Runes kulinariske verden

En blogg om restauranter i inn- og utland

  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
  • Hjem
  • Beliggenhet
    • Vis i kart
    • Norge
      • Oslo
      • Bergen
    • Sverige
      • Gøterborg
    • Danmark
      • København
    • Frankrike
      • Paris
      • Auvergne-Rhône-Alpes
      • Bretagne
      • Centre-Val de Loire
      • Grand Est
      • Nouvelle-Aquitaine
      • Occitanie
      • Pays de la Loire
    • Italia
      • Roma
      • Campania
      • Lombardia
      • Piemonte
      • Toscana
    • Spania
      • San Sebastian
    • Tyskland
      • Köln
      • Osnabrück
      • Perl Nennig
    • USA
      • New York
    • Kina
      • Hong Kong
  • Type mat
    • Italiensk
    • Spansk
    • Amerikansk
    • Indisk
    • Fransk
    • Meksikansk
    • Nordisk
    • Middelhavsmat
    • Pizza
    • Barbecue
    • Tapas
    • Hamburger
  • Prisklasse
    • Lav
    • Middels
    • Høy
  • Michelin
    • Bib Gourmand
    • En stjerne
    • To stjerner
    • Tre stjerner
  • Øvrig
    • Om bloggen
    • om bloggeren
    • Matguider
  • Kontakt
Uncategorized

Texas Barbecue cafe – Ny tur i nærmiljøet

May 9, 2017 May 9, 2017 Rune Grøsland2097 views
Baby back ribs med cole slaw

Besøkt: 27.04.2017
Adresse: Alfheim 10-12 1384 Asker
Webside: http://texasbarbecuecafe.com/

Jeg har allerede skrevet om mitt første steg i utforsking av det nye lokalmiljøet mitt etter at jeg i vinter flyttet til Asker. Den gang var det Pizzastua som fikk besøk, men nå var det på tide å ta et skritt til blant spisestedene i Asker. Denne gangen hadde jeg litt ekstra tid før jeg skulle plukke opp Marianne fra toget en kveld, og tenkte at da var det en god mulighet for å avlegge Texas Barbecue Cafè i Asker et besøk.

For de som synes der er noe kjent med Texas Barbecue Cafè, så har de antakelig rett. Dette er nemlig en avlegger av originalrestauranten fra Stabæk, og et tidligere besøk derfra kan du lese om her. På Stabekk har restauranten tilhold i en gammel frittstående bygning, og lokalet passer sånn rimelig greit til interiøret som består av en samling diverse skrot som antakelig skal gi assosiasjoner til et 50-talls USA. Stilmessig er interiøret mye av det samme i Asker, men i kombinasjon med den moderne bygning med mye glass i fasadene fikk jeg strengt tatt litt mer Peppes Pizza-følelse.

Interiøret på Asker-filialen
Interiøret på Asker-filialen

Jeg hadde sett for meg at menyen var identisk med søsterrestauranten på Stabekk, men det viste seg å være noen forskjeller. Blant annet var alt tilbehør side order som måtte bestilles seperat, i motsetning til på Stabekk-filialen. Dog er konseptet det samme, og også i Asker er det amerikansk barbecue tilberedt over lang tid i smoker som gjelder. Jeg gikk for baby back ribs med cole slaw som tilbehør. Også her har det den amerikanske varianten med dispenserbrus med ubegrenset påfyll.

Jeg har vært flere gangen på Stabekk, men ved mitt siste besøk var jeg bare sånn middels fornøyd med mine kjøttet. Den gangen synes jeg ribsen var småtørr og i kombinasjon med dry rub blir ikke det spesielt vellykket. Men stort sett har kjøttet der vært bra, det er tilbehøret som i mine øyne har pleid å være det svakeste leddet i serveringen på Texas Barbecue Cafè på Stabekk.

På Akser-filialen fikk jeg heldigvis ingen gjentakelse av dårlig tilberedt ribs. Denne gangen var de både saftige, kjøtte var mørt og slapp beinet lett og det smakte nydelig av røyk og rub. Dog hadde de litt av de samme utfordringene som på Stabekk når det gjaldt tilbehøret. Noen foretrekker cole slaw med lite majones, men det har ikke helt overbevist meg. Jeg synes den har en tendens til å bli vassen og savner den litt runde smaken som majonesen bidrar til. På Taxas Barbecue Cafè svømte kålen i en litt smakløs og tynn væske og for meg ble den et litt trist følge som ikke står i stil med det bra kjøttet som de serverer.

Baby back ribs med cole slaw
Baby back ribs med cole slaw

Akkurat som på Stabekk er heller ikke Asker-filialen stedet for noen helaften. Men skal man ha litt kjapp og god mat en hverdag fungerer det ganske bra. I alle fall hvis man klarer å fokusere på kjøttet, og nøyer seg med den medfølgende syltede rødløken som medfølger, så kan man egentlig like godt bare droppe tilbehøret.

AskerBarbecueLavNorge
Rune GrøslandMay 9, 2017
previous story

Aymara – Cocina Latina

next story

Cru – fransk og nordisk med britisk aksent

you might also like

Maaemo – Gjenoppstandelsen

May 9, 2017 May 9, 2017

Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

May 9, 2017 May 9, 2017

Restaurant Stallen – Ni tiere og et bomskudd

May 9, 2017 May 9, 2017

Recent Posts

  • RENAA – Eksepsjonelt bra
  • 2020 – Annus horribilis eller Annus mirabilis
  • Maaemo – Gjenoppstandelsen
  • Michelinguiden 2020
  • Restaurant Rest – suveren mat med minimalt matsvinn

Recent Comments

  • Rune Grøsland on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Jepp Svenno racing him self :) on Året 2017 – Oppsummert i tekst og bilder
  • Rune Grøsland on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Espen on Nahm – Første møte med Bangkok
  • Rune Grøsland on Eleven Madison Park – Med sykkel på en trestjerner

Archives

  • April 2021
  • December 2020
  • May 2020
  • February 2020
  • December 2019
  • November 2019
  • September 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014

Categories

  • Uncategorized

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org