noen var mest opptatt av størrelsen på serviettene

Vi andre bestilte hver vår hovedrett, noe som endte med at jeg gikk for indrefilet av okse. Den skulle serveres med fersk sopp fra Østmarka, salviestekte grønnsaker fra Korsvold gård og en saus på sopp og hvitvin.

Når indrefileten kom på bordet hadde den en god stekeskorpe. Kjøttet var bestilt medium minus, og selv om stekingen tangerte mot ordinært medium, synes jeg likevel det var innenfor. Tilbehøret besto av syltet småløk, stekte kantareller, rotgrønnsaker og nypoteter. Det ga dem kanskje ikke noen bonuspoeng for kreativiteten, men så var det da heller ikke spesielt kreativt å bestille biff. Så dermed er det kanskje like greit å kjøre safe for restauranten også.

Indrefilet av okse med rotgrønnsaker og kantareller
Indrefilet av okse med rotgrønnsaker og kantareller

Etter at hovedretten hadde blitt fortært var det fortsatt plass til litt dessert. Dermed ble det bestilt en sjokolade «trioterrin», med blåbær fra Østmarka, moreller og kakesmuler. Det hele ble servert med en solbæriskrem, så vidt jeg husker. Trioterrin skulle vise seg å tre lag med ganache, der ett lag besto av mørk sjokolade, ett lag av lys sjokolade og det siste laget av hvit sjokolade. Nå lar jeg meg vanligvis lett glede av sjokolade, og denne var absolutt intet unntak. Alle de tre lagene ha en glatt konsistens som ikke ble altfor tung. Sammen med iskremen og øvrige bær var dette en sikker vinner som nok ville gått rett hjem hos enhver som liker sjokolade.

Sjokoladetrio-terrin med moreller og blåbær
Sjokoladetrio-terrin med moreller og blåbær

Matmessig leverte Tårnhuset omtrent som ved forrige besøk, det vil si jevnt bra. Jeg blir ikke helt fra meg av begeistring, men desserten deres var skikkelig god og de leverer ganske godt på oksekjøttet også. Det forandringen som var hyggelig å notere seg, var at prisene denne augustdagen var langt mer edruelige enn de jeg opplevde desemberkvelden for to år siden. Til hverdags leverer Gamle tårnhuset altså grei valuta for pengene, så får jeg heller være klar over at jeg skal holde meg unna i julebordsesongen.

KolbotnMiddelsNorge
Rune GrøslandFebruary 13, 2017
previous story

L’Arnsbourg – På gjengrodde stier

next story

Michelin Nordic Guide 2017 – Synsing og vill gjetting

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

February 13, 2017 March 13, 2017

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

February 13, 2017 March 13, 2017

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

February 13, 2017 March 13, 2017

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org