Uncategorized

Texas Barbecue cafe – Ny tur i nærmiljøet

2054 views

Besøkt: 27.04.2017
Adresse: Alfheim 10-12 1384 Asker
Webside: http://texasbarbecuecafe.com/

Jeg har allerede skrevet om mitt første steg i utforsking av det nye lokalmiljøet mitt etter at jeg i vinter flyttet til Asker. Den gang var det Pizzastua som fikk besøk, men nå var det på tide å ta et skritt til blant spisestedene i Asker. Denne gangen hadde jeg litt ekstra tid før jeg skulle plukke opp Marianne fra toget en kveld, og tenkte at da var det en god mulighet for å avlegge Texas Barbecue Cafè i Asker et besøk.

For de som synes der er noe kjent med Texas Barbecue Cafè, så har de antakelig rett. Dette er nemlig en avlegger av originalrestauranten fra Stabæk, og et tidligere besøk derfra kan du lese om her. På Stabekk har restauranten tilhold i en gammel frittstående bygning, og lokalet passer sånn rimelig greit til interiøret som består av en samling diverse skrot som antakelig skal gi assosiasjoner til et 50-talls USA. Stilmessig er interiøret mye av det samme i Asker, men i kombinasjon med den moderne bygning med mye glass i fasadene fikk jeg strengt tatt litt mer Peppes Pizza-følelse.

Interiøret på Asker-filialen
Interiøret på Asker-filialen

Jeg hadde sett for meg at menyen var identisk med søsterrestauranten på Stabekk, men det viste seg å være noen forskjeller. Blant annet var alt tilbehør side order som måtte bestilles seperat, i motsetning til på Stabekk-filialen. Dog er konseptet det samme, og også i Asker er det amerikansk barbecue tilberedt over lang tid i smoker som gjelder. Jeg gikk for baby back ribs med cole slaw som tilbehør. Også her har det den amerikanske varianten med dispenserbrus med ubegrenset påfyll.

Jeg har vært flere gangen på Stabekk, men ved mitt siste besøk var jeg bare sånn middels fornøyd med mine kjøttet. Den gangen synes jeg ribsen var småtørr og i kombinasjon med dry rub blir ikke det spesielt vellykket. Men stort sett har kjøttet der vært bra, det er tilbehøret som i mine øyne har pleid å være det svakeste leddet i serveringen på Texas Barbecue Cafè på Stabekk.

På Akser-filialen fikk jeg heldigvis ingen gjentakelse av dårlig tilberedt ribs. Denne gangen var de både saftige, kjøtte var mørt og slapp beinet lett og det smakte nydelig av røyk og rub. Dog hadde de litt av de samme utfordringene som på Stabekk når det gjaldt tilbehøret. Noen foretrekker cole slaw med lite majones, men det har ikke helt overbevist meg. Jeg synes den har en tendens til å bli vassen og savner den litt runde smaken som majonesen bidrar til. På Taxas Barbecue Cafè svømte kålen i en litt smakløs og tynn væske og for meg ble den et litt trist følge som ikke står i stil med det bra kjøttet som de serverer.

Baby back ribs med cole slaw
Baby back ribs med cole slaw

Akkurat som på Stabekk er heller ikke Asker-filialen stedet for noen helaften. Men skal man ha litt kjapp og god mat en hverdag fungerer det ganske bra. I alle fall hvis man klarer å fokusere på kjøttet, og nøyer seg med den medfølgende syltede rødløken som medfølger, så kan man egentlig like godt bare droppe tilbehøret.